Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 25η Ιουνίου - Η Ελλάδα μπροστά στις παγκόσμιες προκλήσεις

 

Στις "Αντιθέσεις" , μία μεγάλη συζήτηση για το πολιτικό αποτύπωμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου στην Ελλάδα και το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές, σε κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό αλλά και  διεθνές επίπεδο .

Τα  ανοιχτά ερωτήματα για την θέση και την στρατηγική της Ελλάδας , στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον  με τις ραγδαίες αλλαγές σε όλες τις μεταβλητές του.

 Ποιο κοινωνικό σώμα αποτυπώνουν οι εκλογές της 25ης  Ιουνίου,  ποια τα δημογραφικά-πολιτικά  του χαρακτηριστικά, η αποκωδικοποίηση της μεγάλης αποχής , η στρατηγική νίκη του Κυριάκου Μητσοάκη, ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης, τι σηματοδοτεί η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  και τα νέα δεδομένα για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση με το εκλογικό "big-bang" .

Οι παράμετροι των γενιών της μεταμνημονιακής επιτήρησης, της μετα-covid  "κανονικότητας" , της εποχής της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τους τέλους της δημοσιονομικής εξαίρεσης και της επιστροφής στη δημοσιονομική πειθαρχία στην Ε.Ε.

 Η ισχυρή κυβερνητική αυτοδυναμία, ο θεσμικός της αντίκτυπος, η ατροφική αντιπολίτευση και η δυναμική εμφάνιση της λεγόμενης "αντισυστημικής" ψήφου στη Βουλή .
 
-Στο στούντιο των "Αντιθέσεων" ο Δημήτρης Μαύρος
Διευθύνων Σύμβουλος της MRB και Πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ ( ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ)

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν και καταθέτουν την οπτική τους οι :
- Λευτέρης Κουσούλης
Πολιτικός Επιστήμονας- αναλυτής και σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας

- Σταύρος Λυγερός
Επικεφαλής του SLpress.gr - Αναλυτής, Συγγραφέας

 - Λεωνίδας Βατικιώτης
Οικονομολόγος- Δημοσιογράφος
 
και ο Ραφαήλ Καλυβιώτης 
Πολιτικός Επιστήμονας- Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών
 
"ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" με τον Γιώργο Σαχίνη
📺 Στην ΚΡΗΤΗ TV

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.