Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τα μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών - Ανασφαλείς όσοι κοινοποιούν συνέχεια στα social φωτό με τον/τη σύντροφό τους

Το τι οδηγεί ένα ζευγάρι στην ευτυχία διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν δύο μυστικά που μπορούν να εξασφαλίσουν τη μακροβιότητα της σχέσης σας, αποκάλυψε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Ειρηνικού (Φίτζι).

Παλαιότερη έρευνα από το ίδιο Πανεπιστήμιο, είχε αναγνωρίσει επτά στοιχεία κλειδιά για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση: την επικοινωνία, τη γνώση του συντρόφου μας, το σεξ, την αποτελεσματική διαχείριση του στρες, την επίλυση των διαφορών, τις δεξιότητες της ζωής και την αυτοδιαχείριση.
Μετά την επανάληψη της συγκεκριμένης έρευνας ωστόσο, πέρσι, ο καθηγητής Robert Epstein ανακάλυψε ότι από τα επτά αυτά στοιχεία, δύο ήταν εκείνα που είχαν τη μεγαλύτερη σημασία: η επικοινωνία και το πόσο καλά γνωρίζουμε τον σύντροφό μας. Αυτό μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, αλλά ρωτώντας περισσότερους από 2000 ενήλικες, η μελέτη αποκάλυψε ότι όσοι είχαν καλύτερες επιδόσεις σε αυτά τα δύο στοιχεία, εξέφρασαν και τα μεγαλύτερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους.
Η μελέτη βρήκε επίσης, ότι η βελτίωση σε αυτά τα δύο στοιχεία, αυτόματα οδηγούσε σε βελτίωση και των υπολοίπων.
Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Όσον αφορά στην επικοινωνία, θα πρέπει να αποφεύετε εκφράσεις του τύπου “Εσύ πάντα” ή “Εσύ ποτέ”, γιατί μπορεί να πληγώσουν τον/τη σύντροφό σας. Εκφράστε τη δυσαρέσκειά σας με δηλώσεις όπως «Αισθάνομαι ότι δεν με σέβεσαι όταν...»
Με αυτόν τον τρόπο, ο σύντροφός σου δεν θα νιώσει την ανάγκη να αμυνθεί, αλλά θα καταλάβει ότι έχει κάνει λάθος.
Επιπλέον, το να γνωρίζεις καλά το άτομο με το οποίο σχετίζεσαι, πηγαίνει πέρα από τα προφανή. ...
Δεν έχει να κάνει απλώς με το να θυμάστε πράγματα όπως την αγαπημένη του/της ταινία, αλλά η γνώση πραγμάτων που θα τον κάνουν να αισθανθεί ότι τον/την αγαπάτε, εκτός από το “σ’ αγαπώ” και την αμέριστη προσοχή σας.

Ανασφαλείς όσοι κοινοποιούν συνέχεια στα social φωτό με τον/τη σύντροφό τους

Tα ζευγάρια που κατακλύζουν το Facebook με selfies, με status ο ένας για τον άλλο, κοινοποιώντας ακόμη και τις πιο κοινές καθημερινές τους δραστηριότητες, μπορεί να το κάνουν επειδή έχουν ανασφάλεια για τη σχέση τους.

Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις στιγμές τους στα social media, αναζητούν συχνά επιβεβαίωση για τη σχέση τους από τρίτους. Τα likes και τα σχόλια μπορεί να είναι πολύ τονωτικά, όταν κάποιος παλεύει για τη σχέση του.
Για τα ζευγάρια που φωτογραφίζονται και αμέσως ανεβάζουν τις κοινές τους φωτογραφίες στο Instagram, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν ζουν τις στιγμές που ζουν με τους συντρόφους τους. Δαπανούν τόσο χρόνο και ενέργεια για να βρουν τα σωστά hashtags και να βάλουν τις σωστές λεζάντες και στην ουσία χάνουν τη στιγμή. Και συνεχίζουν να το κάνουν, όταν αμέσως μετά επικεντρώνονται στα σχόλια και στα likes, αντί να περνούν ποιοτικό χρόνο με το έτερό τους ήμισυ.
Δίνουν μάλιστα και κάποιες συμβουλές, για το πώς ένα ζευγάρι πρέπει να μοιράζεται τις στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάντε το αστείο και διασκεδαστικό, αποφεύγοντας γλυκερές εκφράσεις και εκφράσεις του τύπου “ο άντρας μου”, “το κορίτσι μου”, που δηλώνουν κτητικότητα.
Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις αποτελούν μία ακόμη υπενθύμιση ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελούν αντικατοπρισμό της αληθινής ζωής και ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες και τις οθόνες των υπολογιστών μπορεί να κρύβεται μια άλλη εικόνα.

Κοινοποιήστε το άρθρο

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.