Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Στην αντεπίθεση ο Πούτιν: Κυρώσεις σε Μπάιντεν, Μπλίνκεν και Κλίντον - Ουκρανία - Οι Αλυσιδωτές «πυρηνικής» ισχύος Παγκόσμιες Ανακατατάξεις

⚡️ ⚡️ #Δήλωση ΥΠΕΞ της Ρωσίας για προσωπικές κυρώσεις σχετικά με εκπροσώπους της αμερικανικής ηγεσίας και συνδεδεμένα πρόσωπα.
Σε απάντηση μιας σειράς πρωτοφανών κυρώσεων που απαγορεύουν, μεταξύ άλλων, την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες κορυφαίων αξιωματούχων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από τις 15 Μαρτίου, c. Τζι. Πρόεδρος J. περιλαμβάνεται στη ρωσική «stop-list» στη βάση της αμοιβαίας αμοιβαιότητας. #Μπάιντεν, υπουργός Εξωτερικών Ε. #Blinken, Υπουργός Άμυνας L. #Austin και Πρόεδρος της Ενωτικής Επιτροπής Επικεφαλής Προσωπικού Μ. #Milly, καθώς και αρκετοί διευθυντές τμημάτων και διάσημοι Αμερικανοί ηγέτες.
▶️ Το βήμα αυτό, που έγινε με τη σειρά των αντεπιθέσεων, έγινε αναπόφευκτη συνέπεια της ακραίας ρωσοφοβικής πορείας που πήρε η τωρινή #Διοίκηση των ΗΠΑ, η οποία σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρήσει την αμερικανική ηγεμονία, έβαλε στοίχημα, πετώντας όλα τα decencenc y, n και η μετωπική συγκράτηση της Ρωσίας.
Δεν αρνούμαστε να διατηρήσουμε επίσημες σχέσεις εάν ανταποκρίνονται στα εθνικά μας συμφέροντα, και, αν χρειαστεί, θα λύσουμε προβλήματα που προκύπτουν από το καθεστώς των προσώπων στη μαύρη λίστα, για να οργανώσουμε επαφές υψηλού επιπέδου.
🔻 Παρακάτω μια λίστα με Αμερικανούς πολίτες στη λίστα στοπ:
1. Joseph Biden (Joseph Robinette Biden),
2. Anthony Blinken (Anthony John Blinken),
3. Lloyd James Austin ΙΙΙ),
4. Mark Alexander Milley),
5. Τζέικομπ Σάλιβαν (Jacob Jeremiah Sullivan) - Βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εθνική Ασφάλεια
6. William Joseph Burns - Διευθυντής της CIA;
7. Η Jennifer Psaki (Jennifer Rene Psaki) είναι Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου;
8. Dalip Singh (Daleep Singh) – Αναπληρωτής Βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την εθνική ασφάλεια·
9. Samantha Jane Power - Διευθύντρια του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης
10. Ο Χάντερ Μπάιντεν (Robert Hunter Biden) είναι γιος του Προέδρου των ΗΠΑ;
11. Η Χίλαρι Κλίντον (Hillary Diane Rodham Clinton) είναι πρώην υποψήφια πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
12. Ο Adewale Adeyemo είναι ο πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.
13. Πρόεδρος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Εξαγωγών και Εισαγωγών είναι ο Reta Jo Lewis.
❗️ Σύντομα θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις για την επέκταση της λίστας κυρώσεων ώστε να συμπεριλάβει κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους, στρατιωτικούς, νομοθέτες, επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες και πρόσωπα των ΜΜΕ, Ρωσοφοβικούς ή συνεργαζόμενους εμπρηστές μίσος προς τη Ρωσία και την εντ μείωση των περιοριστικών μέτρων.
❗️Οι ενέργειες αυτές θα πραγματοποιηθούν σε οργανική ενότητα με εκτεταμένες αποφάσεις που λαμβάνει η Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε χρηματοπιστωτικούς, τραπεζικούς και άλλους τομείς για την προστασία της ρωσικής οικονομίας και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της.
Εν μέσω τεταμένου κλίματος με τις ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανατολική Ουκρανία, ειδκότερα στην περιοχή του Ντονμπάς, που εδώ και επτά χρόνια έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας, μιας εμπόλεμης ζώνης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων εντάσεων μεταξύ της Δύσης και της Μόσχας, υποφέρουν από τη «ρωσοφοβία», η οποία είναι «ένα πρώτο βήμα προς τη γενοκτονία».

«Πρέπει να μιλήσω για τη ρωσοφοβία ως ένα πρώτο βήμα προς τη γενοκτονία. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Ντονμπάς (σ.σ. την ανατολική Ουκρανία), το βλέπουμε, το γνωρίζουμε. Και αυτό μοιάζει ασφαλώς στη γενοκτονία για την οποία μιλήσατε», είπε ο Ρώσος ηγέτης απευθυνόμενος σε έναν δημοσιογράφο.


Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Προεδρικού Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Πούτιν απαντούσε στον Ρωσοουκρανό δημοσιογράφο Κίριλ Βισίνσκι, ο οποίος του ζήτησε να εισαχθούν οι έννοιες της «γενοκτονίας» και της «υποκίνησης σε γενοκτονία» στη ρωσική νομοθεσία. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος είχε φυλακιστεί στην Ουκρανία το 2018 και το 2019, είπε ότι «οι ρωσόφωνοι και μέλη του ρωσικού λαού» στο Ντονμπάς ζουν κάτω από «ανυπόφορες συνθήκες διαβίωσης» και συνέκρινε την κατάσταση στην περιοχή με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Εδώ και επτά χρόνια, η περιοχή του Ντονμπάς έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων. Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και η πολιτική διευθέτηση του ζητήματος, όπως προβλεπόταν από τις συμφωνίες του Μινσκ, του 2015, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Η Ρωσία θεωρείται ο κύριος στρατιωτικός και οικονομικός υποστηρικτής των ανταρτών, μολονότι η ίδια το διαψεύδει. Η Μόσχα και τα ρωσικά, κρατικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν συχνά το Κίεβο ότι υποκίνησε τον πόλεμο, ακολουθώντας μια πολιτική διακρίσεων σε βάρος των ρωσόφωνων, παρά τις διαψεύσεις των ουκρανικών αρχών. . . .

Το 2015 ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι η άρνηση του Κιέβου να παραδώσει φυσικό αέριο στις περιοχές των αυτονομιστών θα μπορούσε να εκληφθεί ως «γενοκτονία». Τέσσερα χρόνια αργότερα, υποστήριξε ότι η ανακατάληψη των εδαφών αυτών από το Κίεβο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση παρόμοια με τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα, στη Βοσνία, το 1995.    [
protothema]
---------------------------------------------
Στον κατάλογο των κυρώσεων περιλαμβάνονται και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως είναι ο σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, αλλά και ο αρχηγός της CIA.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Ρώσος Πρόεδρος επιβάλλοντας ένα πακέτο κυρώσεων σε Αμερικάνους αξιωματούχους αλλά και στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rianovosti, ο Ρώσος Πρόεδρος επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.


Κυρώσεις επιβλήθηκαν και στη Χίλαρι Κλίντον, αναφέρει το Sputnik, ενώ σημειώνει ότι στον κατάλογο των κυρώσεων περιλαμβάνονται και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως είναι ο σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, αλλά και ο αρχηγός της CIA.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η Ρωσία σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων στο εγγύς μέλλον.

Σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση σε μια «σειρά πρωτοφανών κυρώσεων» που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου ανώτατων ρωσικών κυβερνητικών αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ως εκ τούτου, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προστέθηκαν στη «λίστα» της Ρωσίας ως αμοιβαίο μέτρο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η Ρωσία σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων στο εγγύς  μέλλον. [koutipandoras]

Ουκρανία - Οι Αλυσιδωτές «πυρηνικής» ισχύος Παγκόσμιες Ανακατατάξεις

Η συνέχεια και οι προεκτάσεις των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία

Οι αλυσιδωτές,  τεκτονικής ισχύος Παγκόσμιες ανακατατάξεις, σε Γεωπολιτική, Οικονομία και Κοινωνίες , μετά την πολεμική  επέμβαση της Ρωσίας και τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις από Η.Π.Α. - Ε.Ε. και τον Δυτικό κόσμο

Τι σηματοδοτούν οι δραματικές καταστάσεις στο πολεμικό πεδίο , η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση με εκατομμύρια άμαχους – πρόσφυγες , εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες ;
 
Γιατί το εύρος των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία , σηματοδοτεί και την υποβάθμιση των σεναρίων και στην Ελλάδα, περί «θερμών επεισοδίων» σημειακής εμπλοκής ;

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και το πεδίο των διαπραγματεύσεων , πότε και πως  δυνητικά θα φέρουν μια οριστική εκεχειρία ;
 
Η διάσταση των παικτών ισχύος που ανήκουν στο κλαμπ των πυρηνικών όπλων,  αλλά και το θρίλερ των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας και εργαστηρίων βιολογικής έρευνας
 
Πως το τοποθετούνται οι Μεγάλοι Παίκτες Ισχύος στην πρωτοφανή κρίση με Παγκόσμιες προεκτάσεις , οι συμμαχίες και οι αντιπαλότητες
 
Αλλάζει και πως,  το πεδίο της οικονομίας , οι πρώτες εκτιμήσεις για την «απογείωση» της ενεργειακής κρίσης και η μετακύλιση της . από τις «σπάνιες γαίες» και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, ως το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την επισιτιστική κατάσταση
 
Ο ρόλος της Τουρκίας, η επίδραση των εξελίξεων στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι ευρύτερες αναπροσαρμογές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην εκπομπή καταθέτουν την οπτική τους οι :
 
-Παναγιώτης  Ήφαιστος
Ομότιμος Καθηγητής  Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών,  στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

-Κωνσταντίνος Λάβδας
Καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

-Κωνσταντίνος Σταμπολής
Πρόεδρος και εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ)

-Θεόδωρος Λιόλιος
Αναπλ. Κοσμήτορας - Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών (ΣΣΕ) –Διευθυντής Τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKΕΟ)

-Γιώργος Καπόπουλος
Αρθρογράφος- Αναλυτής Διεθνών Θεμάτων
 
-Κοσμάς Χρηστίδης
Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού(Γ.Ε.Ν.) –  Ναύαρχος ε.α.

-Απόστολος Βεΐζης
Εκτελεστικός Διευθυντής της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης INTERSOS Greece- Γιατρός

-Παναγιώτης Γκαρτζονίκας
Αντιστράτηγος ε.α. και Διευθυντής του περιοδικού "Στρατηγείν"

-Μάρκος Τρούλης
Δρ. Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων, Γεωπολιτική και Τουρκική Εξωτερική Πολιτική στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του  ΕΚΠΑ 

"ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" με τον Γιώργο Σαχίνη
📺 Στην ΚΡΗΤΗ TV

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.