Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Ζητείστε έστω και τώρα βοήθεια από τον Πούτιν!


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Εγκληματεί ο Πρωθυπουργός προσωπικά και μαζί η κυβέρνηση και το κόμμα του μη απευθυνόμενος στη Ρωσία να στείλει, έστω και τώρα, ξανά, τα γιγαντιαία πυροσβεστικά αεροσκάφη που βοήθησαν κατά το παρελθόν στις ελληνικές πυρκαγιές τη στιγμή που καίγεται όλη η χώρα και η κρατική μηχανή μοιάζει εντελώς ανήμπορη και ασυντόνιστη.

Δεν είναι δυνατό να καίγεται όλη η χώρα και να μη χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Εγκληματούν επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (αν αυτό το πράγμα μπορεί να θεωρηθεί αντιπολίτευση) που δεν τολμάνε να το ζητήσουν και να πιέσουν την κυβέρνηση, ενδιαφερόμενα περισσότερο για τις σχέσεις τους με την Πρεσβεία παρά για τη σωτηρία της χώρας. Εγκληματούν και οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν βγαίνουν να το ζητήσουν. Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι.

Δεν γνωρίζουμε αν η Μόσχα θα ανταποκριθεί με δεδομένη την πολιτική Μητσοτάκη κατά της Ρωσίας. Ελπίζουμε ότι θα το κάνει, ελπίζουμε ότι διατηρεί μια συμπάθεια προς τον ελληνικό λαό με τον οποίο συχνά βρέθηκε να μάχεται από το ίδιο χαράκωμα, όπως στη διάρκεια του αντιφασιστικού πολέμου. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχουν δικαίωμα οι διοικούντες (και καταστρέφοντες) την Ελλάδα, να αφήσουν όλη τη χώρα να καεί, να μη χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο στη διάθεσή τους, μόνο και μόνο για να μη πέσει το γόητρό τους και για να μη χαλάσουν τις σχέσεις με τους υπερατλαντικούς προστάτες τους.

Το πρόβλημα του εμπρησμού όλης της χώρας, μετά την κατάρρευση των σιδηροδρόμων και του ΕΣΥ, ρίχνει ένα ανελέητο φως στο που ακριβώς βρίσκεται η χώρα, στο έλεος κυριολεκτικά μικρών, μεγάλων και πολύ μεγάλων συμφερόντων, πόσο κοντά δηλαδή στη γενική κατάρρευση και εσωτερικά και εξωτερικά.


Τι γίνεται με τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη Beriev και η όχι τυχαία ανακοίνωση της Μόσχας
Πολύ συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ώρες για τα ρωσικά πυροσβεστικά Beriev, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλες φωτιές στην Ελλάδα. Η λύση των Beriev είχε φανατικούς υποστηρικτές αλλά και πολέμιους. Ωστόσο στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα ,ότι μέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι ευπρόσδεκτο.
Πως όμως να ζητήσει η Ελλάδα βοήθεια από τη Ρωσία με όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες;
[Επισκόπηση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας: https://tinyurl.com/yw6ma5ye
Η ΕΕ έχει επιβάλει μαζικές και άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως αντίδραση στον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας]
Πρόσφερε η Ρωσία βοήθεια; Δεν προκύπτει προς το παρόν κάτι τέτοιο. Οι Ρώσου έχουν δώσει Beriev στην Τουρκία και υπήρξε η φήμη ότι ίσως ένα απ ΄ αυτά θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα για να στηριχθεί και η «ελληνοτουρκική προσέγγιση». Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται η έγκριση της Μόσχας.
Προς το παρόν δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η ανακοίνωση του του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών:
” Οι αεροπορικές δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών βοηθούν την Τουρκία να σβήσει τις πυρκαγιές.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, δύο αμφίβια αεροσκάφη Be-200 του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών έριξαν 54 τόνους νερού κοντά στο χωριό Τσεσμέ.
Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης, η αεροπορία του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών έχει ρίξει 87 τόνους νερού.
Η ανθρωπιστική επιχείρηση πραγματοποιείται με εντολή του Ρώσου προέδρου Πούτιν και κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς”

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.