Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Άνθρακας ο νέος… χρυσός! Κέρδη 100% από τις αρχές του 2022


Νέο ιστορικο υψηλό σημείωσαν τα συμβόλαια άνθρακα του Newcastle, καθώς οι περιβαλλοντικές πολιτικές υποχωρούν μπροστά στην ενερειακή κρίση. Έτσι η ζήτηση αυξάνεται ενώ η παραγωγή είναι μειωμένη λόγω των πολιτικών αυτών.

Η ενεργειακή κρίση οδηγεί τα futures του άνθρακα σε βέο ιστορικό υψηλό άνω των 430 δολαρίων ανά τόνο, στη σκιά της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Οι πρόσφατες κυρώσεις στη Ρωσία, όπως ο περιορισμός της πρόσβασης στα ευρωπαϊκά λιμάνια, προκάλεσαν μαζικές παραγγελίες άνθρακα από εταιρίες κοινής ωφελείας στην Ασία και την Ευρώπη για να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές, όπως η Αυστραλία.

Ο πόλεμος έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση και ενέτεινε τις ανησυχίες για τις προμήθειες άνθρακα σε μια αγορά που βρίσκεται ήδη σε στενή ισορροπία μετά τις διακοπές λειτουργίας.

Η τιμή του άνθρακα έχει ανέβει περισσότερο από 100% από τις αρχές του 2022, με το προηγούμενο ανοδικό κλίμα να έχει ήδη τροφοδοτηθεί από διακοπές εφοδιασμού σε κορυφαίες εξαγωγικές χώρες όπως η Ινδονησία και η Αυστραλία.

Η πορεία της τιμής του άνθρακα
Νέο ιστορικο υψηλό σημείωσαν τα συμβόλαια άνθρακα του Newcastle, καθώς οι περιβαλλοντικές πολιτικές υποχωρούν μπροστά στην ενερειακή κρίση...

https://www.crisismonitor.gr/2022/03/04/anthrakas-o-neos-chrysos-kerdi-100-apo-tis-arches-toy-2022/
σε "On the Radar"













=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.