Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

kalami.us: Συνωστισμός σε δύο εκλογικά τμήματα εξωτερικού '- 'Στα ξένα είμαστε 'Ελληνες και στην Ελλάδα ξένοι''


Οι ''εγκεφαλικοί'' αρμόδιοι των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, λαμβάνουν ήδη μέτρα γιά να αποφευχθεί η συμφόρηση την ημέρα των εκλογών των δηλωμένων στον ειδικό κατάλογο απόδημων Ελλήνων, που θα μπορούν να ψηφίσουν ''από τον τόπο κατοικίας τους''.

Οι απόδημοι 'Ελληνες -συνολικά 22.816- θα ψηφίσουν 20 Μαίου '23, παραμονή των εκλογών στην Ελλάδα. Τα εκλογικά τμήματα καθορίστηκαν ήδη από τους ''εγκεφαλικούς'' του υπουργείου Εσωτερικών, με την σύμπραξη των ''εγκεφαλικών'' του υπουργείου Εξωφρενικών (γνωστό και ως ''Εξωτερικών'').

Η κοσμοσυρροή θα παρατηρηθει στην ελληνική πρεσβεία Σόφιας (Βουλγαρία) και στο προξενείο Χιούστον (Τέξας, ΗΠΑ).

Στην Σόφια θα ψηφίσουν οι 'Ελληνες που έχουν δικαίωμα και κατοικούν μόνιμα σε Βουλγαρία, Αλβανία και 2-3 γειτονικές χώρες. Δηλ., θα ταξιδέψον στην... Σόφια.

Στο Χιούστον, θα ψηφίσουν ολίγοι κατοικούντες στο Τέξας και γύρω Πολιτείες, αλλά βασικά οι 'Ελληνες από όλες τις χώρες της κεντρικής και λατινικής (νότιας) Αμερικής, που θα ταξιδέψουν στο... Χιούστον των ΗΠΑ.

'Οπως αποδεικνύεται, η Ελλάδα ενδιαφέρεται και πολύ μάλιστα, γιά τους 'Ελληνες πολίτες εκτός συνόρων. . . Και το πιστοποιεί στην πράξη. Γι' αυτό με τον νόμο-έκτρωμα των ''έντιμων'' κομμάτων της, περί ψήφου στους Απόδημους από τον τόπο κατοικίας τους, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο 22.816 απόδημοι, 'Ελληνες Ομογενείς, από τα συνολικά 3μιση εκατ. στις 6 Ηπείρους (πέντε συν η Βόρεια).

Δεν είναι δηλαδή, σαν την καθυστερημένη Τουρκία, που δίνει το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους πολίτες της στο εξωτερικό και θα ψηφίσουν περίπου 4 εκατ. απόδημοι Τούρκοι, στις προεδρικές εκλογές, σε 73 χώρες, χωρίς να χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.

Οι απόδημοι 'Ελληνες, ως ευτυχεσμένοι από τις εκλογικές εξελίξεις, δημόσια συγχαίρουμε τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών Ελλάδας. Και τιμούμε τους (απερχόμενους) υπουργούς της κυβέρνησης των ''άριστων απατεώνων με αρχηγό Κούλη'', τους Βορίδη και Δένδια, με τον τίτλο του ''Γ@ΛΟΙ@Υ, Κ@Ρ@ΓΚΙΟΖ@''.

( Γ. Λ. - 9 Μάη '23 ) https://www.kalami.us/2023/ellada/ekloges-2023c.html

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.