Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Γ. Κοντογιώργης: Έχουμε απόλυτη μοναρχία αιρετού τύπου ενώ χρειαζόμαστε πολιτικό σύστημα αντιπροσώπευσης


 

Γ. Κοντογιώργης: Έχουμε απόλυτη μοναρχία αιρετού τύπου ενώ χρειαζόμαστε πολιτικό σύστημα αντιπροσώπευσης

«Έχουμε απόλυτη μοναρχία αιρετού τύπου ενώ χρειαζόμαστε πολιτικό σύστημα αντιπροσώπευσης που θα ανασυνδεθεί με την κοινωνική συλλογικότητα για να αναπαράγει δημόσιες πολιτικές » - Γιώργος Κοντογιώργης, ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Ο Ομότιμος Καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Νυδρί Λευκάδας. Χρημάτισε Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου. Μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων και επιστημονικών περιοδικών, έχει διδάξει σε πλήθος ξένων πανεπιστημίων και επί σειρά ετών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού. 

Έχει δημοσιεύσει 47 βιβλία και περισσότερα από 500 επιστημονικά άρθρα στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα/ιστολόγια γνώμης με παρεμβάσεις του στα δημόσια πράγματα. 

Ο ερευνητικός προσανατολισμός του εστιάζεται στην οικοδόμηση της κοσμοσυστημικής γνωσιολογίας και στη διαμόρφωση μιας εκ βάθρων νέας κοινωνικής επιστήμης που καλύπτει τα θεμέλια πεδία του κοινωνικού βίου: από την εννοιολογία και την τυπολογία των κοινωνικών φαινομένων έως την εξελικτική βιολογία του συνόλου κοινωνικού γίγνεσθαι. 

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.