Οικογένειες και ασθενείς πλέον μηνύουν την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα πέθαναν ή υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες μετά τη λήψη του εμβολίου κατά της Covid19, σύμφωνα με τους δικηγόρους.
Nομική εταιρία εκπρόσωπος ομάδας ατόμων που έχουν υποστεί σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο της εταιρίες, επιδιώκει αποζημίωση για σωματικές βλάβες από την AstraZeneca, υποστηρίζοντας ότι το εμβόλιο «δεν ήταν τόσο ασφαλές όσο έλεγαν στο κοινό».
Nομική εταιρία εκπρόσωπος ομάδας ατόμων που έχουν υποστεί σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο της εταιρίες, επιδιώκει αποζημίωση για σωματικές βλάβες από την AstraZeneca, υποστηρίζοντας ότι το εμβόλιο «δεν ήταν τόσο ασφαλές όσο έλεγαν στο κοινό».
Ο Peter Todd, νομικός σύμβουλος στην εταιρία Scott-Moncrieff & Associates, είπε στους The Epoch Times μέσω email ότι έχει ξεκινήσει αξίωση κατά της AstraZeneca βάσει του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών του 1987.
«Έχουμε ξεκινήσει νομικές αξιώσεις κατά της AstraZeneca ζητώντας αποζημίωση για βλάβη (δηλαδή θρόμβωση με θρομβοπενία) και επακόλουθη απώλεια που προκλήθηκε από το εμβόλιο της για τον COVID», είπε.
«Ο ισχυρισμός βασίζεται στον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών του 1987, ο οποίος καθιστά τους κατασκευαστές υπεύθυνους για βλάβες που προκαλείται από ελαττωματικό προϊόν», πρόσθεσε.
«Δεν είναι απαραίτητο να αποδειχθεί το λάθος», υποστηρίζει ο νομικός σύμβουλος
«Ένα προϊόν είναι ελαττωματικό σύμφωνα με αυτήν τη νομοθεσία, εάν δεν είναι τόσο ασφαλές όσο εύλογα δικαιούνταν να αναμένουν οι καταναλωτές.
Ο ισχυρισμός μας είναι ότι το εμβόλιο AstraZeneca για τον COVID δεν ήταν τόσο ασφαλές όσο εύλογα δικαιούνταν να αναμένουν οι καταναλωτές, καθώς προκάλεσε σοβαρή βλάβη ή θάνατο όταν βεβαιωθήκαμε κατά πόσο ήταν ασφαλές μέσω εκτεταμένων κλινικών δοκιμών αργότερα», πρόσθεσε.
Είπε ότι η κυβέρνηση «συμφώνησε στη σύμβαση προμήθειας του εμβολίου να . . . κάνει τα εμβόλια της AstraZeneca έναντι οποιασδήποτε ευθύνης αυτού του είδους, επομένως ζητάμε από την κυβέρνηση να κάνει το σωστό και να στηρίξει τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνέπειες που οι βλάβες του άλλαξαν τη ζωή τους».
«Ισχύουν αυστηρά χρονικά όρια για τέτοιες αξιώσεις, οπότε όποιος πιστεύει ότι μπορεί να έχει επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο θα πρέπει να επικοινωνήσει», πρόσθεσε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης/AstraZeneca COVID-19 το 2020.
Το εμβόλιο είναι πλέον γνωστό ως Vaxzevria.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα εμβόλια Moderna, AstraZeneca και Pfizer-BioNTech έχουν εγκριθεί για χρήση.
Και τα τρία έχουν νομικές ρήτρες που προστατεύει τις εταιρείες από μηνύσεις για αποζημίωση.
Οι Epoch Times κατανοούν ότι ο μόνος τρόπος να ζητηθεί από έναν κατασκευαστή εμβολίου να λογοδοτήσει ως τραυματισμένο μέρος είναι βάσει του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών του 1987.
Οι λεπτομέρειες της ρήτρας αποζημίωσης που έχουν οι κατασκευαστές εμβολίων με την κυβέρνηση είναι άγνωστες.
Ποιος πληρώνει τις βλάβες;
Το Πρόγραμμα Πληρωμής Ζημιών Εμβολίων (VDPS) είναι μια εφάπαξ πληρωμή αφορολόγητου ύψους 120.000 λιρών, εάν κάποιος έχει αποδειχθεί ότι έχει βαριά αναπηρία ή έχει πεθάνει ως αποτέλεσμα εμβολιασμού από ασθένειες όπως η ιλαρά, η παρωτίτιδα και η ερυθρά (MMR) , γρίπη των χοίρων και πολλές άλλες ασθένειες.
Τον Δεκέμβριο του 2020, οι υπουργοί συμφώνησαν να προσθέσουν το COVID-19 στο πρόγραμμα για να αποδείξουν την «εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο προφίλ ασφάλειας» οποιουδήποτε εμβολίου που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν από αιτήματα για την Ελευθερία της Πληροφορίας τον Μάρτιο, ένας στους 20 ισχυρισμούς που υποβάλλονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επιτυχής στην περίπτωση των εμβόλων για τον COVID-19.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις, 44 ενάγοντες έχουν ειδοποιηθεί ότι δικαιούνται πληρωμή ζημίας από εμβόλιο, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί πάνω από 5 εκατομμύρια λίρες.
Οι αξιώσεις διεκπεραιώνονται από την Αρχή Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, ένα παρακλάδι του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.
Τόσο το κοινό όσο και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να αναφέρουν σοβαρές βλάβες από τα εμβόλια στον αποκλειστικό ιστότοπο αναφοράς για τον κορωνοϊό της κυβέρνησης, την «Κίτρινη Κάρτα», ο οποίος δημιουργήθηκε το 2020 για να παρακολουθεί την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19.
Από τις 355.000 αναφορές «σοβαρών» παρενεργειών, λιγότερες από 10.000 αναφέρθηκαν από επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.
Με τις αναφορες της «Κίτρινης Κάρτας», η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MRHA) λέει ότι «συμπεράσματα σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους των εμβολίων δεν μπορούν να συναχθούν μόνο με βάση τα δεδομένα που εμφανίζονται στις εκθέσεις της».
Η AstraZeneca
Ένας εκπρόσωπος της AstraZeneca είπε στους The Epoch Times μέσω email, πως, «Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε τρέχοντα νομικά θέματα».
«Η ασφάλεια των ασθενών είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν σαφή και αυστηρά πρότυπα για να διασφαλίσουν την ασφαλή χρήση όλων των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων.
Συμπαριστάμεθα σε όποιον έχει αναφέρει προβλήματα υγείας», πρόσθεσε.
«Η AstraZeneca και οι ρυθμιστικές αρχές καταγράφουν και αξιολογούν προσεκτικά όλες τις αναφορές πιθανών παρενεργειών που σχετίζονται με τη χρήση του Vaxzevria.
Από το σύνολο των στοιχείων σε κλινικές δοκιμές και δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, το Vaxzevria έχει αποδειχθεί συνεχώς ότι έχει ένα αποδεκτό προφίλ ασφάλειας και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο δηλώνουν με συνέπεια ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων από εξαιρετικά σπάνιες πιθανές παρενέργειες», ανέφερε.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι «το MHRA χορήγησε υπό όρους, έγκριση για την προώθηση του Vaxzevria στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση το προφίλ ασφάλειας και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου».
«Περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν παρασχεθεί σε περισσότερες από 180 χώρες και, σύμφωνα με υπολογισμούς και το Vaxzevria βοήθησε να σωθούν περισσότερες από 6 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως μόνο τον πρώτο χρόνο διαθεσιμότητας (Δεκέμβριος 2020 έως Δεκέμβριος 2021)» κατέληξε.
www.bankingnews.gr
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.