Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ξέσπασμα Ιγνατίου για Ερντογάν-Μητσοτάκη: «Τι πανηγυρίζετε; Για της Χαλιμάς τα παραμύθια;» [Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας]

ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ! Τον κάρφωσαν τωρα τα τουρκικά κανάλια! 
Τα Ελληνικά ΜΜΕ στο…
Σκληρή κριτική από τον Μιχάλη Ιγνατίου για την «πετυχημένη» συνάντηση Ερντογάν και Μητσοτάκη

Σοβαρές ενστάσεις εκφράζει ο Μιχάλης Ιγνατίου για το αφήγημα που διακινείται και κάνει λόγο για θετικό αντίκτυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Σε δύο απανωτές και αρκετά αιχμηρές αναρτήσεις ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής του OPEN στις ΗΠΑ, τονίζει πως η συνάντηση ουσιαστικά «ξαναζέστανε» τις τουρκικές βλέψεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

«Τι πανηγυρίζετε; Για της Χαλιμάς τα παραμύθια;», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιγνατίου.

«Τι πανηγυρίζετε; Για της χαλιμάς τα παραμύθια... Ενώπιον του Πρωθυπουργού της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέφερε την απαράδεκτη θέση του για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Και κατέθεσε όλα τα υπόλοιπα παράνομα και απαράδεκτα αιτήματα του. Ποια πρόοδος;

Και για ποιά καλή ατμόσφαιρα μιλάτε όταν ο αδιάντροπος Ερντογάν προσβάλλει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας με την αποστρατικοποίηση... Να μην ρωτήσω για την Κύπρο. Το νησί ξεχάστηκε απ' όλους... και από τους Κύπριους πολιτικούς. Οι Έλληνες θα ασχοληθούν;», αναφέρει αναλυτικά ο δημοσιογράφος στις αναρτήσεις του.

   

 Την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία, αντίστοιχα με αυτά που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία προτείνει ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

-- Key Moments ---Timestamps: 00:00 Το πρώτο θύμα, η αλήθεια 02:00 Το δώρο της Ρωσίας στην Τουρκία 03:00 Το δώρο του Ερντογάν στον Πούτιν 04:00 Κέρδισε χρόνο η Μόσχα 05:00 Θα δούμε αντάρτικο στην Ουκρανία 11:00 Συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογαν στην Κωνσταντινούπολη 14:00 Πολιτικός ερασιτεχνισμός η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν 15:00 Η Θεωρία των ηγεμονικών δυνάμεων 20:00 Ναζιστικά τμήματα στην Ουκρανία 21:00 Ουδείς Ελληνας μπορεί να στηρίξει την εισβολή γιατί είμαστε θύματα 22:00 Τι να πει ο Μητσοτάκης στον Ερντογαν στις 13 Μαρτίου 

--- σημαντικές στιγμές ---


Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας

Το γεύμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δόθηκε στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας, ακούστηκε να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ταγίπ Ερντογάν στον σύντομο διάλογο που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Θα  τα συζητήσουμε όλα, έσπευσε να πει ο Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός προηγουμένως περέστη στη Θεία Λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ενώ στις 16:15 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Βαρθολομαίος: Έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων| OPEN TV  

 =====================

 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.