Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ένα tweet δίνει… στεγνά την Γερμανική αστυνομία 2 ώρες μετά το μακελειό στο Βερολίνο (ΦΩΤΟ)

ImageHandler
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Γερμανία που δημιουργούν αμέτρητα ερωτήματα για το μακελειό που έγινε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. 
Μετά από τρία  24ωρα η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο μακελάρης ήταν ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, ενώ μέσα στο φορτηγό υπήρχε αίμα του, δαχτυλικά αποτυπώματα αλλά και η ταυτότητα του, την  οποία η αστυνομία βρήκε μετά από 24 ώρες.
Την ίδια ώρα η γερμανική αστυνομία είχε συλλάβει ένα Πακιστανό τον οποίο και κράτησε πάνω από 24 ώρες, ενώ ο υποτιθέμενα χτυπημένος Τυνήσιος της ξεγλίστρησε.
Τα ερωτήματα όμως δεν σταματούν  εδώ. Όπως αποκαλύπτουν ξένα ΜΜΕ στις 19/12, την ημέρα δηλαδή του μακελειού, ο Λουτς Μπάκμαν, εκπρόσωπος του αντιμεταναστευτικού PEGIDA είχε τουιτάρει ότι πρόκειται για μουσουλμάνο Τυνήσιο, επικαλούμενος πηγές εντός της αστυνομίας.
Πως λοιπόν η αστυνομία για τρία 24ωρα δεν ήξερε τον πραγματικό μακελάρη.
Για  του λόγου του αληθές δείτε τα tweet του:

3B93B0FD00000578-4058312-image-a-49_14824083629813B93B10100000578-4058312-image-a-47_1482408326651

Capture
Αντιδράσεις του Βερολίνου στην υπόθεση Αμρί

Ανακούφιση από τη γερμανική κυβέρνηση για το ότι πέρασε ο κίνδυνος από τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι οι έρευνες δεν σταματούν εδώ.
Brandenburger Tor (picture-alliance/chromorange)
Η γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο νεκρός στο Μιλάνο είναι ο ίδιος με τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο. Δεν παράλειψε ωστόσο να τονίσει ότι το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι σταματούν εδώ οι έρευνες για την υπόθεση. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν πιθανοί συνεργοί του δράστη και να αναλυθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, τόνισε: «Εάν υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι θα τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης.» Σημείωσε επίσης ότι «όπου υπάρχει ανάγκη για πολιτικές και νομοθετικές αλλαγές εμείς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα φροντίσουμε να λάβουμε μέτρα και να τα εφαρμόσουμε». Και κατέληξε ότι «η δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου, οι αξίες μας είναι ο αντίλογος στον κόσμο της τρομοκρατίας όπου περισσεύει το μίσος».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ τόνισε ότι ο θάνατος του Αμρί δε σημαίνει ότι ο κίνδυνος για τη Γερμανία έχει περάσει. Εντωμεταξύ η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε και από τη δική της πλευρά της ότι ο νεκρός στο Μιλάνο είναι ο Τυνήσιος ύποπτος.
Πολύ νωρίς για συμπεράσματα
«Δε σταματούν εδώ οι έρευνες για την υπόθεση»
«Δε σταματούν εδώ οι έρευνες για την υπόθεση»
Τόσο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, όσο και οι εκπρόσωποι των άλλων υπουργείων ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί στο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες στο κρίσιμο ερώτημα, πώς πέρασε ο Αμρί από τα γερμανικά σύνορα στα γαλλικά και από εκεί στην Ιταλία. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα και ότι όλα αυτά γίνονται αντικείμενα ερευνών που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και συνεπώς οποιαδήποτε συμπεράσματα θα ήταν πρόωρα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δεν θέλησε να απαντήσει ούτε στο ερώτημα εάν μετά από τη διαδρομή που έκανε ο φερόμενος ως δράστης προτίθεται η γερμανική κυβέρνηση να ενισχύσει τους μεθοριακούς ελέγχους, φανερούς ή συγκεκαλυμμένους. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών πάντως ευχαρίστησε τις ιταλικές αρχές για τη συνεργασία, η οποία όπως είπε δεν εξελίχθηκε μόνο σε επίπεδο των διωκτικών αρχών αλλά και σε επίπεδο διπλωματικής εκπροσώπησης της Γερμανίας, τόσο στην πρεσβεία της στη Ρώμη όσο και το γερμανικό προξενείο στο Μιλάνο. 
Ειρήνη Αναστασοπούλου/ ntv, dpa, DW
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.