Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η αναξιοπιστία των τηλεοπτικών καναλιών “φουσκώνει” τις συμπεριφορές… ανυπακοής για τον κορονοϊό

Μια καλή λύση θα ήταν ενδεχομένως να μοιραστούν στα τηλεοπτικά κανάλια… καθρέφτες. Με την ελπίδα ότι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης θα είχαν το θάρρος να κοιτάξουν τον εαυτό τους, και να ομολογήσουν τις μεγάλες ευθύνες τους στο σκέλος των συμπεριφορών… ανυπακοής για τον κορονοϊό, από τμήματα της κοινωνίας.

Τα κανάλια κούρασαν. Εδώ και τόσους μήνες, η ίδια μονότονη ρητορική. Το υψωμένο δάχτυλο προς τους πολίτες. Η διαρκής ενοχοποίηση της κοινωνίας. Η διάθεση… αστυνόμευσης, που μαρτυρά ότι κάποιοι έμπλεξαν τελικά το επάγγελμα το οποίο επέλεξαν να ακολουθήσουν.

Στα χρόνια της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, η απαξίωση των τηλεοπτικών καναλιών χτύπησε κόκκινο. Και η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη. Εκκινώντας λοιπόν από αφετηρία αναξιοπιστίας, σήμερα απλώς ανατροφοδοτούν την ανευθυνότητα. Τη φουσκώνουν. Και το χειρότερο είναι ότι… δεν καταλαβαίνουν.

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής


===================== 
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.