Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Γαλλική κουλτούρα: Η γαλλική γλώσσα γίνεται η τρίτη πλέον ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο

Αυτό είναι πράγματι καλή είδηση ​​για τον γαλλικό πολιτισμό, ο οποίος βλέπει τη γαλλική γλώσσα στην τρίτη θέση στον κατάλογο των πλέον διαδεδομένων γλωσσών στον κόσμο στον οικονομικό τομέα. Μια επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την INSEAD Business School το 2016. Αυτό το αποτέλεσμα είναι σαφώς η χαρά των Γαλλόφωνων, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.
Γαλλικό πολιτισμό
Γαλλικό πολιτισμό

Ο γαλλικός πολιτισμός ανεβαίνει στην 3η θέση

Μια έρευνα, που αποκαλύφθηκε από τον Figaro, λέει πράγματι ότι η γαλλική γλώσσα είναι πλέον μια από τις τρεις πρώτες γλώσσες που χρησιμοποιούνται περισσότερο στον κόσμο στον επιχειρηματικό κόσμο. Έρευνα που προέκυψε από μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το διάσημο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων ή INSEAD. Σημειώστε ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο ειδικευμένο στη διαχείριση και περιλαμβάνει τρεις κύριες πανεπιστημιουπόλεις στο Αμπού Ντάμπι, το Φοντεϊμπέλαου και τη Σιγκαπούρη.
Το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης, που ανέλαβε ο Kai Chan, ερευνητής και οικονομολόγος του ινστιτούτου, είναι προφανώς η χαρά του παθιασμένου γαλλικού πολιτισμού. ...
Αλλά αυτή η έκθεση αποπνέει και τους νέους που κατέχουν τη γαλλική γλώσσα και που μπορούν να ελπίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Γαλλικά στον επιχειρηματικό κόσμο

Η μελέτη που παρουσιάστηκε από την INSEAD υπογραμμίζει την επιρροή των Γάλλων στους ξένους πληθυσμούς. Αυτές φαίνεται να εκτιμούν τον γαλλικό πολιτισμό. Αλλά αυτή η μελέτη φαίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τους Γάλλους, ειδικά στον επιχειρηματικό κόσμο.
Η θέση της οφείλεται κυρίως στην οικονομική της δύναμη και την ισχυρή πολιτισμική της επιρροή στις γαλλόφωνες χώρες Να θυμάστε ότι τα γαλλικά έχουν σήμερα περίπου 275 εκατομμύρια ομιλητές διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο.
Τριαντάφυλλα μπλε, λευκό, κόκκινο
Τριαντάφυλλα μπλε, λευκό, κόκκινο
Είναι η καλύτερη σχολή επιχειρήσεων στον κόσμο που παρουσιάζει επισήμως την ταξινόμηση της γαλλικής γλώσσας. Αυτό το σχολείο υπερέχει στο Master of Business Administration (MBA). Μπορούμε επομένως να ελπίζουμε για ένα λαμπρό μέλλον για τη γλώσσα, αλλά και για τον γαλλικό πολιτισμό στον επιχειρηματικό κόσμο.

Πώς ήταν η κατάταξη;

Η κατάταξη των τριών κορυφαίων γλωσσών στον κόσμο (αγγλικά, μανδαρινικά και γαλλικά) δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον οικονομολόγο του INSEAD. Σχεδόν είκοσι κριτήρια ελήφθησαν υπόψη κατά τη διάρκεια της κατάταξης. Αυτό περιλαμβάνει τη γεωγραφική κατανομή της κάθε γλώσσας και την οικονομική της ισχύ. Για τη γαλλική γλώσσα, ο αντίκτυπός της στον τουρισμό και η επιρροή του γαλλικού πολιτισμού ήταν αποφασιστικής σημασίας.
Γαλλικές σημαίες
Γαλλικές σημαίες
Αυτοί οι δύο παράγοντες έχουν επιτρέψει στην γαλλική γλώσσα να υποβιβάζει την ισπανική γλώσσα, η οποία είναι τέταρτη. Καλά νέα για τα φραγκοφώνια. Μπορούν επίσης να ελπίζουν για μια πολύ πρόωρη αύξηση του αριθμού των φραγκοφιλών στον κόσμο. Οι Γάλλοι μπορούν να ευχαριστήσουν την υποσαχάρια Αφρική και σχεδόν τριάντα χώρες που έχουν υιοθετήσει τη γαλλική ως επίσημη γλώσσα, σύμφωνα με την ΟIF .
Και αν, σύμφωνα με τον ερευνητή Kai Chan, ο Γάλλος  μπορεί να καταλήξει στην 4η θέση το 2050, μπορεί να εξακολουθεί να καυχηθεί ότι έχει κερδίσει τη δεύτερη θέση το 2015, στην κατηγορία των πιο διδασκόμενη γλώσσα στον κόσμο.
https://www.location-francophone.com/blog/culture-francaise/
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου