Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

9.300 παπάδες, 7.270 γιατροί


Ξέρετε πόσοι είναι οι ιερείς που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο; Δηλαδή από κάθε έλληνα πολίτη είτε πιστεύει είτε όχι, είτε είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είτε όχι, είτε πάει στην εκκλησία είτε όχι; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, μισθοδοτούνται 9.298 κληρικοί.

Αντίστοιχα, πόσοι είναι οι γιατροί που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους οποίους έχουμε όλοι ανάγκη; Μόλις 7.271! Ακόμα και μαζί με τους 800 των Κέντρων Υγείας, ο αριθμός των γιατρών υπολείπεται πολύ των παπάδων.
Να μια ανάγλυφη αποτύπωση της αντιδραστικής σχέσης κράτους-εκκλησίας στην Ελλάδα, που είναι πολύ ευρύτερη από το ζήτημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, όπου κι εκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε ήθελε, ούτε θα κάνει τελικά τίποτα. Ενώ η δημόσια υγεία γκρεμίζεται, ενώ η δημόσια παιδεία συρρικνώνεται, το παπαδαριό απολαμβάνει πλήθος προνομίων. Είναι πολύ χρήσιμο στο σύστημα άλλωστε. Το αίτημα του πλήρους διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας είναι εξαιρετικά ώριμο.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.