Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ο καθηγητής Λιαντίνης ομιλεί για τον στρατηγό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη


Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 

Ομιλία του Λιαντίνη στην Τρίπολη, στις 13 Φλεβάρη του 1993, καλεσμένος του φιλοτεχνικού συλλόγου της πόλης. Θέμα της ομιλίας: «Θοδωράκης Κολοκοτρώνης». 


Απόσπασμα από την διάλεξη του Λιαντίνη στους στρατιωτικούς ιατρούς του 401 ΓΣΝΑ με τίτλο ''Φιλοσοφική θεώρηση του Θανάτου'' , που ανάρτησε το ψηφιακό μουσείο του Λάκωνα στοχαστή Liantinis.org . Η σκηνή έχει συμβολικό χαρακτήρα και παρεμβάλλεται στο βίντεο της διάλεξης
(   • Δημήτρης Λιαντίνη...  ) , προκειμένου να χωρίσει τις θεματικές της ενότητες . Αξίζει να προσέξει κανείς το σεβασμό ,τη σεμνότητα , την ευγνωμοσύνη και την αγάπη με την οποία προσεγγίζει το κενοτάφιο του Γέρου του Μοριά ο καθηγητής . Ακούγεται το δημοτικό τραγούδι : ''Τούτη η γης, κυρα -- Γιώργαινα''.


 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.