Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Κορυφαία 7 τραγούδια του Πιτ Σέιγκερ - Top 7 Pete Seeger Songs

Pete Seeger’s Top 10 Songs 
https://www.thenation.com/article/archive/pete-seegers-top-ten-songs/
The legendary singer, songwriter, and activist was born 100 years ago today.
By Peter RothbergTwitter


Ο Πιτ Σέιγκερ είχε μια αναπαράσταση στη μουσική. Ο πατέρας του, ο Charles, δίδαξε μουσική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ και η μητέρα του, Constance de Clyver Edson Seeger, ήταν βιολιστής συναυλιών. Η μισή αδερφή του, η Πέγκυ, θα γίνει διάσημος λαϊκός μουσικός παράλληλα με τον Ewan McColl, και ο αδελφός του Mike Seeger έγινε επίσης λαϊκός τραγουδιστής.
Ο Seeger, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 94 ετών, έλαβε ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement και ένα Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών και, το 1996, εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Όταν γιορτάστηκαν τα 90α γενέθλια του Seeger, ο Bruce Springsteen τον χαιρέτισε ως « ζωντανό αρχείο της μουσικής και της συνείδησης της Αμερικής, μια απόδειξη της δύναμης του τραγουδιού και του πολιτισμού να προωθεί την ιστορία ».
Συνεχίζοντας τα φώτα της δημοσιότητας για τον Pete Seeger και το έργο της ζωής του ως καλλιτέχνη και ακτιβιστή, η σημερινή ανάρτηση ιστολογίου σας έρχεται γεμάτη με πολλά τραγούδια και ίσως μερικές ιστορίες. Ακούγοντας πολλά από τα τραγούδια του για να προετοιμαστεί για αυτήν την ανάρτηση, με εξέπληξε που ήξερα τόσα πολλά από το έργο του. Έτσι, χωρίς δισταγμό ή προκατάληψη για τα αγαπημένα μου, εδώ είναι μια λίστα με 7 που νομίζω ότι θα απολαύσετε επίσης!
 1) Θα ξεπεράσουμε
Όντας βασικό τραγούδι στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στη δεκαετία του '60, θα ξεπεράσουμε τις ρίζες μας. Ο Seeger (μαζί με τον Frank Hamilton και τον Guy Carawan) προσάρμοσαν την έκδοσή τους από πολλά παλιά τραγούδια του ευαγγελίου και έναν ύμνο, «Θα ξεπεράσω», το οποίο είχε τραγουδηθεί από απεργούς εργάτες καπνού στη Νότια Καρολίνα. Πνευματικά δικαιώματα στην έκδοσή τους και υπαγόρευαν ότι όλα τα δικαιώματα του τραγουδιού πήγαν στο Ταμείο «We Shall Overcome», το οποίο διαχειρίζεται το σημερινό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Highlander. ...
Ο Seeger είπε κάποτε: « Κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιος έγραψε το πρωτότυπο. Το πρωτότυπο ήταν πιο γρήγορο. "
Τον Αύγουστο του 1963, η Joan Baez οδήγησε ένα πλήθος περισσότερων από ένα τέταρτο εκατομμυρίου ανθρώπων στο τραγούδι We Shall Overcome στο Μνημείο του Λίνκολν, κατά τη διάρκεια του διάσημου Μαρτίου στην Ουάσιγκτον.

2) Το My Rainbow Race, οPete Seeger έγραψε το My Rainbow Race ως παιδικό λαϊκό τραγούδι το 1973. Το τραγούδι ήταν επιτυχημένο στις δεκαετίες του εβδομήντα στη Νορβηγία και έγινε γνωστό και πάλι εκεί το 2012 όταν τραγούδησε από πλήθος περισσότερων από 40.000 ανθρώπων ως διαμαρτυρία ενάντια σε δηλώσεις μαζικού δολοφόνου Anders Behring Breivik.

3) Πού έχουν φύγει όλα τα λουλούδια;Ένα τραγούδι που ο Pete Seeger έγραψε αρχικά το 1955 και στο οποίο προστέθηκαν επιπλέον στίχοι από έναν δάσκαλο που ονομάζεται Joe Hickerson το 1960. Ο Seeger του έδωσε το 20 τοις εκατό των δικαιωμάτων. Πού έχουν φύγει όλα τα λουλούδια; εντάχθηκε στο Grammy Hall of Fame το 2002. Ο Seeger υπενθύμισε για το τραγούδι: «Διάβασα ένα μακρύ μυθιστόρημα - Και το Quiet Flows the Don - για τον ποταμό Don στη Ρωσία και τους Κοζάκους που έζησαν μαζί του τον 19ο αιώνα. Περιγράφει τους στρατιώτες των Κοζάκων που καλούνται να μπουν στο στρατό του Τσάρου, τραγουδώντας καθώς πηγαίνουν. Στο βιβλίο αναφέρονται τρεις γραμμές από ένα τραγούδι: "Πού είναι τα λουλούδια; / Τα κορίτσια τα μάτισαν / Πού είναι τα κορίτσια; / Είναι παντρεμένοι / Πού είναι οι άντρες; / Είναι όλοι στο στρατό. Ποτέ δεν γύρισα να κοιτάξω το τραγούδι, αλλά έγραψα αυτές τις τρεις γραμμές. Αργότερα, σε ένα αεροπλάνο, έπαιζα, και μου φάνηκε ότι η γραμμή «πάρα πολύ καιρό» - που είχα γράψει και σε ένα σημειωματάριο - θα τραγουδούσε καλά. Τότε σκέφτηκα, «Πότε θα μάθουμε ποτέ». Ξαφνικά, μέσα σε 20 λεπτά, είχα έναν γιο g. "

4)  Ω, Had IA Golden ThreadΤο τραγούδι γράφτηκε από τον Pete Seeger το 1958 και συχνά κάνει λάθος για ένα παραδοσιακό τραγούδι. Η Eva Cassidy είπε ότι ήταν το αγαπημένο της τραγούδι και ηχογράφησε μια ζωντανή έκδοση. Ο Seeger είπε: «Ένα μάλλον ήπιο τραγούδι μου ήρθε καθώς ξεγελούσα την κιθάρα. Χρόνια αργότερα συνειδητοποίησα ότι είχα ξαναγράψει τη μελωδία του "Nearer My God to Thee". Για άλλη μια φορά, μπορείτε να δείτε πώς η λαϊκή διαδικασία υποβοηθήθηκε από μια κακή μνήμη. " (Αυτό το τραγούδι είναι ένα από τα αγαπημένα μου, μιλάει πραγματικά για τους ανθρώπους που συνδέουν τον κόσμο με θετικότητα)

5)  Turn, Turn, TurnThe Byrds έχει ένα Νο1 hit το 1965 με το όμορφο τραγούδι του Pete Seeger Turn! Στροφή! Στροφή! , το οποίο προσαρμόζεται από ένα απόσπασμα από το τρίτο κεφάλαιο του Βιβλίου των Εκκλησιαστών. Το τραγούδι περιλαμβάνει τις γραμμές: « Σε κάθε πράγμα υπάρχει μια εποχή, και ένας χρόνος για κάθε σκοπό κάτω από τον ουρανό .» Ο Seeger είπε ότι παρέμεινε αισιόδοξος σε όλη του τη ζωή, λέγοντας το 1994, « Το κλειδί για το μέλλον του κόσμου είναι η εύρεση των αισιόδοξων ιστοριών και η ενημέρωσή τους. "

6)  Φέρτε το σπίτι σας ΟBruce Springsteen χαιρέτισε τον «πεισματάρη, άσχημο, προκλητικό αισιοδοξία» του Pete Seeger και ο Springsteen ηχογράφησε τον αντι-Βιετνάμ πολεμικό ύμνο του Seeger, Bring 'Em Home, το οποίο περιλαμβάνει τις γραμμές: «Για άμυνα χρειάζεστε κοινή λογική / Φέρτε τα στο σπίτι, φέρε τους στο σπίτι / Δεν έχουν τα σωστά όπλα / Φέρτε τα στο σπίτι, φέρε τα στο σπίτι. " Αυτό το τραγούδι αντηχεί πραγματικά σήμερα, με όλα αυτά σε πολλούς διαφορετικούς πολέμους σε όλο τον κόσμο. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

7) Ο  WimowehPete Seeger ήταν πλοίαρχος στην ερμηνεία παλαιών πνευματικών τραγουδιών και διαμαρτυριών. Με τον Wimoweh, τον οποίο ο Seeger τραγούδησε και προσαρμόστηκε με τους The Weavers, πήρε ένα τραγούδι από τη Νότια Αφρική που γράφτηκε και ηχογράφησε ο Solomon Linda (ο τίτλος ήταν ο Seeger του Mbube) και το μετέτρεψε σε ένα μοντέρνο λαϊκό κλασικό. Θα αναγνωρίσετε την επανάληψη του τραγουδιού στο πολύ πιο πρόσφατο τραγούδι "The Lion Sleeps Tonight".
Για να μάθετε περισσότερα για τη ζωή του Pete Seeger, εγγραφείτε μαζί μας για το ντοκιμαντέρ  PETE SEEGER: THE POWER OF SONG στις 20 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ.

https://evergreenculturalcentre.ca/top-7-pete-seeger-songs/



Πιτ Σίγκερ: Ο τραγουδιστής των Αμερικανών εργατών

Πιτ Σίγκερ. Ένας θρύλος της φολκ και σημαντικός εκφραστής του αμερικανικού εργατικού τραγουδιού (μαζί με το Γούντι Γκάθρι) .«If I Had a Hammer», «Where Have All the Flowers Gone», «Turn! Turn! Turn!» και πολλά άλλα. Γεννήθηκε, σαν σήμερα, 3 Μαΐου του 1919 στη Νέα Υόρκη.

Ο Σίγκερ ήταν πάντα εκεί, σε απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, για να παίζει μουσική.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ. To 1956 καταδικάστηκε γιατί αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών, του Μακάρθι. Αρνήθηκε να καταδώσει τους συντρόφους του.

Ο Πιτ Σίγκερ πέθανε στις 27 Ιανουαρίου του 2014 στη Νέα Υόρκη.

Pete Seeger performs "This Land is Your Land" with Farm Aid board artists John Mellencamp, Willie Nelson, Dave Matthews and Neil Young live at the Farm Aid concert in Saratoga Springs, NY on September 21, 2013. Farm Aid was started by Willie Nelson, Neil Young and John Mellencamp in 1985 to keep family farmers on the land and has worked since then to make sure everyone has access to good food from family farmers. Dave Matthews joined Farm Aid's board of directors in 2001.

For more information about Farm Aid, visit: http://farmaid.org/youtube

Farm Aid's performances are donated by the artists in order to raise funds and raise awareness for family farmers. They've raised their voices to help — what can you do?

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.