Σήμερα δε θα γράψω κάποιο άρθρο. θα αφήσω τις λέξεις να μιλήσουν μόνες τους.
Το μόνο που θα πω είναι οτι μια συνέντευξη δίνεται όχι για να ακούσει ο συνεντευξιαζόμενος τον εαυτό του να μιλάει αλλά πρωτίστως για να ενημερώσει αυτούς στους οποίους απευθύνεται.
Και συνήθως αυτοί είναι απλός κόσμος, που περιμένει να ακούσει κατανοητό λόγο με απλές προτάσεις και ξεκάθαρες απόψεις.
Και να θυμάστε, δεν κερδίζει πάντα ο πιο δυνατός, κερδίζει πάντα αυτός που καταφέρνει να πείσει το ακροατήριο με το λόγο του.
Ακολουθούν αποσπάσματα από 2 συνεντεύξεις 2 διαφορετικών ανθρώπων πάνω στο ίδιο θέμα.
Νίκος Παππάς σε συνέντευξη στον Real fm 97,8.
«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση, η οποία δεν είναι λύση. Κι η παρουσία ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι το κριτήριό μας. Το κριτήριό μας είναι να διαμορφώνονται οι όροι για την ομαλή, από εδώ και πέρα, χωρίς ερωτηματικά και αμφιβολίες, χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους και την ομαλή και “εύκολη” αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας»,
«Μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις και λύσεις που να φέρνουν την Ελλάδα στη σφαίρα της κανονικότητας ως προς τη χρηματοδότηση. Και η σφαίρα της κανονικότητας, βεβαίως, είναι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».
«Προφανώς υπάρχουν πολιτικές προτεραιότητες στη Γερμανία. Υπάρχουν όμως, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προτεραιότητες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συνολικά. Κι αυτός που χρειάζεται μια καθαρή λύση αυτή τη στιγμή είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη χρειάζεται να δείξει ότι έχει το πολιτικό εκτόπισμα, την πολιτική συνέπεια, το πολιτικό αισθητήριο να υπερβεί τις δυσκαμψίες τις οποίες διαμορφώνει η παρουσία του ΔΝΤ».
Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε σε συνέντευξη στη La Repubblica
«Αν μια χώρα δεν θέλει να βγει από το ευρώ πρέπει να κάνει δομικές αλλαγές, όπως η Ελλάδα. Με το ευρώ τελείωσε η εποχή στην οποία κάποιες χώρες παρέμεναν ανταγωνιστικές, διαμέσου της υποτίμησης των νομισμάτων. Πρόκειται για μια πολιτική, συντομότερη οδό. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση του Μάριο Ντράγκι, σε σχέση με τα ελαττώματα της Ευρωζώνης. Αυτό που λέει πάντα ο Ντράγκι είναι ότι οι χώρες πρέπει να δημιουργήσουν από μόνες τους τις συνθήκες για να αναπτυχθούν. Και σε αυτό το θέμα η Ελλάδα βελτιώνεται. Τα προγράμματα βοήθειας που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ιρλανδία δέχθηκαν πολλές κριτικές, αλλά έφεραν πάντα αποτελέσματα».
«Γνωρίζετε αυτό που είπε δημόσια ο Ιταλός υπουργός Πιερ Κάρλο Πάντοαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών ήταν πεπεισμένη πως θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε προσωρινά από το ευρώ. Είναι η Ελλάδα, η οποία αποφάσισε κάτι το διαφορετικό. Τώρα καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας να έχει επιτυχία».
«χωρίς την Ιταλία δεν μπορεί να γίνει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» , «η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων».
Εσείς τι καταλάβατε;
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.