Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μαβί Μαρμαρά... Η μεγάλη προβοκάτσια

Σχετικό: Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010
Υποκριτική (ως συνήθως) αλλά και με πολλά ερωτήματα και η Αμερικανική αντίδραση στην εγκληματική επίθεση κατά των πλοίων προς την Γάζα
Χριστόφορος Τριαντάφυλλος
Ακολουθεί "συνωμοσιολογικό" άρθρο
Στις 31 Μαΐου 2010 οι Ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν, μετά από προειδοποιήσεις, σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza. Σκοπός της νηοπομπής ήταν να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας. Η νηοπομπή αρνήθηκε την πρόταση της Ισραηλινής κυβέρνησης να πλεύσει στο λιμάνι του Ασντόντ. Από την συμπλοκή που ακολούθησε σε ένα πλοίο σκοτώθηκαν 9 ακτιβιστές σύμφωνα με τους Ισραηλινούς και τραυματίσθηκαν εξήντα καθώς και έξι Ισραηλινοί στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να πληγούν ανεπανώρθοτα οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.
Είναι όμως ακριβώς έτσι;
Στο άρθρο μου για την Τούρκικη ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation της οποίας και άνηκε το πλοίο,είχα περιγράψει την ύπαρξη δύο επιβεβαιωμένων υψυλόβαθμων πρακτόρων οι οποίοι επέβαιναν πάνω στο καράβι και οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στις δύο Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με την μορφή της τρομοκρατίας,στην Λιβύη και στην Συρία,τον Abdelhakim Belhaj και τον Mahdi al-Harati και οι οποίοι δεν πάθανε και τίποτα. Υπενθυμίζω πως και οι δύο αυτές "Επαναστάσεις" ήταν προς το συμφέρον του Ισραήλ.Αυτό από μόνο του σαν γεγονός επιβεβαιώνει πως σε όλη αυτήν την προσπάθεια του αποκλεισμού της Γάζας είχαν συμμετοχή οι Μυστικές Υπηρεσίες και πάντα σε συνεννόηση με την ηγεσία της Νατοικής Τουρκίας 
Στο ίδιο άρθρο περιγράφω το πως η ΜΚΟ των Ερντογανικών συμφερόντων έχει στηρίξει ...
παράλληλα με κάθε μέσο και τρόπο την στημένη και μισθοφορική επανάσταση στην Συρία αλλά και ενισχύει και τροφοδοτεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν εκεί όπως είναι το FSA και το ISIS.
Αυτό που δεν είχα βρει τότε και φαίνεται πως τώρα έχει ξεκαθαρίσει,είναι ο λόγος που στήθηκε όλη αυτή η προβοκάτσια.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι
Ας δούμε για αρχή λίγο τις συμμαχίες που προκύπτουν στον πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία και να δούμε ποιοι είναι οι δύο πόλοι που πολεμάνε.Σε αυτό θα βοηθήσει και αυτό το πολύ καλό γραφικό.
Βλέπουμε πως στην μία μεριά υπάρχει το μπλοκ που αποτελείται από το Ιράν,την Ρωσία,το Ιράκ,την Συρία και την ηρωική αντίσταση του Λιβάνου την Χεζμπολάχ γνωστό και ως Άξονας της Αντίστασης και στο άλλο είναι η Διεθνής Συμμαχία που αποτελείται από όλες τις χώρες επιρροής των ΗΠΑ και της Δύσης με όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχει δημιουργήσει εκεί.Επίσης βλέπουμε πως σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις το Ισραήλ και η Τουρκία συμμετέχουν από κοινού και αυτό από μόνο του σαν γεγονός το κάνει "περίεργο". 
Πως γίνεται δύο χώρες που βρίσκονται υποτίθεται σε σύγκρουση να συνεργάζονται για να ρίξουν την ηγεσία μίας χώρας που είναι μαζί με τον Λίβανο,σημαντικοί εχθροί του Ισραήλ;
Τον άξονα της Αντίστασης στον Ιμπεριαλισμό στην Μέση Ανατολή που συμπληρώνει η διαχρονική και ηρωική Παλαιστινιακή αντίσταση που αυτή την στιγμή στην ηγεσία της βρίσκεται η Χαμάς και αυτή φαίνεται να είναι το κλειδί του μυστηρίου για τον λόγο που στήθηκε το Μαβί Μαρμαρά.
Υπενθυμίζω πως για τους Ιμπεριαλιστές και για την επιβολή των σχεδίων τους,η αποδυνάμωση του Άξονα που τους αντιστέκεται στην Μέση Ανατολή ήταν και είναι ένα πολύ σοβαρό και σημαντικό ζήτημα.
Ένας τρόπος για να το πετύχουν αυτό,ήταν να διασπάσουν την συμμαχία και αυτό ακριβώς κατάφεραν με το Μαβί Μαρμαρά.
 Η Τουρκία και ο Ερντογάν μετά το περιστατικό με το Μαβί Μαρμαρά άρχισαν να εμφανίζονται σαν μεγάλοι Αντισιωνιστές οι οποίοι δεν μένανε στις δηλώσεις καταδίκης του Ισραήλ αλλά προχώρησαν και στην έμπρακτη βοήθεια και ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αντίστασης και ιδιαίτερα της Χαμάς. Η ηγεσία της Χαμάς που έκανε ένα σημαντικότατο λάθος και παρέβλεψε μία βασική παράμετρο.Πως η Τουρκία ήταν μία χώρα που παρέμενε στο ΝΑΤΟ και που στα εδάφη της υπάρχει η μεγαλύτερη Νατοική βάση.Έτσι προχώρησε σε αυτή την συμμαχία αφού πίστεψε πως βρήκε έναν σημαντικό σύμμαχο στην αντιμετώπιση της Κατοχής.
Ένα λάθος που συνεχίστηκε με την υποστήριξη των "εξεγερμένων" της Συρίας η οποία δόθηκε λόγω της δεύτερης παγίδας που της στήθηκε και των υποσχέσεων του Κατάρ για άρση του αποκλεισμού της Γάζας, την ανοικοδόμηση της που θα έφερνε την ανάπτυξη. Το Κατάρ το οποίο παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των Ιμπεριαλιστών.
Αυτός ήταν και ο λόγος που οδήγησε στην ρήξη τις σχέσεις μεταξύ της ηγεσίας της Χαμάς και του Ιράν με το δεύτερο να σταματάει να ενισχύει την Παλαιστινιακή αντίσταση αλλά και την ρήξη στις σχέσεις με την Συρία και την Χεζμπολάχ.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε το πολυπόθητο ρήγμα μέσα στον Άξονα της Αντίστασης
Ευτυχώς έστω και αργά η ηγεσία της Χαμάς κατανόησε το μεγάλο λάθος που έκανε και με επιθέσεις φιλίας προς το Ιράν και προς την Χεζμπολάχ φαίνεται πως αποκαθιστά τις σχέσεις τους και την συμμαχία.
Καταλαβαίνουμε τώρα που βοήθησε αυτή η προβοκάτσια που στήθηκε με το Μαβί Μαρμαρά.Ολόκληρη η αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας Ισραήλ, μετά τη σφαγή στον «Στόλο της Ελευθερίας» ήταν μια καλά σκηνοθετημένη παράσταση των Μυστικών Υπηρεσιών Τουρκίας – Ισραήλ και η οποία δεν έφερε καμία ουσιαστική αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και αυτό φαίνεται από το γεγονός υπήρξε διμερής αύξηση στους τομείς της οικονομίας, εμπορίου και στρατιωτικών εξοπλισμών.
Η ιστορία όμως δεν τελειώνει έτσι και δεν γίνεται να τελειώσει χωρίς να αποδοθεί δικαιοσύνη και χωρίς να βρούμε αυτούς που στον Δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας,συνέβαλαν στο να ρίξουν στην παγίδα την Παλαιστινιακή αντίσταση και τους Παλαιστίνιους ακτιβιστές,που οδήγησαν στην υποστήριξη της μισθοφορικής εξέγερσης της Συρίας αλλά και στην υπεράσπιση των άμεσων συμφερόντων του Κατάρ και της Τουρκίας,δηλαδή των συμφερόντων των Ιμπεριαλιστών.
Και επειδή είναι και επίκαιρο,θα πρέπει να βρούμε τις ίδιες τις ΜΚΟ που τρέχανε το πρόγραμμα και που σήμερα "βοηθάνε" τους Πρόσφυγες και που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει και που κερδοφορούν από τις συνέπειες του Ιμπεριαλιστικού μακελειού της Συρίας.
Για τέλος αυτό που θέλω να πω είναι πως το ζήτημα Συρία είναι πολύ μεγάλο και ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που μπορούμε να κατανοήσουμε.Ιδιαίτερα για τους ακτιβιστές που ασχολούνται με το Παλαιστινιακό ζήτημα και είναι αλληλέγγυοι με τον Παλαιστινιακό λαό θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ταυτίζονται με την ατζέντα της Ιμπεριαλιστικής Αριστεράς αλλά και να μένουν αμέτοχοι απέναντι σε αυτούς που την εκφράζουν και ας βρίσκονται σε σημαντικά πόστα.
Το συγκεκριμένο άρθρο είναι βασισμένο στο άρθρο του Νίκου Κλείτσικα,τον οποίο και ευχαριστώ πάρα πολύ, με τίτλο H Χαμάς μπροστά στη διάσπαση κι υποταγμένη στον σουλτάνο; το οποίο δίνει και περισσότερες πληροφορίες
Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.