Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

10 Χρόνια στην Κολομβία της Ευρώπης


Ελλάδα, Αύγουστος 2007.
Ολόκληρες οικογένειες-γονείς, παιδιά και άτυχα ζώα-παραδίδονται αβοήθητες στις φλόγες. Ενα μαύρο σεντόνι σκεπάζει την Πελοπόνησσο. Πάνω από 70 οι νεκροί. Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή επικηρύσσει τους εμπρηστές με 1.000.000 €.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο διαδίκτυο. Μια συναρπαστική περιπέτεια, στην ζούγκλα της Κολομβίας της Ευρώπης, είχε μόλις αρχίσει.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Πάρος 16 Αυγούστου 2009. Στην Χρυσή Ακτή συναντάμε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιάννη Ραγκούση να σχεδιάζουν την στρατηγική τους για τις επερχόμενες εκλογές.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος θα γινόταν πρωθυπουργός κερδίζοντας τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος στο μεταξύ είχε παραδωθεί στο έλεος του Σουφλιά, του Αλογοσκούφη, του Παυλόπουλου. ...
Ο άνθρωπος που στο ξεκίνημα της πρωθυπουργικής του θητείας χτύπησε την γροθιά του στην λαδόκολλα του Μπαιρακτάρτη λέγοντας:
-Δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στη χώρα 5-6 νταβατζήδες
Για την ακρίβεια θα πει:
-Δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα. Αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά..
Kι όμως ο Καραμανλής προδομένος από τον ανίσχυρο εαυτό του και τους κορυφαίους υπουργούς του, οι οποίοι τιτίβιζαν στις αυλές των νταβατζήδων, θα εξαναγκασθεί σε μια ταπεινωτική πρωθυπουργία με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο και την προσωπική του ζωή κρεμασμένη στα μανταλάκια των περιπτέρων.
Ο θάνατος του στελέχους της Vodafone Kώστα Τσαλικίδη, οι πυρκαγιές της Πελοπονήσσου και οι υποκλοπές με την εμπλοκή εγχώριων ολιγαρχών θα μετέτρεπαν την πρωθυπουργία του σε μια θανάσιμη ακολουθία.
Ο Καραμανλής πιστεύει ότι τον έφαγαν ντόπια και ξένα συμφέροντα και κυρίως το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Την οργή του για τους σκιώδεις εχθρούς του την μετέτρεψε σε ιδιαίτερα μαθήματα στον φέρελπι Αλέξη Τσίπρα.
Ο σημερινός πρωθυπουργός στο πίσω κάθισμα της μοτοσικλέτας του αστυνομικού φρουρού του θα έφτανε όχι λίγες φορές στο κατώφλι της οικογένειας Καραμανλή στη Ραφήνα. Εδώ ο πρώην πρωθυπουργός εξηγούσε στον πρόεδρο του Συνασπισμού και αργότερα του Σύριζα τον ρόλο του ενός εκάστου από τους νταβατζήδες και γιατί “έπρεπε να τους γαμήσει πριν τον γαμήσουν”.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ρουφούσε τη συγκεκριμένη γνώση σαν σφουγγάρι και ετοιμαζόταν από καιρό για την κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά-ένα σύνθημα που φέρνει την υπογραφή ενός παρ΄ολίγου υποψήφιου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, του Δημήτρη Τζιώτη.

Ολο αυτό το διάστημα το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” με την αιρετική του ματιά θα έδινε την πραγματική διάσταση της Κολομβίας της Ευρώπης. Η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου που ξεκίνησε με το “λεφτά υπάρχουν” θα είχε ακόμη πιο άδοξο τέλος από εκείνη του Κώστα Καραμανλή.
Ο ΓΑΠ ο οποίος μιλώντας στον Στέλιο Κούλογλου ξόρκιζε τον ρόλο του ΔΝΤ αναγκάσθηκε να το προσκαλέσει στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένους Συριζαίους στη πλατεία Συντάγματος ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος έπαιζε στο Τσαντίρι του τα απαγορευμένα αποσπάσματα από την συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος Καν. Μετά την πτώση του ΓΑΠ το σύμπαν εντός και εκτός της χώρας θα συνωμοτούσε για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα.
O Aντώνης Σαμαράς δέσμιος του πολιτικού του παρελθόντος ενώ πολύ σωστά έκλεινε την ΕΡΤ των κηφήνων του δημοσίου, την ίδια στιγμή ευλογούσε τα θαλασσοδάνεια στους εκδότες και καναλάρχες πολλοί από τους οποίους στην συνέχεια θα τον άδειαζαν για χάρη του Τσίπρα. Ετσι έδωσε την δυνατότητα στους υπαλλήλους της ΕΡΤ να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τους πολυτελείς μισθούς τους ενώ ταυτόχρονα με τα πόδια απλωμένα πάνω στο γραφείο να δηλώνουν ότι “εμείς φέραμε τον Τσίπρα στην εξουσία”.
Ο Σαμαράς έχασε την εξουσία καθώς ήταν βουτηγμένος στα σκατά της μεταπολίτευσης με αποτέλεσμα να μην τολμάει τις ρήξεις που έπρεπε να είχε κάνει με τους μέσα και τους έξω.
Η κυβέρνησή του ήταν ένα διαρκές στρογγύλεμα και ένας αργός θάνατος αναβλητικότητας, ειδικά εάν συγκρίνεις με όλα έκανε στην συνέχεια ο Τσίπρας που εν ολίγοις τα έκανε πουτάνα ως ώφειλε: Δημοψηφίσματα, capital controls, veto, απειλές, εκβιασμούς, αποκεφαλισμούς αντιφρονούντων, κόντρα στην κόντρα χωρίς όρια. Δεν είναι λίγο να βλέπεις τον Τσίπρα ο οποίος έλουζε με μπινελίκια τους Μέρκελ-Σόιμπλε ενώ συμμετείχε σε αντιαμερικανικές πορείες να γίνεται αποδεκτός από όλους όσους έφτυνε εντός και εκτός της χώρας.
Αν κάτι κράτησε τους Τσίπρα και Καμμένο ζωντανούς στην εξουσία ήταν η τόλμη τους να τα βάλουν με τους νταβατζήδες στους οποίους υποκλίθηκαν όλοι οι προκάτοχοί τους. Ενας μετά τον άλλο οι θαλασσοδανεισμένοι μηντιάρχες παρήλασαν σαν μαθητούδια από της Εξεταστική της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια. Οι Τσίπρας και Καμμένος το τόλμησαν αυτό και η Τύχη που είναι γυναίκα πήρε το μέρος τους.
Tόσο ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος γνωρίζουν ότι θα κυβερνάνε όσο έχουν τ΄αρχίδια να τα βάζουν με τους Ολιγάρχες γι΄αυτό και στις μεταξύ τους συνομιλίες λένε ότι “Η θα τους γαμήσουμε ή θα μας γαμήσουν”.
Και οι δύο έχουν συνειδητοποιήσει ότι κυβερνάνε την Κολομβία της Ευρώπης και η Κολομβία απαιτεί ηγέτες από ατσάλι και όχι καλοταισμένα περιστέρια στις αυλές των Ολιγαρχών. Οταν ο Τσίπρας και ο Καμμένος υποκύψουν στους νταβατζήδες είναι τελειωμένοι. Κι αυτό γιατί η Ελλάδα στο έλεος των ολιγαρχών δεν έχει καμμία τύχη. Το διαπιστώσαμε αυτό στην διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Στο μεταξύ όλοι σχεδόν οι εγχώριοι ολιγάρχες είναι πράκτορες ή αχυράνθρωποι ξένων επιχειρηματιών και ενίοτε και κυβερνήσεων. Από εδώ αντλούν την δύναμή τους. Μόνο που ο Τσίπρας έδειξε ότι δεν κολώνει μπροστά σε θεούς και δαίμονες. Εχει 2 χρόνια στην διάθεσή του να καθαρίσει και τον τελευταίο ολιγάρχη ή να φύγει τσαλακωμένος και ταπεινωμένος όπως ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος. Πως χάθηκαν ξαφνικά όλα αυτά τα “βαριά” ονόματα από την πρώτη γραμμή; Η εξήγηση είναι απλή: O λαός τους θεωρεί έρμαιο των ολιγαρχών και της διαπλοκής. Ξοφλημένους.
Ακόμη κι αν ο Τσίπρας καταφέρει να ανατάξει την Οικονομία το βέβαιο είναι ότι θα ψάχνει την ψήφο του εάν δεν ξεμπερδέψει μια και καλή με τους εγχώριους ολιγάρχες.
Το γεγονός ότι το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” έχει κάνει σημαία του τον όρο “Κολομβία της Ευρώπης” και αυτός ο ορισμός βρίσκει πλέον σύμφωνη την πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και τους ξένους που γωρίζουν τι εστί ελληνικό διεφθαρμένο πελατειακό κράτος αποδεικνύει ότι τα 7 χρόνια των Μνημονίων πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Το διεφθαρμένο κράτος παραμένει στην θέση του, η εγχώρια δικαιοσύνη αφήνει τους καρχαρίες να σκίζουν τα δίχτυα της και να κάνουν πάρτυ στη Μύκονο και το λαό να πληρώνει τα γαμησιάτικα.
Αυτή είναι η Κολομβία της Ευρώπης. Ποιος σοβαρός ξένος να επενδύσει σε μια χώρα που κυβερνούν οι ντόπιες μαφίες;
Σε μια χώρα στην οποία υπολειτουργεί η δικαιοσύνη και της οποίας οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να αξιολογηθούν ενώ δεν απολύονται ακόμη κι αν απουσιάζουν από τη δουλειά τους έναν ολόκληρο χρόνο;
O τρόπος που λειτουργεί η Κολομβία των Βαλκανίων δεν αφήνει τίποτε όρθιο και αμόλυντο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα ΜΜΕ που πάνε πακέτο με την πολιτική εξουσία, τα θαλασσοδάνεια και το διαφημιστικό χρήμα.
Κάνοντας λόγο για διαφημιστικό χρήμα που αποτελεί οξυγόνο ζωής για τα ΜΜΕ, αυτές τις μέρες οργιάζει η φημολογία για εγχώριο media shop τα στελέχη του οποίου πλούτισαν σε βάρος πολυεθνικής που υπήρξε πελάτης τους. Κι αυτό παρότι σε όλο τον κόσμο η συγκεκριμένη πολυεθνική συμπορεύεται με άλλο διεθνές media shop στην Ελλάδα οι ατσίδες πέτυχαν και το αντικατέστησαν  με ανταγωνιστή τους.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” έχει γράψει κατ΄επανάληψη για την διαφημιστική ζούγκλα των αλλοιωμένων επισκεψιμοτήτων και τα πεταμένα χρήματα των διαφημιζομένων επιχειρηματιών.
Δεν περιμέναμε να βγει το σκατό στην επιφάνεια και την μπόχα να εξαπλώνεται για να το διαπιστώσουμε. Είναι τέτοια η μπόχα ώστε οι πολυεθνικές της διαφήμισης στέλνουν στην Ελλάδα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη στην μπόχα και την ρεμούλα για να εξυγιάνουν τα μαγαζιά τους. Οσα πρόκειται να βγουν στην επιφάνεια το προσεχές διάστημα για τον τρόπο που λειτουργούν τα στελέχη ορισμένων media shops της Κολομβίας της Ευρώπης θα είναι συναρπαστικά και απολύτως Κολομβιάνικα.
Είναι τέτοια η μπόχα που συγκίνησε ακόμη και την ελληνική δικαιοσύνη ενώ στελέχη της κυβέρνησης έχουν ήδη στα γραφεία τους φακέλους που καίνε για τον βίο και πολιτεία και την μυθική περιουσία προσώπων της διαφημιστικής αγοράς. Εδώ υπάρχουν πολλά “ΚΕΕΛΠΝΟ” τα οποία λειτουργούν σε βάρος των κορόιδων διαφημιζομένων. Είπαμε: Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά στην Κολομβία της Ευρώπης.
Τώρα εάν μας ρωτήσετε πως μπορεί η Κολομβία της Ευρώπης να γίνει σύγχρονο δυτικό κράτος η απάντησή μας είναι: Ξεχάστε το!
Εμείς εδώ στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” πιστεύουμε πως μια χώρα που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους ολιγάρχες και της οποίας ο λαός προσκυνά Ρουβά, Ιερώνυμο και το κάστανο του Παίσιου δεν έχει καμμία τύχη.
Ισως αυτό να είναι ένα ευτυχές σενάριο για τον υπόλοιπο πλανήτη που θα απαλλαγεί από μια σοβαρή εστία μόλυνσης όπως είναι η Κολομβία της Ευρώπης.
Μετανοείτε…

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.