Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

"Γυμνός" ο Νατοϊκός αριστερός Νόαμ Τσόμσκι!


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Κάποιος να ενημερώσει τον Τσόμσκι ότι οι Αντάρτες του Ιταλικού ΕΑΜ
τις σβάστικες και τους χιτλερικούς σταυρούς... τους πολέμησαν.
Δεν τα έβαζαν στο...

στήθος τους.
Και να μιλήσει για τη χώρα του που εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους ΝΑΖΙ.
Πως κατάντησε...»
Francesca Qibla, 20 Απρίλη 2022

Καταπέλτης η Francesca Qibla, που αποδεικνύει ότι η Νατοϊκή αριστερά πήρε το όπλο της για να υπερασπιστεί το Ναζισμό!

Αφορμή το βιβλίο του "αριστερού" Νόαμ Τσόμσκι, με τίτλο «Γιατί η Ουκρανία» ("Perché l’Ucraina") που κυκλοφορεί αύριο σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση-έκδοση από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Ponte alle Grazie. και η σημερινή συνέντευξη του Τσόμσκι στην "Corriere della Sera" με τίτλο Νόαμ Τσόμσκι: «Στην Ουκρανία οι αντιστασιακοί τόσο ηρωικοί όσο οι παρτιζάνοι» (Noam Chomsky: «In Ucraina i resistenti eroici come i partigiani»).

Διαβάζουμε την παρουσίαση του βιβλίου, που εκδόθηκε από την Ponte alle Grazie ως παγκόσμια πρεμιέρα... πως ο "Noam Chomsky σκιαγραφεί τα αίτια της ρωσικής εισβολής, ξεκινώντας από μια θεμελιώδη υπόθεση":
«Η εισβολή στην Ουκρανία είναι ένα σοβαρό έγκλημα πολέμου. Συνιστάται πάντα να αναζητάτε εξηγήσεις, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή ελαφρυντικοί παράγοντες».

Μας λέει στη σημερινή "Corriere della Sera" ο εκπρόσωπος της Αμερικάνικης Νατοϊκής αριστεράς με το προσωπείο του "προβληματισμένου φιλόσοφου" σε διατεταγμένη υπηρεσία, με αμπελοφιλοσοφίες και για να προωθήσει τις πωλήσεις των "προοδευτικών" απόψεων του στο βιβλίο του:

«Φυσικά υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στην ιταλική Αντίσταση και την ουκρανική αντίσταση που οδηγεί ο στρατός εναντίον της ρωσικής επίθεσης.
Η σημαντική ομοιότητα συνίσταται στο ότι κι οι δύο είναι ηρωικές και πλήρως δικαιολογημένες
».

Και μεταξύ άλλων ο "φιλόσοφος" μας δίνει το πορτρέτο του του "ηγέτη" της "αντίστασης" ο γραφικός Τσόμσκι κι αριστερός μόνον για την ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά «Ο Ζελένσκι έδειξε μεγάλο θάρρος και ακεραιότητα οδηγώντας την Ουκρανία στην υπεράσπιση από τη δολοφονική επίθεση».

Έτσι... όταν τα λέει κι ο τρανός Νόαμ Τσόμσκι... "δικαίως": «Η σκύλα του ναζισμού σε οργασμό... γέννησε μέσα στην "ελληνική" βουλή!»

Η "απάντησητης φίλης Francesca Qibla, συνοδεύεται κι από σχετικές φωτογραφίες των ινδαλμάτων του Νατοϊκού αριστερού Νόαμ Τσόμσκι:



Μόνον οι αφελείς σήμερα δεν θέλουν ν' αναγνωρίσουν πως το μεγαλύτερο όπλο της παγκόσμιας ελίτ είναι η κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή κι αμερικάνικη αριστερά. Η σημερινή περίπτωση του περί πολλού Αμερικανού "αριστερού διανοούμενου" Νόαμ Τσόμσκι, σ' αυτή την αναβίωση του Ναζισμού στην Ευρώπη είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, που αναγκάζει να μπει σε προτεραιότητα το "κλείσιμο των λογαριασμών" με όλη τη Νατοϊκή αριστερά στην Ευρώπη, να τεθεί ένα τέλος στον μύθο των "προοδευτικών" και της "προοδευτικότητας" στο όνομα του δικαιωματισμού, των ανοιχτών συνόρων, της "κλιματικής αλλαγής", των πολυεθνικών Big Pharma, της πράσινης ανάπτυξης και πράσινα άλογα, πάντα με φερετζέ τον "αντιφασισμό".

Ποτέ δεν ήταν διαφορετικός ο λακές των ιμπεριαλιστών Νόαμ Τσόμσκι, ένας "δούρειος ίππος" που κτυπάει όταν κινδυνεύουν οι ελίτ του καπιταλισμού. Να Θυμηθούμε τι δήλωνε ο αντικομουνιστής Τσόμσκι για τη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική επίθεση του αιώνα εναντίον της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου;  (“The Assad Regime is a Moral Disgrace”: Noam Chomsky on Ongoing Syrian War)

«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini
 

«Η μάζα των διανοουμένων που μετατόπισε τον αγώνα υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων,
εντάσσοντας τον έτσι στον προοδευτικό κώδικα, ή στον κομφορμισμό της αριστεράς,
δεν κάνει τίποτα άλλο παρά το παιχνίδι εξουσίας:
όσο περισσότερο ο προοδευτικός διανοούμενος είναι φανατικά πεπεισμένος
για την αγαθότητα της δικής του συμβολής στην υλοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων,
τόσο περισσότερο, κατ' ουσίαν, αυτός αποδέχεται τη σοσιαλδημοκρατική λειτουργία
που του επιβάλλει η εξουσία, καταργώντας, μέσω της πλασματικής και
συσσωρευμένης υλοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων, κάθε πραγματική διαφορετικότητα. Επομένως, αυτή η εξουσία προσλαμβάνει τους προοδευτικούς διανοούμενους ως δικούς της κληρικούς. Κι αυτοί έχουν ήδη δώσει σ' αυτή την αόρατη δύναμη μια αόρατη συναίνεση... κερδίζοντας στην τσέπη τους μια αόρατη ταυτότητα»
Pier Paolo Pasolini (5 Μάρτη 1922 – 2 Νοέμβρη 1975)
 
«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσουν στη λογική με λογική,
στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα.
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους.
της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει»
Pier Paolo Pasolini

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.