Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Σεξιστής κι ομόφοβος ήταν και ο... Antonio Gramsci

Από το "PRESS-GRΣχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Πρέπει να επιμείνουμε στο γεγονός ότι στον σεξουαλικό τομέα
ο πλέον εξευτελιστικός παράγοντας και μεγάλης αποστροφής
είναι η ελευθεριακή και διαφωτιστική αντίληψη των τάξεων
που δεν συνδέονται στενά με την παραγωγική εργασία,
και από αυτές τις τάξεις μολύνεται [επηρεάζεται] η τάξη των εργαζομένων»
Antonio GramsciΤετράδια της φυλακής

Ήταν ίσως η Julka (ΤζιούλιαSchucht -πανέμορφη Ρωσίδα συντρόφισσα του θεωρητικού της αριστεράς, του μεγάλου διανοητή Antonio Gramsci- η αιτία που δεν μπόρεσε ο μεγάλος Ιταλός επαναστάτης να διαφοροποιηθεί από τους κλασσικούς του Μαρξισμού στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας;
Στα Τετράδια της φυλακής ο Antonio Gramsci (Να ζεις σημαίνει να είσαι Αντάρτης...) εκφράζει την αποστροφή του, την εναντίωσή του στο "κοινωνικό ουδέτερο φύλο" (gender... χωρίς παραπομπή στο αρσενικό ή θηλυκό φύλο), που μάλιστα επισημαίνει πως "μολύνεται η τάξη των εργαζομένων".
Με "επιστημονική" επιμέλεια αποσιωπούν και κρύβουν οι σημερινοί θιασώτες των "Radical chic", της κοσμοπολίτικης ανανεωτικής "αριστεράς" αυτή τη σαφή θέση και στάση του Gramsci (δήθεν ιδεολογική τους πυξίδα). Αυτή η "αριστερά" που εναγωνίως και δολίως, επιχειρεί να τεκμηριώσει το ατομικό δικαίωμα της ομοφυλοφιλίας σε σοφιστείες, παραγνωρίζοντας πως ο Ένγκελς το περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια στο έργο του Η καταγωγή της οικογένειας, της ιδιοκτησίας και του κράτους. Μη βρίσκοντας φυσικά γραφτά των κλασσικών υπέρ της ομοφυλοφιλίας ανατρέχουν, σκοπίμως δηλαδή δολίως, σε τεχνάσματα:  (Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»…)
Γιατί αυτό το προοίμιο;

Το υπερεθνικό κεφάλαιο έχει εγκαταλείψει προ πολλού τα φασιστικά στρατιωτικά πραξικοπήματα στη δύση, τη δεξιά κι έχει σήμερα μετατρέψει ως βασικά του εργαλεία-όπλα την υποταγμένη "αριστερά" και τη δημοσιογραφία. Σήμερα ο ταξικός εχθρός των εργαζομένων είναι αυτή η "ανανεωτική αριστερά" που προβάλει τα "ατομικά δικαιώματα" -ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-, τον "αντιφασισμό" όταν ο φασισμός έχει πεθάνει, τον "αντιρατσισμό" όταν η παράνομη μετανάστευση είναι επικερδές εμπόριο ανθρώπινης σάρκας, τον "αντιεθνικισμό" με ταυτόχρονη υπεράσπιση των σωβινιστικών εθνικισμών -π.χ. για την περιοχή μας Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία- στο όνομα του "δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού".
Ιδεολογικός πατέρας και καθοδηγητής αυτής της "αριστεράς" είναι αδιαμφισβήτητα ο "φιλάνθρωπος" εκατομμυριούχος Σόρος: "Ψευδείς ειδήσεις" (fake news)... όταν μια είδηση δεν είναι αρεστή στο υπερεθνικό κεφάλαιο
Ας δούμε ορισμένα σημειολογικά χαρακτηριστικά της ιδεολογικής σύμπλευσης υπερεθνικού κεφαλαίου κι υποταγμένης, σωστότερα ενσωματωμένης κι εξαγορασμένης "δικαιωματικής αριστεράς", όπου τα συμπεράσματα στον ίδιο τον αναγνώστη.


Η Ημέρα της μητέρας γιορτάζεται φέτος στις 13 Μάη. Η αλυσίδα κολοσσός των πολυκαταστημάτων Waitrose της Αγγλίας έκανε το πρώτο βήμα στη νέα εποχή. Θα εκδώσει για εμπορικούς λόγους ευχετήριες κάρτες για την Ημέρα της μητέρας χωρίς παραπομπή στο αρσενικό ή θηλυκό φύλο. Έτσι τα ατομικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών δικαιώνονται. Επήλθε ισότητα!

Τι γράφουν οι ευχετήριες κάρτες;

Δύο μαμάδες καλύτερα από μία”... “Ευχαριστώ μπαμπά που είσαι μια υπέροχη μαμά”... (Mother’s Day cards go gender-neutral).

Εννιά πρώτες κυρίες κι ένας κύριος...
Βέβαια το μεγάλο θεσμικό βήμα, η γιγαντιαία προοδευτική κατάκτηση κι υλοποίηση αυτών των μεγαλειωδών λαϊκών αγώνων για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" έγινε από το ΝΑΤΟ όταν οι σύζυγοι των ηγετών είχαν ανάμεσά τους και τον σύζυγο ενός ηγέτη... 
"Δείχνουμε το μουνί μας για τον αγώνα"
Όλα για τον "αντιφασιστικό-αντιεθνικιστικό-αντιρατσιστικό" αγώνα...
Αυτή η "αριστερά" είναι ασταμάτητη!

Τρέχει με ιλιγγιώδης ρυθμούς μεταρρύθμισης που δεν προλαβαίνουμε να κατανοήσουμε εύκολα. Στην Ιταλία που καθημερινά καταργούν κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της μετανάστευσης των νέων, η αριστερά δεν πτοείται: "Δείχνουμε το μουνί μας για τον αγώνα" είναι το αντιεθνικιστικό-αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 8 Μάρτη στο Μιλάνο (
ude in stazione per protesta: è l'8 marzo di Milano
Αυτό είναι το Γυναικείο κίνημα αυτής της κοσμοπολίτικης "αριστεράς" του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Με την υποταγή αυτής της "αριστεράς" στη νέα τάξη βιώνουμε το θάνατο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, το θάνατο της σκέψης, του διαλεκτικού κι ιστορικού υλισμού με όχημα τον νεωτερισμό, δικαιωματικό χαρακτήρα των κατευθυνόμενων και υπαγορευμένων πολιτικών του κεφαλαίου. Ακριβώς γι' αυτό μιλάμε πλέον για τον νέο ταξικό εχθρό των εργαζομένων.
Ακριβώς γι' αυτό στις πρόσφατες ιταλικές εκλογές "βραχυκύκλωσαν" οι περισπούδαστοι πολιτικοί αναλυτές. Θεωρούν παράδοξο, εκφασισμό πως ένας κομμουνιστής βιομηχανικός εργάτης απούσας μιας καλύτερης εναλλακτικής πολιτικής ψήφισε "λαϊκίστικα" κόμματα κι όχι τη σοβαρή, μεταρρυθμιστική "αριστερά" των τραπεζιτών κι ελπίζει σε μια κυβέρνηση Κινήματος 5 Αστέρων μαζί με τη Λέγκα του Salvini.
Ανόητη κι επιφανειακή, απολιτική κι ίσως ακροδεξιά η προσέγγισή μας;
Η "Κομμουνιστική Επανίδρυση" το 1995 έλαβε στην Περιφέρεια του Λάτσιο 9,22%.
Η Λέγκα 0,48% (τότε του Βορρά-Μπόσι, σήμερα ίδιο σύμβολο αλλά χωρίς του "Βορρά").
Σήμερα η Λέγκα στο 18% κι η "Κομμουνιστική Επανίδρυση" και με τη συνδρομή της "Λίστας Τσίπρα", κίνημα LGBT, Ριζοσπάστες, κίνημα "ανοιχτά σύνορα", Vegan (αυστηρή ή ολική χορτοφαγία), κοινωνικές καταλήψεις, φεμινίστριες κ.α.π [θυμίζει την προσπάθεια-επιστολή Λαφαζάνη για μέτωπο με ΑΝΤΑΡΣΥΑ] δεν ξεπερνάει το 1%.
Roberto Saviano, γνωστός ως μεγάλος και τρανός "συγγραφέας" (στο απυρόβλητο και στην αφάνεια πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον σιωνιστή που αντέγραψε ρεπορτάζ τοπικών εφημερίδων της Νάπολης κι εμφάνισε ως μυθιστόρημα για την Καμόρα, που τώρα ζει σε πανάκριβο ρετιρέ στο Μανχάταν), ένθερμος υποστηρικτής της παραδοσιακής "αριστεράς" (Δημοκρατικό Κόμμα, Renzi...), λάτρης κι υπέρμαχος των παράνομων μεταναστών για να σωθεί η ιταλική οικονομία και να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα, ήθελε: "Ονειρεύομαι Αφρικανούς Δημάρχους".
Γερουσιαστές Αφρικανοί, όπως ο εκλεγμένος με τη Λέγκα του Salvini, δεν του κάθονται στα όνειρα... είναι "μαύροι ρατσιστές".
Donne nude in stazione per protesta: è l'8 marzo di Milano
L’obiettivo anche: rivendicare il proprio ruolo e i propri diri

Ειρωνεύεται η Viola Carofalo, επικεφαλής του κόμματος "Εξουσία στο Λαό" (Potere al Popolo), την εκλογή μαύρου Γερουσιαστή για πρώτη φορά στην ιταλική Γερουσία, συμφωνεί με τον ποδοσφαιριστή Balotelli, που αν κι αυτός μαύρος άσκησε επίθεση στον "μαύρο ρατσιστή" που εκλέχθηκε με τη Λέγκα.
Επίσης η αντιεθνικίστρια, αντιφασίστρια, αντιρατσίστρια αριστερή επαναστάτης Viola Carofalo εξήγησε γιατί το "επαναστατικό" σχήμα καταποντίστηκε στο 1%: "Χάσαμε γιατί ο λαός είναι λαϊκιστής!" ["Abbiamo perso perchè il popolo è populista!" Potere al Popolo (Cit.)]

Απορούν με τον "λαϊκισμό" του λαού (sic!) οι ηγέτες της παραδοσιακής "αριστεράς" (Matteo Renzi, "Nichi" Vendola, Pietro Grasso)...
Φυσικά δεν απορεί ο "Nichi" Vendola πως ο λαός των "λαϊκιστών" δεν μπόρεσε να κατανοήσει την κατάκτηση να αγοράσει με τα πολλά του χρήματα παιδί (Έγινε "μαμά" κι εγκαταλείπει την "Λίστα Τσίπρα", ο εκπρόσωπος του Αλέξη στην Ιταλία;), κατόπιν να μετακομίσει με τον σύζυγός του στον Καναδά για να αφιερωθεί στα καθήκοντα της μητέρας, αλλά αποφάσισε την τελευταία στιγμή να επανέλθει στον πολιτικό στίβο για να σώσει τους Ιταλούς και την Ιταλία...
Αδίκως την Ημέρα της Γυναίκας του ευχήθηκαν όλοι με την παραπάνω φωτογραφία;

"Τη μόνη ταχύτητα που επικροτούμε είναι αυτή των δικών μας δονητών"

Κι η "φεμινίστριες της αριστεράς" απορούν με τον "λαϊκισμό" του ιταλικού λαού...
Ίσως "λαϊκίστικη", αν όχι "ακροδεξιά" η δική μας προσέγγιση;
Λαϊκισμός: επίθετο που χρησιμοποιεί η αριστερά για να περιγράψει το λαό όταν αυτός αρχίζει να την εγκαταλείπει"... Jean-Michel Naulot, 1996.
Κανείς δεν έχει αναρωτηθεί γιατί ο ιταλικός λαός ψήφισε εναντίον της Ευρώπης των τραπεζιτών και του ευρώ, ασχέτως του τι κατάληξη θα έχουν τα κόμματα που κέρδισαν τις εκλογές,
Φυσικά κανείς... όπως δεν αναρωτήθηκε κανένας πως στην αίτηση εγγραφής του νέου σχήματος που αντικαθιστά το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ υπάρχει η επιλογή φύλου: άνδρας, γυναίκα, άλλο.
Θα πει κάποιος και θα 'χει δίκιο... στο σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν αναρωτήθηκε κανένας που πήγε η "Εθνική Διαθήκη" του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου για τον εθνικισμό των Σκοπιανών (Μακεδονία... το όνομά μας είναι η ψυχή μας), θα αναρωτηθεί ποιος και γιατί φύτευσε, πως φύτρωσε και που στοχεύει το ουδέτερο φύλο;
Σήμερα στην Ευρώπη η ιμπεριαλιστική "αριστερά" αγωνίζεται για "πολιτικά δικαιώματα" σε διατεταγμένη υπηρεσία και καταργεί κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Στο όνομα της "μεταρρύθμισης" χαρακτηρίζουν με επίθετα κάθε είδους όσους αντιστέκονται.
Όμως οι "λαϊκιστές" λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους "κουβέντα"...

"Για την υπεράσπιση της οικογένειας
Ψηφίστε Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας"

Σημειώσεις:
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου