Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Αληθινές Γυναίκες: True Women HD (1997) | Full Movie | Action Adventure Drama | Angelina Jolie | Dana Delany | Hollywoo

Το True Women είναι μια τηλεοπτική μίνι σειρά αμερικανικής Western CBS του 1997 βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1993 της Janice Woods Windle σε σκηνοθεσία Karen Arthur , με πρωταγωνιστές τους Dana Delany , Annabeth Gish , Angelina Jolie , Julie Carmen , Tina Majorino και Rachael Leigh Cook . Γυρίστηκε στο Ώστιν του Σαν Αντόνιο και στο ΜακΝτέιντ του Τέξας . 

Η σειρά καλύπτει πέντε δεκαετίες, από την Επανάσταση του Τέξας μέχρι τις εξεγέρσεις των Ιθαγενών της Αμερικής και τον Εμφύλιο Πόλεμο μέχρι τα πρώτα στάδια του κινήματος για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών . [ 1 ] 

Αυτή η μίνι σειρά μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS για δύο νύχτες τον Μάιο του 1997. [ 2 ]

Η μίνι σειρά σηματοδοτεί το ντεμπούτο των αδελφών Duff, Hilary και Haylie Duff , οι οποίες δεν ήταν αξιόπιστες. [ 3 ]

Περίληψη πλοκής:

Η ιστορία ξεκινά με τη νεαρή Euphemia Texas Ashby ( Tina Majorino ) και τη μεγαλύτερη αδερφή της Sara McClure ( Dana Delany ). Όταν η Ευφημία επιστρέφει στο σπίτι από το να μαζέψει λουλούδια, ανακαλύπτει ότι ο Σαμ Χιούστον έρχεται στο σπίτι. Η Santa Anna είναι καθ' οδόν, οπότε πρέπει να κατευθυνθούν ανατολικά στο Runaway Scrape . Ενώ προσπαθούν να διασχίσουν ένα ποτάμι, η Sara υποφέρει από μια αποβολή ενώ ο μικρός γιος της Little Johnnie πεθαίνει στην αγκαλιά της Euphemia. Πολλοί άλλοι μικροί και μεγάλοι Τεξανοί πεθαίνουν και η Ευφημία σχεδόν χάνεται σε μια θάλασσα τάφων. Μετά από ένα μήνα και μια εβδομάδα, ο Σαμ Χιούστον νικά τον στρατό της Σάντα Άννα και το Τέξας ξαναγεννιέται ως Δημοκρατία του Τέξας . Τώρα μένουν σε ένα νέο σπίτι με τα άλογά τους. Οι αδερφές τους Fannie και Jane Isabella έρχονται να ζήσουν μαζί τους μετά τον θάνατο του πατέρα τους στη θάλασσα. Διαφέρουν πολύ από τη Sara και την Phemie ( Annabeth Gish ) και πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα βάναυση ζωή τους.

Ένα χρόνο αργότερα, η Σάρα επιζεί από μια συνάντηση με τον Ταραντούλα ( Michael Greyeyes ), έναν πολεμιστή των Κομάντσε , και την ομάδα των Κομάντσες του. Αργότερα, η στενή φίλη της Euphemia Matilda "Maddie" Lockhart ( Anne Tremko ) απάγεται από τους Comanches και μόνο αργότερα απελευθερώνεται. Όταν την έδωσαν πίσω, οι Τεξανοί ανακαλύπτουν ότι βασανίστηκε βάναυσα, με τη δεξιά πλευρά του προσώπου της παραμορφωμένη από ουλές από εγκαύματα. ο Κομάντς την ξύπνησε επανειλημμένα βάζοντας αναμμένα κάρβουνα στο πρόσωπό της. Η Μάντι είναι ματωμένη και δείχνει σημάδια ξυλοδαρμού παντού. Ποτέ δεν αναρρώνει πλήρως από τον χρόνο της με τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Η Ευφημία είναι τώρα δεκαέξι και παραλίγο να δεχθεί επίθεση από έναν πάνθηρα όταν ο Γουίλιαμ Κινγκ ( Μάθιου Γκλέιβ ), ένα αγόρι που ονειρεύεται συχνά, τη σώζει. Συνεχίζουν να μιλάνε καθημερινά για τα επόμενα πέντε χρόνια και μετά παντρεύονται. Ο σύζυγος της Σάρας πεθαίνει στη μάχη και εκείνη παντρεύεται ξανά με έναν μουσικό. Η Ευφημία έχει μερικά παιδιά με τον Γουίλιαμ ενώ ζουν ευτυχισμένοι μαζί με τη σκλάβα Τίλντι (Χαντιάχ Καριέμ). Έχουν μερικά άλογα, συμπεριλαμβανομένου ενός που ονομάζεται Dancer. Η Ευφημία συναντά τον Ταραντούλα για άλλη μια φορά σε μια παράσταση (είναι ένας από τους ηθοποιούς) και αφού περπατά μακριά για έναν γέρο, του δίνει τον Χορευτή, το καλύτερο άλογο της. Της δίνει το όνομα "Brave Squaw Child". Αυτό είναι το τέλος της ζωής της Ευφημίας στο βιβλίο.

Ο Cherokee ( Julie Carmen ) και ο Lewis ( Michael York ) θέλουν να φύγουν από τη Georgia γιατί ο Cherokee είναι ο μισός Creek και τους διώχνουν. Ήθελαν να φύγουν πριν αναγκαστούν.

Η Georgia Lawshe Woods ( Angelina Jolie ) ερωτεύεται σε ηλικία δεκαπέντε ετών στη λίμνη Swann όταν δύο σκυλιά την τρομάζουν και την κάνουν να πέσει και ο αποικιακός γιατρός Peter Woods ( Jeffrey Nordling ) φροντίζει τις πληγές της. Βρίσκει τον εαυτό της να ερωτεύεται αυτόν τον άντρα και παντρεύονται την ίδια χρονιά. Κάνουν τέσσερα παιδιά λίγα χρόνια αργότερα και κατευθύνονται στο Τέξας. Στην πορεία η Γεωργία έχει αμφιβολίες αλλά ο Πίτερ θέλει να συνεχίσει. Ζουν στο Τέξας για λίγο, αλλά ανακαλύπτουν ότι το νερό του ποταμού είναι μολυσμένο, γεγονός που οδηγεί σε πολλούς θανάτους από χολέρα. Μετακομίζουν ξανά και η Τζόρτζια και η Ευφημία συναντιούνται όταν ο Σαμ Χιούστον τους κρατά μαζί. Η ιστορία μεταβαίνει στη συνέχεια στην Bettie Moss.

Συμμετέχουν οι Ηθοποιοί 


Από τη Wikipedia, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.