Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΕΑΠ: Ξεκίνησε το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα “Essential skills for museum professionals” Πηγή: https://frapress.gr/2019/01/eap-essential-skills/

MIT ES.S41 Speak Italian With Your Mouth Full, Spring 2012 


Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για να μάθεις μόνος σου Ιταλικά 

Η Ιταλία (αχ! Η Ιταλία) είναι μια από τις πολυπληθέστερες χώρες της Ευρώπης. 

Αν σας ζητούσα να μου πείτε πέντε ιταλικές πόλεις, όχι μόνο θα γνωρίζατε, αλλά θα μου λέγατε και περισσότερες. 

Η Ρώμη, πρωτεύουσα της Ιταλίας, μετράει 3000 χρόνια από την ίδρυσή της. 

Η ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας έχουν δώσει βάσεις στην παγκόσμια τέχνη, γραμματική, στο Δίκαιο, στην επιστήμη και αλλού. Μάλιστα, λέγεται ότι η Ιταλία έχει περισσότερα αριστουργήματα ανά τετραγωνικό μίλι, από κάθε άλλη χώρα. 

Η Ιταλία, επίσης, είναι μια από τις πιο ρομαντικές χώρες στον κόσμο. 

Όπου κι αν βρεθείς, όποια πόλη κι αν επιλέξεις να επισκεφτείς, αν είσαι με το ζευγάρι σου, σίγουρα δε θα το μετανιώσετε. 

Ακόμα και η γλώσσα των Ιταλών το αποδεικνύει αυτό, χάρη στη μελωδικότητά της(..) Ομιλείται στην Ιταλία, την Ελβετία, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό, ως πρώτη γλώσσα και ως δεύτερη στη Μάλτα, στη Σλοβενία, στην Κροατία. Μειονότητες στην Αλβανία, στη Γαλλία, στη Λιβύη, στο Μονακό, στο Μοντενέγκρο, στη Ρουμανία και στη Σομαλία, την μιλούν επίσης. 

Συνολικά, 59 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και 85 εκατομμύρια παγκοσμίως άνθρωποι γνωρίζουν και μιλούν ιταλικά. Διαβάστε εδώ: Πληροφορίες για σπουδές στην Ιταλία 

 Πηγή: https://frapress.gr/2015/02/diy-italika/
---------------------------------------------------------------------------------   
Ξεκίνησε η διάθεση σε παγκόσμιο επίπεδο του δωρεάν διαδικτυακού μαθήματος “Essential skills for museum professionals” από την ομάδα DAISSy του ΕΑΠ! 

Το διαδικτυακό μάθημα “Essential skills for museum professionals” αναπτύχθηκε από την ομάδα DAISSy του ΕΑΠ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Mu.SA (Museam Sector Alliance). 
Η υλοποίηση του έργου αφορά την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο, ενώ συμμετέχουν 12 εταίροι. 


Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών των μουσείων και των φορέων πολιτισμού. Οι ενότητες του προγράμματος έχουν βασιστεί στα πρότυπα ικανοτήτων του European e–competences framework (e–CF), DigComp και Ρ21. 

Πληροφορίες: 

8 εβδομάδες εκπαίδευσης, που απαιτούν συνολικά 80 ώρες εκπαίδευσης και μελέτης. Κάθε εβδομάδα επικεντρώνεται σε 1 ικανότητα του προτύπου e-CF με την οποία συνδυάζονται ικανότητες των προτύπων DigComp και Ρ21. Η κάθε ενότητα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, video και υλικό μελέτης. Το υλικό είναι διαθέσιμο σε 4 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά) Υπάρχει υποστηρίξη από tutors 


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.