Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ulisse: Cappella Sistina [Ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία, ανακαλύπτοντας τις υπάρξεις των πρωταγωνιστών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη Σιστίνα: καλλιτέχνες όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ραφαήλ, ο Μποτιτσέλλι, ο Περούτζινος και οι παπικοί όπως ο Σίξτος IV, ο Ιούλιος 2 και ο Λέων Χ. Gigi Proietti]

Michelangelo: Giudizio Universale (Cappella Sistina)

Ταξίδι στο παρεκκλήσι Sixtine, ένα βραδινό γεγονός καρπό της συνεργασίας μεταξύ του Rai, των μέσων ενημέρωσης του Βατικανού και του εργαστηρίου επικοινωνίας, μια σημαντική πολιτιστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από το κέντρο παραγωγής της Νάπολης που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 4K HDR.
Ο Alberto Angela συνοδεύει τους θεατές να ανακαλύψουν τα περιπετειώδη γεγονότα ενός θεμελιώδους τόπου για την ιστορία, την τέχνη και τον χριστιανισμό.
Ένας χώρος διαβίωσης, όχι μόνο ένα θαυμάσιο μουσείο. Ξεκινώντας από την καρδιά του Βατικανού και στη συνέχεια μετακομίζοντας στη Φλωρεντία και το Λονδίνο, ο Alberto Angela θα θυμάται χαρακτήρες, ιστορίες, ιδέες ιστορικής περιόδου που μέχρι τώρα δεν είχαν ίση: την Αναγέννηση.
Ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία, ανακαλύπτοντας τις υπάρξεις των πρωταγωνιστών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη Σιστίνα: καλλιτέχνες όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ραφαήλ, ο Μποτιτσέλλι, ο Περούτζινος και οι παπικοί όπως ο Σίξτος IV, ο Ιούλιος 2 και ο Λέων Χ. Gigi Proietti, ο οποίος θα δώσει φωνή στους μεγάλους πρωταγωνιστές του παρελθόντος λέγοντας το έργο και τη μεγαλοφυΐα εκείνων που συνέβαλαν στη γέννηση ενός από τα πιο θεαματικά μέρη του κόσμου.

---------------------------------------------------------------
10 Grandi Misteri Nascosti in Quadri Famosi

Come saprai, l'arte non è solo una fonte d'ispirazione, ma anche un gran mistero. Spesso gli artisti aggiungono piccoli dettagli unici nei loro quadri, oppure lasciano messaggi impossibili da decifrare a prima vista.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.