Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Αντιδημοκρατική εκτροπή η απαγόρευση εισόδου του Γιάνη Βαρουφάκη στη Γερμανία - Η ΕΕ του κεφαλαίου δεν μεταρρυθμίζεται, μόνο ανατρέπεται


▸Επικίνδυνη αυταρχική εκτροπή με πανευρωπαϊκές συνέπειες αποτελεί η απόφαση του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την είσοδο του Γιάνη Βαρουφάκη και άλλων ομιλητών στην εκδήλωση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στη Γερμανία.  

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 η απαράδεκτη ονομαστική απαγόρευση επεκτείνεται σε κάθε πολιτική δραστηριότητα ακόμα και στην συμμετοχή του σε οποιαδήποτε εκδήλωση στη Γερμανία μέσω βίντεο διαδικτυακά!  

Ακόμα ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται ακόμα και η δημοσιοποίηση του βίντεο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της ισραηλινής επιθετικότητας σε οποιαδήποτε γερμανική ιστοσελίδα! 

O Γιάνης Βαρουφάκης θα συμμετείχε στη διεθνής «Διάσκεψη για την Παλαιστίνη» την οποία οι γερμανικές αρχές έκλεισαν με αφορμή την προβολή βίντεο του . . .

Παλαιστίνιου συγγραφέα Σαλμάν Αμπού Σίτα.  

Πάνω από 200 αστυνομικοί εισέβαλαν στον συνεδριακό χώρο της διάσκεψης και ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αποχωρήσουν. 

Νωρίτερα είχε απαγορευτεί-μπλοκαριστεί η προσέγγιση και η συμμετοχή στη συνδιάσκεψη σε δεκάδες ακτιβιστές.

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται οι πρωτοφανείς απαγορεύσεις, η λογοκρισία και καταστολή στη Γερμανία για το Παλαιστινιακό συνιστούν μια εξαιρετικά δυσοίωνη εξέλιξη για τις δημοκρατικές ελευθερίες σε ολόκληρη την Ευρώπη στη σκιά της νέας πολεμικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Το αυταρχικό κατασταλτικό κρεσέντο του γερμανικού κράτους αποτελεί έκφραση της αντιδημοκρατικής ουσίας της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε μια φυλακή των λαών, όπου καταργούνται και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα. 

Η ΕΕ του κεφαλαίου δεν μεταρρυθμίζεται, δεν βελτιώνεται, όπως ισχυρίζονται παλιοί και νέοι σοσιαλδημοκράτες και ευρω-αριστεροί, αλλά μόνο ανατρέπεται με γραμμή ρήξης και αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης από αυτήν.

 


Σε κοινέςΚατηγορίες


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.