Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Όχι δεν έχει μικροτσίπ το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Ιδού τα 10 συστατικά που χρησιμοποίησε η Pfizer (Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τη συνταγή ανοσοποίησης ενώ φουντώνουν ξανά οι θεωρίες συνωμοσίας για τσιπ στα εμβόλια που θα βοηθούν τις κυβερνήσεις να μας παρακολουθούν.)


ASSOCIATED PRESS

«Υπάρχουν 10 συστατικά στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό.  Σε αντίθεση με αρκετές θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ένα μικροτσίπ παρακολούθησης που φυτεύτηκε από την κυβέρνηση για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Αμερικανών δεν είναι μεταξύ αυτών».

Αυτή είναι η απαραίτητη εισαγωγική διευκρίνιση που έκρινε σκόπιμο να κάνει η συντάκτρια ρεπορτάζ των New York Timeς σχετικά με τα συστατικά του νέου εμβολίου και με απώτερο στόχο την καταπολέμηση των θεωριών συνωμοσίας και της φρενίτιδας που επικρατεί κατά του εμβολιασμού.

«Επί μήνες βίντεο που κοινοποιούνται ευρέως, όπως και viral αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζουν αβάσιμα πως τέτοιου είδους τεχνολογίες [σ.σ. microchips] μπορεί να βρίσκονται μέσα στις σύριγγες που χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό».

Αυτές οι φήμες, όπως αναφέρει, άρχισαν και πάλι να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ένταση, τη στιγμή που στις ξεκινά η διανομή των εμβολίων.

Έτσι η φαρμακευτική εταιρεία αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα την συνταγή ανοσοποίησης.

Στο εμβόλιο λοιπόν, υπάρχει ένα δραστικό συστατικό: ένα μόριο που ονομάζεται messenger RNA ή mRNA, το οποίο περιέχει γενετικές οδηγίες για μια πρωτεΐνη κορονοϊού που ονομάζεται «ακίδα» (spike). Μόλις εγχυθεί, το mRNA θα δώσει οδηγίες στα ανθρώπινα κύτταρα να κατασκευάσουν την ακίδα, εκθέτοντας το ανοσοποιητικό σύστημα σε ένα εξαιρετικά αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του ιού. Η λογική είναι να βοηθηθεί ο οργανισμός ώστε να γνωρίσει ένα από τα πιο διακριτικά χαρακτηριστικά του ιού, έτσι ώστε ο να αναγνωριστεί και να εξαφανιστεί γρήγορα εάν προσπαθήσει να προκαλέσει μία λοίμωξη.

Το mRNA γρήγορα αποσυντίθεται, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος στον οργανισμό. Το μόνο που απομένει, είναι η επιθυμητή μοριακή μνήμη του κορονοϊού, έτσι ώστε το σώμα να ενεργοποιήσει έγκαιρα την άμυνα του εάν προσβληθεί από τον ιό.

Το εμβόλιο περιέχει επίσης άλλα εννέα βοηθητικά συστατικά. Τέσσερα από αυτά είναι λιπίδια με πολύπλοκα χημικά ονόματα:

(4-ydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis (ALC-3015), (2-hexyldecanoate),2-[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159), 1,2-distearoyl-snglycero-3-phosphocholine (DPSC) και χοληστερόλη.

Αυτά τα λιπίδια από κοινού σχηματίζουν ένα προστατευτικό περίβλημα γύρω από το mRNA, το οποίο είναι πολύ εύθραυστο και θα κατατεμαχιζόταν γρήγορα, αν εισαγόταν μόνο του στο σώμα. Προστατευμένες μέσα στο μικροσκοπικό λιπώδες σφαιρίδιο, οι γενετικές οδηγίες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φθάσουν στα ανθρώπινα κύτταρα για να κάνουν εκεί την προγραμματισμένη δουλειά τους.

Το εμβόλιο περιέχει επίσης το σάκχαρο σουκρόζη, που αποτρέπει τα ανωτέρω νανοσωματίδια να συγκολληθούν, όταν το εμβόλιο συντηρείται σε βαθιά ψύξη.

Επίσης το εμβόλιο περιέχει τέσσερα άλατα: χλωριούχο κάλιο, μονοβασικό φωσφορικό κάλιο, βασικό διένυδρο φωσφορικό νάτριο και χλωριούχο νάτριο που δεν είναι άλλο από το αλάτι που χρησιμοποιούμε στην μαγειρική.

Αυτά τα συνήθη συστατικά εντοπίζονται σε πολλά φάρμακα και εμβόλια εδώ και πολλά χρόνια. Τα άλατα βοηθούν τα άλλα συστατικά του εμβολίου κατά του κορονοϊού να προσαρμοσθούν καλύτερα στο περιβάλλον του ανθρώπινου σώματος, το οποίο περιέχει το δικό του μείγμα φυσικών αλάτων.

Επίσης η Τζέσικα Πιτς, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Pfizer, επισημαίνει πως στο το εμβόλιο αραιώνεται με νερό και αλάτι προτού εισαχθεί στο σώμα με την ένεση. Έτσι διασφαλίζεται πως η σωστή ισορροπία των αλάτων στη σύνθεση του εμβολίου.

Όπως φαίνεται λοιπόν «κανένα από αυτά τα συστατικά δεν είναι και δεν περιέχει κάποιο microchip.

 Πηγή: New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.