Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Η ζήτηση για εμβόλια από τις ΗΠΑ έχει ορισμένα μέρη που μειώνουν τις δόσεις [U.S. Drop In Vaccine Demand Has Some Places Turning Down Doses]

Σε όλη τη χώρα, οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας βλέπουν τη ζήτηση να μειώνεται και να αυξάνεται η προμήθεια. 

 LEAH WILLINGHAM, HEATHER HOLLINGSWORTH και MICHELLE SMITH 

JACKSON, Miss. (AP)

JACKSON, Miss. (AP) - Η Λουιζιάνα σταμάτησε να ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την πλήρη κατανομή του εμβολίου COVID-19. Περίπου τα τρία τέταρτα των νομών του Κάνσας απέρριψαν τις νέες αποστολές του εμβολίου τουλάχιστον μία φορά τον περασμένο μήνα. Και στο Μισισιπή, αξιωματούχοι ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλει φιαλίδια σε μικρότερα πακέτα, ώστε να μην χαθούν.

Καθώς η προσφορά δόσεων εμβολίου κοραναϊού στις ΗΠΑ ξεπερνά τη ζήτηση, ορισμένα μέρη σε όλη τη χώρα διαπιστώνουν ότι υπάρχει τόσο μικρό ενδιαφέρον για τις λήψεις, πρέπει να απορρίψουν τις αποστολές. . . .

«Είναι ένα είδος καθυστέρησης. Μερικοί άνθρωποι απλώς δεν το θέλουν », δήλωσε η Stacey Hileman, νοσοκόμα με το τμήμα υγείας στην επαρχία Decatur της επαρχίας του Κάνσας, όπου λιγότερο από το ένα τρίτο των 2.900 κατοίκων της κομητείας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η μειωμένη ζήτηση για εμβόλια δείχνει την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στην προσπάθεια να κατακτήσουν την πανδημία ενώ ταυτόχρονα ασχολούνται με την οπτική δεκάδων χιλιάδων δόσεων που κάθονται στα ράφια όταν χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία βρίσκονται στη μέση της πλήρους ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες της Αμερικής έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και ο Πρόεδρος Joe Biden αυτή την εβδομάδα γιόρτασε την έκλειψη 200 εκατομμυρίων δόσεων που χορηγήθηκαν κατά τις πρώτες 100 ημέρες στο γραφείο του. Αναγνώρισε επίσης ότι μπαίνει σε μια νέα φάση για να ενισχύσει την προσέγγιση και να ξεπεράσει την διστακτικότητα.

Σε όλη τη χώρα, οι φαρμακοποιοί και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας βλέπουν τη ζήτηση να μειώνεται και να αυξάνεται η προμήθεια. Περίπου οι μισές από τις κομητείες της Αϊόβα έχουν σταματήσει να ζητούν νέες δόσεις από το κράτος και η Λουιζιάνα δεν ζήτησε αποστολή ορισμένων δόσεων εμβολίου την περασμένη εβδομάδα. ...

Μια διαφήμιση πάγκου λεωφορείων ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο COVID-19 στη λεωφόρο Melrose εν μέσω πανδημίας κοροναϊού στις 22 Απριλίου 202
A bus bench ad encourages people to get the COVID-19 vaccine on Melrose Avenue amid the coronavirus pandemic on April 22, 2021, in Los Angeles, California. 

In Mississippi, small-town pharmacist Robin Jackson has been practically begging anyone in the community to show up and get shots after she received her first shipment of vaccine earlier this month and demand was weak, despite placing yard signs outside her storefront celebrating the shipment’s arrival. She was wasting more vaccine than she was giving out and started coaxing family members into the pharmacy for shots.

“Nobody was coming,” she said. “And I mean no one.”

Μια διαφήμιση πάγκου λεωφορείων ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πάρουν το εμβόλιο COVID-19 στη λεωφόρο Melrose εν μέσω πανδημίας κοροναϊού στις 22 Απριλίου 2021, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. 

Στο Μισισιπή, ο φαρμακοποιός της μικρής πόλης Ρόμπιν Τζάκσον παρακάλεσε ουσιαστικά οποιονδήποτε στην κοινότητα να εμφανιστεί και να τραβήξει πυροβολισμούς αφού έλαβε την πρώτη αποστολή εμβολίου νωρίτερα αυτό το μήνα και η ζήτηση ήταν αδύναμη, παρά την τοποθέτηση πινακίδων στην αυλή έξω από τη βιτρίνα της για τον εορτασμό της άφιξης της αποστολής . Σπατάλησε περισσότερο εμβόλιο από ότι έδινε και άρχισε να πείθει τα μέλη της οικογένειας στο φαρμακείο για πυροβολισμούς. «Κανείς δεν ερχόταν», είπε. «Και εννοώ κανείς.»

Στην κομητεία Barber, Κάνσας, η οποία απέρριψε τις δόσεις εμβολίων από το κράτος για δύο από τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, η Danielle Farr είπε ότι δεν έχει σχέδια να εμβολιαστεί. Η 32χρονη είπε ότι πήρε το COVID-19 πέρυσι, μαζί με τους γιους της 5 και 12 ετών και τον σύζυγό της.

Οι εξετάσεις αίματος εντόπισαν αντισώματα για τον ιό και στα τέσσερα από αυτά, οπότε εκτιμά ότι είναι ήδη προστατευμένα.

«Πιστεύω σε εμβόλια που έχουν εξαλείψει τρομερές ασθένειες τα τελευταία 60, 70 χρόνια. Πιστεύω απόλυτα και πλήρως σε αυτό », δήλωσε ο Farr, ο οποίος εργάζεται σε λογιστική εταιρεία. "Τώρα ένα εμβόλιο που βιάστηκε σε έξι, επτά μήνες, θα είμαι λίγο πιο προσεκτικός σχετικά με αυτό που επιλέγω να βάλω στο σώμα μου."

Η Barbara Gennaro, μια μητέρα δύο μικρών παιδιών στο Yazoo City, στο Μισισιπή, δήλωσε ότι όλοι στην κοινότητα της κατ 'οίκον εκπαίδευσης είναι αντίθετοι στη λήψη του εμβολίου. Η Gennaro είπε ότι γενικά αποφεύγει τους εμβολιασμούς για την οικογένειά της γενικά, και το εμβόλιο κοροναϊού δεν διαφέρει.

«Όλοι οι ισχυροί Χριστιανοί με τους οποίους συνεργάζομαι είναι εναντίον του», είπε. «Ο φόβος είναι αυτό που ωθεί τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο - απλό και απλό. Όσο ισχυρότερη είναι η εμπιστοσύνη κάποιου στον Κύριο, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να θέλουν το εμβόλιο ή να αισθάνονται ότι είναι απαραίτητο. "

Μια άλλη πρόκληση για εμβολιασμούς σε μια αγροτική πολιτεία όπως το Μισισιπή είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι δόσεις αποστέλλονται σε μεγάλες συσκευασίες με ένα φιαλίδιο που περιέχει τουλάχιστον 10 δόσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις αρχές Απριλίου, ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Tate Reeves είπε ότι αξιωματούχοι του Μισισιπή ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλει τα εμβόλια σε μικρότερες συσκευασίες, ώστε να μην σπαταλήσει.

"Εάν βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη και στέλνετε ένα πακέτο σε ένα από τα μεγάλα φαρμακεία στο κέντρο του Μανχάταν, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το συγκεκριμένο φαρμακείο", δήλωσε ο Reeves. "Λοιπόν, αν βρίσκεστε στην αγροτική Itta Bena, Μισισιπή, αυτό δεν ισχύει."

Για να καταπολεμήσει την διστακτικότητα, η Λουιζιάνα συνεχίζει να αυξάνει το έργο προσέγγισής της με κοινοτικούς οργανισμούς και ηγέτες που βασίζονται στην πίστη, δημιούργησε μια ανοιχτή γραμμή για να βοηθήσει τους ανθρώπους να προγραμματίσουν ραντεβού και να εργαστεί για να βρει δωρεάν μεταφορά σε ένα κέντρο εμβολιασμού. Το υπουργείο Υγείας αποστέλλει περισσότερους από 100.000 αλληλογραφίες τη Δευτέρα για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και οι ρομπότ από περιφερειακούς ιατρικούς διευθυντές πηγαίνουν σε σταθερά τηλέφωνα σε όλη την πολιτεία.

Στο Νέο Μεξικό, κρατικοί αξιωματούχοι διερευνούν τη στρατολόγηση «πρωταθλητών κοινότητας» - αξιόπιστων κατοίκων περιοχών με δισταγμό εμβολίων που μπορούν να αντιμετωπίσουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Δημαρχεία τύπου ερωτήσεων και απαντήσεων είναι επίσης πιθανές. Και έχουν ήδη καταγραφεί μαρτυρίες βίντεο για εμβόλια κοραναϊού.

Ο LPN Johannie Rodriguez δίνει στον Connie Ramsey μια δόση του εμβολίου COVID-19 στο σπίτι του Ramsey στο Sinking Spring στις 15 Απριλίου 202

Ο LPN Johannie Rodriguez δίνει στον Connie Ramsey μια δόση του εμβολίου COVID-19 στο σπίτι του Ramsey στο Sinking Spring στις 15 Απριλίου 2021.

Ο Nirav Shah, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Maine και πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Κρατικών και Εδαφικών Υγείας, δήλωσε τώρα ότι όλοι πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας αντιμετωπίζουν τρεις ομάδες: «δεν είναι ικανοί», «όχι τώρα "και" όχι ποτέ. "

Η πρώτη ομάδα, είπε, δεν είναι σε θέση να τραβήξει τις λήψεις τους επειδή δεν έχουν χρόνο. Οι «όχι τώρα» έχουν σοβαρές ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και εάν χρειάζονται το εμβόλιο.

Είπε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να διαγράψουν «όχι,» αλλά αντίθετα «εργάζονται για να βρουν αξιόπιστους αγγελιοφόρους όπως γιατρούς, μέλη της οικογένειας, μέλη της κοινότητας» για να τους δώσουν καλές πληροφορίες.

Στην Κόρινθο, Μισισιπή, ο φαρμακοποιός Austin Bullard είπε ότι πολλοί άνθρωποι περίμεναν να εμβολιαστούν έως ότου έγινε διαθέσιμο ένα εμβόλιο μιας δόσης. Τα νέα σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson και ο κίνδυνος πήξης του αίματος - όσο λεπτό - έχουν τρομάξει τους ανθρώπους να κάνουν οποιοδήποτε είδος εμβολιασμού.

«Αισθάνομαι ότι υπήρξε μεγαλύτερη διστακτικότητα από τότε,» είπε.

Ο Hollingsworth ανέφερε από τους Mission, Kansas και Smith από το Providence, Rhode Island. Οι δημοσιογράφοι του Associated Press Melinda Deslatte συνεισέφεραν από το Baton Rouge της Λουιζιάνας

Ένας οδηγός HuffPost για το Coronavirus

ιαφημίσεις από 

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.