Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ελιγμός κοροϊδίας και παραπλάνησης: Η κυβέρνηση, μπροστά στις αντιδράσεις, στέλνει για περαιτέρω ”επεξεργασία” το νέο τρομονόμο φίμωσης του δημόσιου λόγου

Σχετικό: Θωρακίζουν το καθεστώς αυθαιρεσίας με διατάξεις σε άσχετο νομοσχέδιο Κοντονή "ο τρομονόμος επεκτείνεται στον δημόσιο λόγο"
Μετά τις αντιδράσεις, κυρίως της Iskra και της ΛΑ.Ε και άλλων ευαίσθητων ιστοσελίδων, η κυβέρνηση, επιχειρώντας να παραπλανήσει και να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικούλαού, σταματάει την διαβούλευση για τις κατάπτυστες τροποποιήσεις επί του τρομονόμου που φιμώνει την δημόσια κριτική, όχι φυσικά για να τις αποσύρει αλλά για ”να τις εισάγει για περαιτέρω επεξεργασία στην επιτροπή για τη σύνταξη Νέου Ποινικού Κώδικα”!
Όπως γίνεται αντιληπτό, η κίνηση αυτή της κυβέρνησης συνιστά σκέτη κοροϊδία και εμπαιγμό.
Και η κίνηση αυτή θέλει να εκτονώσει τις αντιδράσεις και κυρίως να μην συνδεθούν αυτές οι αντιδράσεις με το τέταρτο μνημόνιο και το φιάσκο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές”.
Στο νέο τρομονόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που πλήττει στον πυρήνα τους τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, δεν χωράει περαιτέρω επεξεργασία και ”βελτίωση” αλλά η μόνη διέξοδος είναι η κατάργηση του και το πέταγμα του στα σκουπίδια.
Αυτόν τον αγώνα ξεκίνησε και θα συνεχίσεις μέχρι τέλους η Iskra (Για τον τρομονόμο του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπε εδώ) και καλεί σε ένα πλατύ μέτωπο όλες τις γνήσια δημοκρατικέςδυνάμεις της χώρας για να υπερασπίσουμε τις στοιχειώδεις ελευθερίες και τις όποιες δημοκρατικές κατακτήσεις έχουν απομείνει, σε έναν αγώνα που είναι αξεχώριστος με την πάλη ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, για την εθνική λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Κ.Π
Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση-κοροϊδία του Υπουργείου Δικαιοσύνης:
«Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το άρθρο 27 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου με τίτλο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και λοιπές διατάξεις», με το οποίο τροποποιούνταν τα άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, εισάγεται για περαιτέρω επεξεργασία στην Επιτροπή για τη σύνταξη Νέου Ποινικού Κώδικα.
»Η επεξεργασία της διάταξης στο πλαίσιο λειτουργίας της εν λόγω επιτροπής θα επιτρέψει, κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, τόσο να αξιοποιηθούν τα πορίσματα του δημόσιου διαλόγου που ήδη έλαβε χώρα, όσο και να δοθεί το περιθώριο περαιτέρω εμβάθυνσης της συζήτησης μεταξύ των κοινωνικών φορέων. Άλλωστε, έτσι τα ειδικά νομικά ζητήματα που γεννώνται σχετικά με την προστασία των εννόμων αγαθών των πολιτών θα αντιμετωπιστούν με ενιαίο συστηματικά τρόπο.
»Εξάλλου, με την παραπάνω επιλογή αναμένεται, πάντως, να διαφυλαχθεί ο στόχος της έγκαιρης προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις αποφάσεις –πλαίσιο 2008/841/ΔΕΥ και 2008/919/ΔΕΥ, όπως αυτή κατέστη υποχρεωτική ιδίως μετά από την πρόσκληση της Ελλάδας προς κοινοποίηση των εθνικών μέτρων μεταφοράς της πρώτης εξ αυτών, και προς αποφυγή διαπίστωσης σχετικών παραβάσεων.»
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε
Παναγ. Λαφαζάνης: Τρομονόμος του ΣΥΡΙΖΑ φιμώνει τον δημόσιο λόγο. Πως θα πηγαίνετε φυλακή από μια φράση αγανάκτησης στο διαδίκτυο. Ακυρώνονται η ελευθερία κριτικής και η πολιτική αντιπαράθεση. Θρίαμβος του καθεστωτικού λόγου
”Την αδίστακτη ποινικοποίηση του δημόσιου λόγου με την αυθαίρετη επέκταση του απαράδεκτου τρομονόμου και στην δημόσια, με ”οποιονδήποτε” τρόπο κριτική, προωθεί με πρωτοφανή κυνικότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα, με νέες νομοθετικές παραγράφους, που είχαν τεθεί προς διαβούλευση, προβλέπονται, άκουσον-άκουσον, ποινές κατ’ ευθείαν φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών σε όσους/ες κατηγορηθούν ότι ”δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο’‘(!) ”προκαλούν ή διεγείρουν’‘ σε διάπραξη αδικημάτων των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, γνωστών ως άρθρων του απαράδεκτου τρομονόμου.
Έχουμε ενώπιον μας ιδιαίτερα αόριστες και ευρείες διατυπώσεις, με τις οποίες βρίθουν οι νέες ρυθμίσεις, και οι οποίες εύκολα μπορούν να ποινικοποιήσουν την δημόσια έκφρασηγνώμης και την κριτική, ιδιαίτερα αν είναι φορτισμένες με δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση, φαινόμενα καθημερινά και συχνότατα στο διαδίκτυο.
Με μια τέτοια, πρωτοφανή σε αυθαιρεσία και αοριστία, νομοθεσία χιλιάδες πολίτες θα μπορούν να βρίσκονται καθημερινά και ανά πάσα στιγμή στα νύχια της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών, οι οποίες θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν ως παραδείγματα προς αποφυγήν και ως ”σάκο του μποξ”, σύροντας τους σε περιπέτειες, στα δικαστήρια και στις φυλακές.
Οι κυνικές και ανελεύθερες αυτές τροποποιήσεις, που έρχονται μέσω άσχετου νομοσχεδίου και τις οποίες καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να φέρει, παρ’ ότι σχεδιάζοντο, παρουσιάσθηκαν λίγα 24ωρα ύστερα από βροχή αιτημάτων των πιο αντιδραστικών κύκλων να φιμωθεί το ίντερνετ.
Είναι σαφές ότι η επίκληση της τρομοκρατίας και η καλλιέργεια της τρομοϋστερίας γίνονται το διάτρητο πρόσχημα για την κατασκευή ανελεύθερων κοινωνιών και την θωράκιση αυταρχικών αστυνομικών καθεστώτων υποταγής και υποδούλωσης των πολιτών.
Για άλλη μια φορά, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο ρόλο του πειραματόζωου για οργουολικέςανελεύθερες σιδερόφρακτες κοινωνίες.
Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει ευθέως ότι αποσύρει, ακυρώνει και ρίχνει άμεσα και πλήρως στον κάλαθο των αχρήστων τις νέες ανελεύθερες και εκτρωματικέςτροποποιήσεις του τρομονόμου και όχι απλώς και μόνο να τις ”τραβήξει” προσωρινά από την διαβούλευση για περαιτέρω ”επεξεργασία”, με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να αποφύγει προσωρινά το κύμα των αντιδράσεων ενόψει του βατερλό των ”διαπραγματεύσεων” και του τέταρτου μνημονίου.
Η κυβέρνηση και ο Υπ. Δικαιοσύνης πρέπει να σταματήσουν την κοροϊδία.
Οι τροποποιήσεις έκτρωμα του τρομονόμου δεν χωράνε και δεν χρειάζονται καμιά επεξεργασία, προκειμένου η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο και να χρυσώσει το χάπι.
Οι τροποποιήσεις του τρομονόμου αλλά και ο ίδιος ο τρομονόμος, χρειάζονται να πεταχτούν στα σκουπίδια.
Η χώρα χρειάζεται κυριαρχίαελευθερίαδημοκρατία και όχι τρομονόμους για να στηρίζουν τα μνημόνια και τη λιτότητα.”

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.