Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Είναι αυτό το τέλος του MEGA; Περίσσεψαν τα δάκρυα (και η υποκρισία) για το Μεγάλο Κανάλι – Mignatiou.com

Τον δικό τους επίλογο γράφουν με ένα συγκινητικό βίντεο οι εργαζόμενοι του MEGA


Για το εφτάψυχο Mega της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης. Το Mega και τα αφεντικά του ήλεγχαν τη πολιτική ζωή της χώρας, είχαν αναγάγει σε ΣΥΣΤΗΜΑ τον έλεγχο Πρωθυπουργών, Υπουργών και Βουλευτών, είχαν δημιουργήσει δική τους κοινοβουλευτική ομάδα στο πρώην ΠΑΣΟΚ και στη ΔΕΞΙΑ. Διόριζαν υπουργούς, προωθούσαν βουλευτές, είχαν δημιουργήσει ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ πολιτικούς από το πρώην ΠΑΣΟΚ και τη ΔΕΞΙΑ. Ήταν το εκτροφείο –διαφθορείο και το ορμητήριο για εξασφάλιση προνομιακών σχέσεων με τους εκάστοτε κυβερνώντες και το Δημόσιο. Μεγάλα έργα, προμήθειες.
Και ενώ ήταν εξόφθαλμα η έδρα της εκκόλαψης της διαφθοράς και του πολιτικού εκφυλισμού της δημόσιας ζωής προωθούσε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σειρές που ως επί το πλείστον -ως άλλοθι αθωότητας αλλά ταυτόχρονα και αμφισημίας προς την ανερχόμενη μεσαία τάξη- με ηθογραφίες του στυλ «αλλού πατάμε και αλλού βρισκόμαστε», «ήξεις αφήξεις ουκ, εν των τω πολέμω θνήξεις» «Πάω στο πόλεμο, γυρίζω δεν σκοτώνομαι», από όλα έχει ο μπαξές και πάμε σαν άλλοτε, ίσως και όχι, αλλά και για αλλού και …
η βάρκα δεν γύριζε μόνη! Είχαν όλα λούστρο και επιφάνεια!
Δύο στρατηγικές το πολυκατάστημα της υποκατάστασης του δημόσιου βίου της χώρας. Η μαφία στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ και η τηλεοπτική και διαφημιστική φούσκα στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Και μετά σου λένε ότι η Σικελία είχε το όνομα και άλλοι είχαν τη χάρη. Τριτοκοσμικό κράτος, τα σύγχρονα ανάκτορα ήταν και είναι όχι μόνο το MEGA που θα θελήσουν να το διαδεχθούν με άλλο όνομα - ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ -αλλά και τα υπόλοιπα κανάλια των εφοπλιστών, των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων που αγόρασαν άδειες και ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑ μέσω του οποίου ελεεινολογούν και ρυπαίνουν το δημόσιο βίο, προωθούν πρότυπα για ρεσεψιονίστ, μαγείρους, σερβιτόρους, μοντέλα και υποβαθμισμένους τύπους πνιγμένους με τατουάζ.
Ως πότε αυτή η ανοχή σε μια λούμπεν μεγαλοαστική τάξη που δεν παράγει αλλά εμπορεύεται, παρασιτεί και εξαγοράζει;; Αυτό είναι το ερώτημα καθώς και για το ότι υπάρχουν ΥΠΗΚΟΟΙ και όχι ΠΟΛΙΤΕΣ, που ακόμα παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τους επιτήδειους και τις επιδιώξεις τους. Στέφανος Τζουμάκας.

Του ανταποκριτή του Μega ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
>>Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τηλεοπτική παρουσία το Μεγάλο Κανάλι θα παραμείνει “ζωντανό”. Οι συνδρομητικές πλατφόρμες της Vodafone και της Cosmote, θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του Mega, διότι απλούστατα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν ζήτησε και από αυτούς να το κατεβάσουν.

Η κρίση για το MEGA ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016. Οι μέτοχοι διαφώνησαν μεταξύ τους, και παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν μπόρεσαν “να τα βρουν”, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το κανάλι στη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση.

Κακά τα ψέματα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια: Βασικά, το κανάλι το έκλεισαν οι ιδιοκτήτες του. Και δεν θα σχολιάσω τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, για τους λόγους που το έκλεισαν. Πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση και καμία κυβέρνηση -εκτός αν είναι δικτατορική- δεν μπορεί να αποφασίσει για τις τύχες της.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμούσε το κλείσιμο του MEGA -και χωρίς αμφιβολία το επιδίωκε-, θεωρώντας ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις “έπαιξε παιγνίδι εναντίον του” -όπως υποστήριξαν τα στελέχη του- αλλά το κλείσιμο είναι έργο των μετόχων.

Άρα, το κλείσιμο που τόσο πολύ ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, το πραγματοποίησαν οι μέτοχοί του. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες του καφενέ…

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον λόγο έχουν τώρα οι τράπεζες, οι οποίες και θα αποφασίσουν τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, εκτός αν οι νομικοί σύμβουλοι του καναλιού βγάλουν …λαγό από το μανίκι τους. Έχει βέβαια πολύ ενδιαφέρον η κίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού, Ευάγγελου Μαρινάκη, να ανακοινώσει την απόφασή του να διεκδικήσει την έκτη τηλεοπτική άδεια. Λέγεται πως εάν τα καταφέρει, θα επιδιώξει στη συνέχεια να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία του MEGA.

https://hellasjournal.com/2018/10/einai-ayto-to-telos-toy-mega-perissepsan-ta-dakrya-kai-i-ypokrisia-gia-to-megalo-kanali/

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.