Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Ποιος ήταν ο Χίτλερ | Νομίζεις ότι γνωρίζεις τον Αδόλφο Χίτλερ;



Ποιος ήταν ο Χίτλερ | Νομίζεις ότι γνωρίζεις τον Αδόλφο Χίτλερ;
Μια εξερεύνηση της ζωής του Χίτλερ, των πολιτικών ελιγμών του και της άνοδό του στην εξουσία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Μια εξερεύνηση της ζωής του Χίτλερ, των πολιτικών ελιγμών του και της άνοδό του στην εξουσία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. The Hitler Chronicles - Blueprint for Dictators - All Episodes Σκηνοθεσία: Hermann Pölking-Eiken Παραγωγός: Thorsten Pollfuß Παραγωγή: Epoche Media

Η ανάμειξη της πολιτικής κούρασης με λαϊκιστικές θέσεις, μεταπραγματικά επιχειρήματα και ψέματα, μαζί με συναισθηματικές εκκλήσεις που γελοιοποιούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και δυσφημούν τους αντιπάλους δεν είναι κάτι νέο. 
Το να βλέπεις τα σημάδια να επαναλαμβάνονται είναι μια ανησυχητική εμπειρία με μια σαφή πολιτική δήλωση και η κοινωνία πρέπει να δράσει ενάντια στην κατάχρηση και την απάθεια.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της ζωής του Χίτλερ κατά τη διάρκεια μιας πενήνταχρονης περιόδου που εξετάζεται παράλληλα με την κατανόηση του ατόμου – αν αυτό είναι καθόλου δυνατό. 
Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Αδόλφου Χίτλερ καθώς αλληλεπιδρά και ανταποκρίνεται στην αυστριακή και γερμανική κοινωνία καθώς και στη διεθνή πολιτική κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. . . .
Αυτή η ταινία συγκεντρώνει προσεκτικά οπτικό υλικό ξεκινώντας από το 1889 και αφηγείται για πρώτη φορά όλη την ιστορία, σε αληθινές εικόνες, από την κούνια μέχρι τον τάφο. 
Δεν επιχειρεί μια κερδοσκοπική ψυχολογική ερμηνεία των πράξεων του Αδόλφου Χίτλερ, της ανόδου στην εξουσία και των εγκληματικών πράξεων με βάση το προσωπικό του υπόβαθρο και τις κοινωνικές του συνθήκες. 
Οι κατασκευαστές αντιθέτως βλέπουν τον «Φύρερ» ως μια ευπρόσδεκτη και πρόθυμα αποδεκτή «προβολή» μεγάλου μέρους των γερμανικών εθνικιστικών κύκλων. Σε αυτά τα παραδοσιακά αυταρχικά και τελικά «απολιτικά» τμήματα της κοινωνίας, οι ενέργειες του Χίτλερ και των οπαδών του εκφράζουν και αναδεικνύουν μια λανθάνουσα σοβινιστική συνείδηση, η οποία τελικά οδηγεί στην καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος. 
Ως εκ τούτου, ο συγγραφέας και ο παραγωγός θεωρούν ότι είναι δυνατό να αποφύγουν να δώσουν απαντήσεις στον θεατή, να αντιμετωπίσουν αντιφατικές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Χίτλερ, και να περιορίσουν τον σχολιασμό στα σκληρά και τεκμηριωμένα γεγονότα.
Το The Hitler Chronicles - Blueprint for Dictators παράγεται σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας, χωρίς αναδρομές στο παρελθόν, πολύ λίγη αφήγηση και χωρίς επεξεργασία στο αρχειακό υλικό. 
Πολλές από τις ιστορικές πηγές ταινιών έχουν σαρωθεί ξανά σε HD και έχουν αποκατασταθεί όπου είναι δυνατόν. 
Το αποτέλεσμα είναι μια νέα, μοντέρνα οπτική αισθητική. 
Οι ως επί το πλείστον σιωπηλές πρωτότυπες πηγές μεταγλωττίζονται όσο το δυνατόν πιο πιστά, δίνοντας μια ιστορικά κατάλληλη ατμόσφαιρα για την επίτευξη μιας σύγχρονης μορφής αναπαράστασης. 

Χάρη στην οικονομική άνθηση, η δημοτικότητα του Χίτλερ αρχίζει να αυξάνεται. προωθεί την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και υπόσχεται στους Γερμανούς ένα προσιτό αυτοκίνητο: το περίφημο Volkswagen.
0:00 Ένα ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Αδόλφου Χίτλερ, η άνοδος στην εξουσία και ο αντίκτυπος στη Γερμανία και τον κόσμο» 0:19 📚 Αυτό το απόσπασμα παρέχει μια ματιά στη ζωή του Αδόλφου Χίτλερ, την άνοδο στην εξουσία και τον αντίκτυπο που είχε στη Γερμανία και τον κόσμο. 7:19 📚 Διάφορα άτομα μοιράζονται τις εντυπώσεις τους για τον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930. 13:57 🚗 Το ενδιαφέρον του Χίτλερ για τα αυτοκίνητα και την ανάπτυξη του Volkswagen. 20:44 📖 Οι εγγραφές ημερολογίου από τις 23 Σεπτεμβρίου 1937 έως τις 18 Αυγούστου 1937 παρέχουν πληροφορίες για τη δημοτικότητα του Χίτλερ, την ιδιωτική του ζωή και τις αντιφάσεις στις εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις για τη σεξουαλικότητα. 28:58 📜 Το Τετραετές Σχέδιο που εφαρμόστηκε από τον Γκέρινγκ είχε στόχο να κάνει τη Γερμανία αυτάρκη και έτοιμη για πόλεμο. 35:29 📚 Αυτό το απόσπασμα συζητά διάφορες πτυχές της ζωής στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά, τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τις υποδομές, τη σημασία της γεωργίας και την προσωπική ζωή και τις σχέσεις του Χίτλερ. 44:37 💑 Η σχέση μεταξύ του Αδόλφου Χίτλερ και της Εύα Μπράουν ήταν περίπλοκη και μυστική, με την Εύα να εκφράζει απόγνωση και τον Χίτλερ να δείχνει περιστασιακά στοργή. The Hitler Chronicles - Blueprint for Dictators Επεισόδιο 6 Σκηνοθεσία: Hermann Pölking-Eiken Παραγωγός: Thorsten Pollfuß Παραγωγή: Epoche Media Ακολουθήστε μας στα social media: Facebook:   / bestdocumentarytv  

The Hitler Chronicles - Blueprint for Dictators

2

Δείτε επίσης: Documentaries about Hitler : 43 VIDEO
 
=============================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.