Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Οι ιστότοποι εμβολιασμού των ΗΠΑ κλείνουν από την Καλιφόρνια στο Τέξας, το Οχάιο στο Μισισιπή, καθώς η ζήτηση για Covid πυροβολείται κατακόρυφα σε ολόκληρη τη χώρα - παρά το γεγονός ότι λιγότερο από το 28% του πληθυσμού εμβολιάζεται πλήρως

US vaccination sites are closing from California to Texas, Ohio to Mississippi as demand for Covid shots plummets across the country - despite less than 28% of the population being fully inoculated

  • Τουλάχιστον επτά τοποθεσίες εμβολιασμού στις ΗΠΑ κλείνουν αυτόν τον μήνα ή τον επόμενο 
  • Από την Παρασκευή, μόλις το 42% των Αμερικανών - και σχεδόν το 53% των ενηλίκων ηλικίας 18 ετών και άνω - είχαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 35% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένοι 
  • Αφού αυξηθεί σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια την ημέρα για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των ημερήσιων εμβολιασμών είναι τώρα κάτω από αυτόν τον αριθμό
  • Οι εμβολιαστές στο Κάνσας, το Μισισιπή, το Οχάιο και άλλες πολιτείες αναφέρουν ότι η ζήτηση έχει μειωθεί δραματικά στις πολιτείες τους - και ορισμένοι ζητούν μικρότερες αποστολές 
  • Περίπου το 20 τοις εκατό των Αμερικανών είναι διστακτικοί με εμβόλια με υψηλά ποσοστά στο Νότο και στο Midwest  

Τουλάχιστον επτά τοποθεσίες εμβολιασμού στις ΗΠΑ κλείνουν εν μέσω μείωσης της ζήτησης για πυροβολισμούς COVID-19 .  

Μια έκθεση του Kaiser Family Foundation προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν ένα «κρίσιμο σημείο»: οι περισσότεροι άνθρωποι που ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν έχουν ήδη.  . . .

Από την Παρασκευή, μόλις το 42% των Αμερικανών - και σχεδόν το 53% των ενηλίκων 18 ετών και άνω - είχαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. 

Περισσότερο από το 35 τοις εκατό των ενηλίκων εμβολιάζονται πλήρως, ή περίπου το 27,5 τοις εκατό του πληθυσμού. 

Περίπου το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ θεωρείται «διστακτικό στο εμβόλιο». 

Δεν είναι απολύτως σαφές τι οδηγεί την τρέχουσα μείωση των ημερήσιων ποσοστών εμβολιασμού πριν από τις ΗΠΑ, φτάνοντας το 80% των επιλέξιμων ατόμων που εμβολιάζονται - αλλά φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένο. 

Αφού αυξήθηκε σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια την ημέρα για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των καθημερινών εμβολιασμών είναι τώρα κάτω από αυτό το ποσοστό, σύμφωνα με στοιχεία τόσο από το Bloomberg όσο και από το CDC.  

Ορισμένοι από τους ιστότοπους, όπως ένας ιστότοπος μαζικού εμβολιασμού στο Cal State στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, ήταν ανοιχτό μόνο για ένα παράθυρο οκτώ εβδομάδων μετά την εγκατάσταση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA). 

Αλλά άλλοι, όπως ένας χώρος μαζικού εμβολιασμού στο Summit County, Κολοράντο, κλείνουν εθελοντικά και νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω της «μειωμένης ζήτησης» για εμβόλια. 

Τουλάχιστον επτά τοποθεσίες εμβολιασμού στις ΗΠΑ κλείνουν εν μέσω της πτώσης της ζήτησης για πυροβολισμούς COVID-19, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στη Φλόριντα, τη Μοντάνα, το Τέξας και το Λας Βέγκας

Τουλάχιστον επτά τοποθεσίες εμβολιασμού στις ΗΠΑ κλείνουν εν μέσω της πτώσης της ζήτησης για πυροβολισμούς COVID-19, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στη Φλόριντα, τη Μοντάνα, το Τέξας και το Λας Βέγκας 

Κλείσιμο συμβαίνουν επίσης στο Οχάιο, τη Νεβάδα, τη Φλόριντα, το Τέξας και την Καλιφόρνια. 

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι στο Κάνσας και το Μισισιπή ζητούν από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να τους στείλουν  λιγότερο εμβόλιο. 

Σε όλες αυτές τις καταστάσεις παρατηρείται μείωση του αριθμού των εμβολιασμών που χορηγούνται την ημέρα.  

Στις περισσότερες από αυτές τις τοποθεσίες - και σε εθνικό επίπεδο - οι καθημερινές μολύνσεις Covid έχουν μειωθεί κατακόρυφα από τότε που ο ρυθμός διάθεσης του εμβολίου αυξήθηκε τον Ιανουάριο. 

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, αυτές οι μειώσεις έχουν επιβραδυνθεί, σε παρόμοια τάση με τον ρυθμό των εμβολιασμών. Ορισμένα μέρη έχουν δει ακόμη και μέτριες αυξήσεις. 

Στο Οχάιο, όπου ο χώρος μαζικού εμβολιασμού στη Mercer County πρόκειται να κλείσει στις 7 Μαΐου, ανέφεραν οι New York Times. 

Αξιωματούχοι εκεί ανέφεραν ότι μόλις το 27% των ενηλίκων κατοίκων του νομού είχαν τουλάχιστον τις πρώτες δόσεις τους. 

Με λιγότερο από το 40 τοις εκατό των ανθρώπων στο Οχάιο να έχουν εμβολιαστεί μερικώς και λιγότερο από το 30 τοις εκατό του πληθυσμού του να έχει εμβολιαστεί πλήρως, οι περισσότεροι άνθρωποι στο Οχάιο εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι σε μολύνσεις και οι εμβολιασμοί έχουν πέσει κατά τη διάρκεια του μήνα

Με λιγότερο από το 40 τοις εκατό των ανθρώπων στο Οχάιο να έχουν εμβολιαστεί μερικώς και λιγότερο από το 30 τοις εκατό του πληθυσμού του να έχει εμβολιαστεί πλήρως, οι περισσότεροι άνθρωποι στο Οχάιο εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι σε μολύνσεις και οι εμβολιασμοί έχουν πέσει κατά τη διάρκεια του μήνα 

Αλλά οι κουλοχέρηδες για εμβολιασμούς δεν γεμίζουν. 

Οι ώρες ραντεβού του μαζικού εμβολιασμού καταγράφηκαν εντός δύο ωρών από τη διάθεσή τους τις πρώτες ημέρες της διάθεσης. 

Τώρα, χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερα από τα 400 χρονικά πλαίσια που προσφέρει την ημέρα. 

«Δεν ήταν δίκαιο να ζητήσουμε από τους εθελοντές μας να συνεχίσουν να εμφανίζονται εκεί όταν δεν χρησιμοποιούνται πλήρως - τους αρέσει να παραμένουν απασχολημένοι», δήλωσε ο Jason Menchhofer, διαχειριστής υγείας της κομητείας στους Times 

Εν τω μεταξύ, οι νέες καθημερινές λοιμώξεις στο Οχάιο έχουν αυξηθεί ελαφρά από τα μέσα Μαρτίου. 

Στη συνέχεια, η πολιτεία Midwestern, η οποία υπήρξε εστία για διαμαρτυρίες κατά της μάσκας, έβλεπε περίπου 1.500 νέες μολύνσεις την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins. 

Μέχρι τις 11 Απριλίου, ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των περιπτώσεων αυξήθηκε σε πάνω από 2.100 την ημέρα. 

Την περασμένη εβδομάδα, οι καθημερινές λοιμώξεις μειώθηκαν ξανά σε 1.600. Αλλά με λιγότερο από το 40 τοις εκατό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί μερικώς και λιγότερο από το 30 τοις εκατό του πληθυσμού του πλήρως εμβολιασμένο, οι περισσότεροι άνθρωποι στο Οχάιο εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι σε μολύνσεις. 

Αφού αυξήθηκαν σταθερά σε 1,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες, την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν μόλις 1,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί στο Τέξας

Αφού αυξήθηκαν σταθερά σε 1,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες, την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν μόλις 1,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί στο Τέξας 

Στο Τέξας, ένας χώρος εμβολιασμού στο Γκάλβεστον κλείνει. 

Αφού αυξήθηκαν σταθερά σε 1,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες, την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν μόλις 1,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί στο Τέξας. 

Μέχρι στιγμής αυτήν την εβδομάδα, μόνο 575.000 λήψεις έχουν δοθεί στο Lone Star State. Είναι απίθανο να δοθούν αρκετές βολές πριν τελειώσει η εβδομάδα για να είναι ίσοι με τους εμβολιασμούς της προηγούμενης εβδομάδας. 

Και οι καθημερινές λοιμώξεις αυξήθηκαν στο Τέξας αυτήν την εβδομάδα, σε κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών σχεδόν 4.300 την Πέμπτη - από 3.371 μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Στις περισσότερες κομητείες του Τέξας, μεταξύ 18 και 22 τοις εκατό των ανθρώπων θεωρούνται «διστακτικοί στο εμβόλιο», σύμφωνα με στοιχεία του CDC. 

Περίπου το ήμισυ του πληθυσμού του Τέξας εμβολιάζεται με τουλάχιστον μία δόση - υποδηλώνοντας ότι μπορεί να πλησιάζει το σημείο μείωσης των αποδόσεων στις εκστρατείες εμβολιασμού. 

Οι ημερήσιοι εμβολιασμοί της Νεβάδας έχουν μειωθεί αυτήν την εβδομάδα, μειώνοντας κατά μέσο όρο μόλις 19.000 την ημέρα χθες, σε σύγκριση με την αιχμή των σχεδόν 24.000 την ημέρα στις 15 Απριλίου

Οι ημερήσιοι εμβολιασμοί της Νεβάδας έχουν μειωθεί αυτήν την εβδομάδα, μειώνοντας κατά μέσο όρο μόλις 19.000 την ημέρα χθες, σε σύγκριση με την αιχμή των σχεδόν 24.000 την ημέρα στις 15 Απριλίου

Το Λας Βέγκας επίσης κλείνει έναν από τους ιστότοπούς του. 

Οι ημερήσιοι εμβολιασμοί της Νεβάδας έχουν μειωθεί αυτήν την εβδομάδα, μειώνοντας τους 19.000 την ημέρα κατά μέσο όρο χθες, σε σύγκριση με την κορυφή των 24.000 ημερησίως στις 15 Απριλίου. 

Και αξιωματούχοι του Μισισιπή ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλει μικρά πακέτα εμβολίων, ώστε να μπορούν να αποσταλούν στις αντίστοιχες κλινικές τους με λιγότερα απόβλητα, σύμφωνα με το Huffington Post. 

Η προσφορά εμβολίων αυτής της εβδομάδας μειώθηκε εν μέσω της 11-ημέρας παύσης της διανομής του εμβολίου Johnson & Johnson - αλλά οι περισσότερες πολιτείες δεν έχουν χρησιμοποιήσει όλη την προσφορά τους. 

Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν 8.555 λήψεις στην πολιτεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Περιβάλλοντος του Κάνσας.  Αυτό είναι μόνο περίπου το ήμισυ των δόσεων που δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη

Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν 8.555 λήψεις στην πολιτεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Περιβάλλοντος του Κάνσας. Αυτό είναι μόνο περίπου το ήμισυ των δόσεων που δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη

Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούσαν ότι η παύση - η οποία άρχισε την Παρασκευή το βράδυ - έχει ήδη προκαλέσει αύξηση του σκεπτικισμού σχετικά με τα εμβόλια γενικά, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ το θεωρούν ασφαλές και ο κίνδυνος θρόμβων αίματος είναι εξαιρετικά χαμηλός. 

Συγκεκριμένα, η έρευνα για θρόμβους αίματος που συνδέονται με το εμβόλιο J&J εξέτασε επίσης τα ποσοστά θρόμβων μετά τον εμβολιασμό με τους πυροβολισμούς Moderna ή Pfizer. Δεν συνδέθηκαν θρόμβοι αίματος με κανένα από τα δύο πλάσματα mRNA. 

«Αισθάνομαι σαν να υπήρχε μεγαλύτερη διστακτικότητα από την αρχή», είπε ο Κόρινθος, Μισισιπή, φαρμακοποιός Austin Bullard στο Huffington Post. 

Και αξιωματούχοι του Κάνσας είπαν στην Huffington Post ότι απέρριψαν τις αποστολές εμβολίου Covid τουλάχιστον δύο φορές τον περασμένο μήνα. 

Μέχρι στιγμής, το 37,5% των κατοίκων του Κάνσας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Οι ημερήσιες τιμές εκεί πέφτουν επίσης. 

Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν 8.555 λήψεις στην πολιτεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Περιβάλλοντος του Κάνσας. 

Αυτό είναι μόνο περίπου τις μισές δόσεις που δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη. 

«Είναι ένα είδος καθυστέρησης. Μερικοί άνθρωποι απλώς δεν το θέλουν », δήλωσε η Stacey Hileman, νοσοκόμα στο τμήμα υγείας της κομητείας Decatur, μια αγροτική περιοχή του Κάνσας στο Huffington Post.  

Είπε ότι μόνο το ένα τρίτο των ανθρώπων εκεί έχουν πάρει την πρώτη τους δόση. 

Και σε ορισμένα μέρη της μικρής πόλης Μισισιπή, οι πρώτες αποστολές μόλις έφτασαν αυτόν τον μήνα - σε πολύ μικρή ανταμοιβή από τους κατοίκους. 

Η φαρμακοποιός Robin Jackson είπε στο HuffPo ότι έπρεπε να πετάξει περισσότερο εμβόλιο από ό, τι χορήγησε, επειδή η κοινότητά της δεν ενδιαφερόταν. 

«Κανείς δεν ερχόταν», είπε στο κατάστημα. 

«Και δεν εννοώ κανέναν». 

===================== 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.