Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας για το Σκοπιανό


Κώδωνα κινδύνου για πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις και στη Θράκη από τον Κουτσούμπα
- «Το πολιτικό θράσος σας δεν έχει όριο κ. Τσίπρα, αυτός ο τόπος έχει γνωρίζει και άλλους καλαμοκαβαλάρηδες» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ

Από το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Για δολοφόνους και υπόδικη ναζιστική οργάνωση» μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του Νίκου Βούτση.

«Το πολιτικό θράσος σας δεν έχει όριο κ. Τσίπρα, αυτός ο τόπος έχει γνωρίζει και άλλους καλαμοκαβαλάρηδες» σημείωσε για το θέμα της πρότασης μομφής. Χαρακτήρισε ανιστόρητη τη θέση για μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, διατυπώνοντας τη διαφωνία του με τη συμφωνία.

Έκανε λόγο για «όχημα του αλυτρωτισμού» και επισήμανε ότι το κυρίαρχο έθνος στα Σκόπια είναι σλαβικής καταγωγής. Αποδέχθηκε τη δυνατότητα γεωγραφικού προσδιορισμού στο όνομα και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέγονται έτσι οι πολίτες και η γλώσσα. Η συμφωνία σας πάσχει σοβαρά, προσέθεσε. ...

«Μπορεί να μας ξεφουρνήσετε και τίποτα για τη Θράκη, είστε επικίνδυνοι« τόνισε, αναφερόμενος στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν γίνει οι καλύτεροι υπηρέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συνέχισε.

Με το πράσινο φως που δώσατε στον Ζάεφ για ένταξη στο ΝΑΤΟ αναλαμβάνετε σοβαρές ευθύνες, συνέχισε την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αφήνετε τον σπόρο του αλυτρωτισμού να χρησιμοποιηθεί κάποτε στο μέλλον! Το ΚΚΕ δε θα δώσει πράσινο φως στους μακελάρηδες των λαών, αφήνουμε αυτό το έργο σε εσάς» κατέληξε.

Αναφέρθηκε και στην πολιτική επικαιρότητα, συνδέοντας τη στάση της κυβέρνησης, την επιμονή της σε σκανδαλα όπως η Novartis με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου