Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ανοίγουν οι λογαριασμοί του Σημίτη, συγγενών και υπουργών του - Τι απαντά ο πρώην πρωθυπουργός

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε πως η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ζήτησε από πέντε τράπεζες το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, συγγενών του καθώς και υπουργών του.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τις τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Εθνική και Αττικής να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου, της συζύγου του υφυπουργού Διαμαντούλας Παντούλα και του Λουκά Ρωμανού, γνωστού μεσάζοντα στην αγορά οπλικών συστημάτων.

Το γεγονός ότι στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται τα ονόματα του υπουργού και υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κυβερνήσεων Σημίτη αλλά και το όνομα του μεσάζοντα στην αγορά οπλικών συστημάτων οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα, πως η υπόθεση αφορά στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το αίτημα της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος έχει αποσταλεί την 30ή Οκτωβρίου.

Tι απαντά ο Κώστας Σημίτης:


Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του και μελών της οικογενείας του από την Αρχή νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εξέδωσε το ίδρυμα Κώστα Σημίτη.

Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του, «η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει» και σημειώνει ότι «η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας».

Τονίζει, μάλιστα, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς του είναι ευπρόσδεκτη, καθώς, όπως επισημαίνει, δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Χαρακτηρίζει, δε, συκοφαντίες τα σχετικά δημοσιεύματα και επιφυλάσσεται να απαντήσει στις συκοφαντίες, αφού διαπιστώσει ποιοι εμπλέκονται.

Αναλυτικά η απάντηση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης»

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας.

»Είναι προφανές ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

https://tinyurl.com/y7x2t3pp
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.