Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Απάντηση του "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ" για την καταγγελία του Blog sibilla


-->

Λάβαμε, δημοσιοποιούμε και ΑΠΑΝΤΑΜΕ!



Σύντροφοι της "Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο", μαζί με μαχητή της Χαμάς (στρατιώτη της νόμιμα εκλεγμένης και δημοκρατικής κυβέρνησης της Γάζας




Λάβαμε, με αφορμή την ανάρτησή μας: Δημοσιογραφική ΑΠΑΤΗ στην “Ελευθεροτυπία”! Τουλάχιστον, η έγκριτη εφημερίδα οφείλει μία απάντηση: παγίδευτηκε ή είναι στο «κόλπο»; και δημοσιοποιούμε χωρίς καμία παρέμβαση, λεκτική, συντακτική και ορθογραφική:
Προς τον υπεύθυνο του Blog
Επειδή στο Blog σας δημοσιεύτηκαν ισχυρισμοί εξόχως συκοφαντικοί και ανακριβείς για το άτομό μου, οι οποίοι βλέπτουν άμεσα την τιμή και υπόληψή μου ως ενεργού δημοσιογράφου επι μία εικοσαετία, επιπλέον δε τροφοτεί και άλλα Blogs με περιεχόμενα δυσφημιστικά και υβριστικά για το άτομό μου.
Επειδή ειδικότερα:
-Παρουσιάζετε τα δημοσιεύματά μου για την Γάζα και την συνέντευξη σε εμένα απο μαχητή της Χαμάς -όχι ως αποτέλεσμα ενδελεχούς επιτόπιας έρευνας και ρεπορτάζ αλλά ως αποτέλεσμα απάτης, ότι δήθεν δεν μετέβην καθόλου στη Γάζα σας ενημερώνω ότι:Εχω σφαργισμένη βίζα εισόδου-εξόδου για το ταξίδι μου στη Γάζα μαζί με μέλη του "Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης" και τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες (μεταξύ των όποίων τον γιατρό-μεταφραστή αραβικής καταγωγής) που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια του ρεπορτάζ και ασφαλώς στη συγκεκριμένη συνέντευξη του μαχητή. Επίσης υπάρχει σειρά πολυάριθμων φωτογραφιών με τον συγκεκριμένο αλλά και άλλους μαχητές της Χαμάς απο την διάρκεια του ταξιδιού μου.
-Ακόμα περισσότερο με παρουσιάζετε ως ....πράκτορα της Μοσάντ την ίδια στιγμή που απο τα δημσοιεύματά μου προκύπτει αβίαστα το γνήσιο ενδιαφέρον και η αγωνία μου για την χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Αυτή η "θέση" σας είναι εξόχως υβριστική για εμένα ως ενεργή πολιτικά και κοινωνικά πολίτη και επαγγελματία και αυτή καθ'αυτή εξυπηρετεί άγνωστα σε εμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Για τους λόγους αυτούς Σας ζητώ να ανακαλέσετε δημόσια και να ζητήσετε συγνώμη για τα δημοσιεύματα του Blogs σας.
Σας ζητώ να κατονομάσετε τις "πηγές" σας.
Επιφυλάσσομαι σε αντίθετη περίπτωση να στραφώ εναντίον σας ζητώντας ποινικές, αστικές, και πειθαρχικές ευθύνες σας και την παραδειγματική τιμωρία σας.
Αθήνα 11-2-2009
Η απάντησή μας

Η επιστολή σας, για την ταμπακιέρα ουδέν αναφέρει… κι εμείς αναζητούμε την αλήθεια για την ταμπακιέρα αναμένοντας απαντήσεις, που δυστυχώς δεν έχουμε.
Πριν αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα οφείλουμε να σχολιάσουμε την απάντησή σας:
- «…ότι δήθεν δεν μετέβην καθόλου στη Γάζα σας ενημερώνω ότι:Εχω σφαργισμένη βίζα εισόδου-εξόδου για το ταξίδι μου στη Γάζα…» Δεν γράψαμε κατηγορηματικά ότι δεν πήγατε στη Γάζα – μπορεί και να πήγατε -, άλλωστε δεν αποτελεί προνόμιο κάποιων να επισκεφθούν μια δημοκρατική χώρα με δημοκρατική και εκλεγμένη κυβέρνηση, απλώς αναρωτηθήκαμε γιατί η πραγματικότητα που περιγράφετε δεν συνάδει με την επικρατούσα. - «…αυτόπτες μάρτυρες (μεταξύ των όποίων τον γιατρό-μεταφραστή αραβικής καταγωγής) που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια του ρεπορτάζ και ασφαλώς στη συγκεκριμένη συνέντευξη του μαχητή…» Αν κατανοούμε την επιστολή σας, επιμένετε ότι βρεθήκατε με «μαχητή της Χαμάς» ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. - «…Ακόμα περισσότερο με παρουσιάζετε ως ....πράκτορα της Μοσάντ την ίδια στιγμή που απο τα δημσοιεύματά μου προκύπτει αβίαστα το γνήσιο ενδιαφέρον και η αγωνία μου για την χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό…» Αν διαβάσατε καλά, οι βασικές «δικαιολογίες» των ναζιστικών ισραηλινών γουρουνιών για τις δολοφονίες αθώων πολιτών και παιδιών, επαναλαμβανόταν επακριβώς σε σημεία της «συνέντευξής» σας, μάλιστα με την ίδια διατύπωση της Μοσάντ.
Αν σας διέφυγε στην ανάγνωση το επαναλαμβάνουμε: «Συμπτωματικά πρόκειται για μια επανάληψη των όσων έχει κατά καιρούς δηλώσει η υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, η Μοσάντ και όλο το ναζιστικό σκυλολόι του σιωνιστικού καθεστώτος, για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων».
Τώρα ας μιλήσουμε για την ταμπακιέρα!
1. «Γενικό Νοσοκομείο της παλαιστινιακής πόλης Ράφα»ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Υπάρχουν μόνον δύο (2) νοσοκομεία στην πόλη που αναφέρεστε:
α). Το νοσοκομείο «Γιουσιφ Αντζαρ» με 240 κλίνες και με μία πτέρυγά του που έχει την ονομασία «Γιώργος Παπανδρέου», γιατί εκεί χειρούργησαν γιατροί του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ τους ένας βουλευτής κι ένας πρώην)
β). Το «Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο» με 350 κλίνες
Στα νοσοκομεία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος ενόπλων!
Οι πρόεδροι του νοσοκομείου και οι γιατροί έχουν την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για την είσοδο και φιλοξενία επισκεπτών-ακτιβιστών που στη διάρκεια των βομβαρδισμών προσέφεραν βοήθεια.
Ακόμη κι αν ένας ένοπλος προσπαθούσε, ή προσπαθεί να εισέλθει τώρα στα νοσοκομεία, δεν επιτρέπεται!
Εσείς σε ποιο από τα δύο (2) νοσοκομεία – μιας και δεν υπάρχει «Γενικό Νοσοκομείο της παλαιστινιακής πόλης Ράφα» όπως επικαλείστε, κατορθώσατε να παραβιάσετε κανόνες ασφαλείας; Μήπως έχετε και «μάρτυρες» που διαψεύδουν τους προέδρους, τους γιατρούς και το προσωπικό τους; 2. Μιλάτε για «μαχητές της Χαμάς» ωσάν να πρόκειται για αντάρτες. Οι μαχητές της Χαμάς δεν είναι κάποια περίεργα, εξωγήινα όντα ή σώμα ατάκτων. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιώτες και αξιωματικοί της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης στη Λωρίδα της Γάζας και ως εκ τούτω λαμβάνουν άδεια, ή και εντολές για να δώσουν συνεντεύξεις (όπως και στην πατρίδα μας και σ’ όλο τον κόσμο).
Συνεπώς, πανεύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ο συνεντευξιαζόμενος/οι ανήκουν στους μαχητές της Χαμάς. Αν τόσο το επιθυμείτε και είστε βέβαιη, εμείς εδώ είμαστε!
Το να φωτογραφηθεί κάποιος με πραγματικό μαχητή της Χαμάς, δεν αποτελεί αξιοπερίεργο, ή συνταρακτικό γεγονός. Για του λόγου το αληθές, αρκεί να δείτε τους συντρόφους της «
Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο», δίπλα σε στρατιώτη (μαχητή της Χαμάς), της νόμιμης κυβέρνησης, χωρίς υπερβολές, κομπασμούς, ή υπονοούμενα…
Ξέρετε, κι εδώ οι τουρίστες φωτογραφίζονται με τους τσολιάδες στο Σύνταγμα, ή με στρατιώτες μας σε κάποιο νησί.
3. Πίνατε κρασί συνεντευξιαζόμενη με τον «μαχητή». Δεν ρωτάμε που βρήκατε το κρασί στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, γιατί ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει πάει στη Γάζα γνωρίζει ότι είναι απαγορευμένο είδος.
Πως κατορθώσατε να περάσετε εσείς το κρασί από τους ενδελεχείς ελέγχους των Αιγυπτίων; Ξέρετε, ότι ούτε γάλα και νερό δεν επιτρέπουν να περάσει;
Το κρασί μέσα στο νοσοκομείο της Γάζας, που αν καταλάβαμε καλά μας λέτε ότι σας φιλοξένησαν, το είχατε για να προκαλέσετε τους οικοδεσπότες σας ως φιλοξενούμενη, ή για προσωπική σας χαλάρωση; Και σας το επέτρεψαν;
4.. Ο «μαχητής της Χαμάς», ο υπάλληλος με μισθό στρατιώτης της κυβέρνησης, σας είπε ότι είναι έμπορος ή ασκέρι και δεν τον ρωτήσατε, δεν θεωρήσατε «περίεργο» ως δημοσιογράφος (αν υποθέσουμε ότι ήταν στρατιώτης και συνεντευξιάστηκε μαζί σας, ενώ μέσα σε νοσοκομείο πίνατε το κρασί σας και καπνίζατε), ότι αγοράζει τις σφαίρες του;
Ξέρετε, στους στρατιώτες τις σφαίρες και άλλο στρατιωτικό υλικό το παραδίδουν οι κυβερνήσεις, δεν τις αγοράζουν οι ίδιοι.
Ξέρετε, συμπτωματικά πάντα, μόνον η Μοσάντ μιλάει για παράνομο εμπόριο όπλων και ο συνεντευξιαζόμενος μαζί σας «μαχητής της Χαμάς!
Τι έχετε να πείτε;
3. Γράφετε «…Πριν από 3 χρόνια επικρατούσαν οι συμμορίες που στήριξε η Χαμάς με την Παλαιστινιακή Αρχή. Η περιοχή ήταν ξέφραγο αμπέλι. Τους άρεσε μια γυναίκα, την απήγαγαν…» Συμπτωματικά πάντα, αυτά περιγράφουν τα φυλλάδια της Μοσάντ. Πως γίνεται να σας τα λέει μαχητής της Χαμάς; Κι εσείς δεν αναρωτηθήκατε, ή δεν ρωτήσατε πως γίνεται ένας μαχητής της Χαμάς να συκοφαντεί την οργάνωσή του;
Λοιπόν, ένα μαχητής της Χαμάς σας λέει ότι η Χαμάς – εδώ έντεχνα βάζει στο ίδιο σακί όλους, και τον Αμπάς, τους «τρομοκράτες» Παλαιστίνιους -, που αρπάζουν γυναίκες;
Στρατιώτης κατηγορεί το στρατιωτικό σώμα που υπηρετεί και πληρώνει τον μισθό του.
Μαχητής της Χαμάς κατηγορεί την Χαμάς.
Εμάς μας βρωμάει ΠΟΛΥ, εσάς με την πολύχρονη δημοσιογραφική σας εμεπιρία;
Ίσως θα πρέπει να δείτε καλύτερα το ρεπορτάζ-συνέντευξή σας, αντί να μας δηλώνετε ότι θα στραφείτε εναντίον μας «ζητώντας ποινικές, αστικές, και πειθαρχικές ευθύνες σας και την παραδειγματική τιμωρία σας».
Εμείς είμαστε εδώ και σίγουροι, με αποδείξεις και στοιχεία (τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τη μαρτυρική Γάζα) και αναμένουμε με ενδιαφέρον…

=============================================================
-->
Απάντηση του "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ"
Μετά τη παραπάνω απάντηση και τις προηγούμενες αναρτήσεις μας, η θέση μας ως "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" παραμένει αμετακίνητη, συγκεκριμένα:

Το Blog Σίβυλλα είναι το μοναδικό ηλεκτρονικό ενημερωτικό μέσο στην Ελλάδα που γνωρίζει το Παλαιστινιακό καλύτερα από πολλούς επαγγελματίες δημοσιογράφους, καθώς επίσης και το πρώτο που έκανε ρεπορτάζ μέσα από τη μαρτυρική ΓΑΖΑ.

Καθώς επίσης και στα :
". . . Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2009 είχαμε αποκλειστικό ρεπορτάζ, μέσω κινητού τηλεφώνου από το Νίκο Κλειτσίκα"

Όπως και στην άλλη ανάρτηση :

Για την αξιοπιστία του Blogger σίβυλλα, είμαστε απόλυτα βέβαιοι, όσον αφορά για την εγκυρότητα της εν λόγω συνέντευξης και τα ερωτηματικά που προκύπτουν με βάση τη καταγγελία του blog σίβυλλα, επαφίεται στην επαγγελματική ευαισθησία της δημοσιογράφου της Εφημερίδας να μας δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Ως "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ" είμαστε bloggers και ΟΧΙ δημοσιογράφοι, ΔΕΝ έχουμε δημοσιογραφικά απόρρητα και επαγγελματική επάρκεια στη δημοσιογραφία. Αυτό που έχουμε όμως και το τονίζουμε ως bloggers είναι η δημόσια γραφή ή "δημοσιογραφία των πολιτών" που μας δίνει το συνταγματικό μας δικαίωμα να διαδίδουμε ελεύθερα τις απόψεις μας.

Τελειώνοντας δηλώνουμε το εξής και προς πάσα κατεύθυνση :

Η συνταγματική ισηγορία και ισοτιμία ΔΕΝ δίνει καμία επιπλέον εξουσία στο τύπο να μας απειλεί με νομικές κυρώσεις ή άλλου είδους απειλές , εάν κάτι από αυτά που ισχυριζόμαστε είναι ψευδή τότε να επανορθώσουμε με δημόσια συγγνώμη.

Αυτό που εισπράττουμε όμως ως ελεύθεροι πολίτες αυτής της χώρας είναι η απαξίωση της δημοσιογράφου, η οποία μας οδηγεί σε δίκαιη αγανάκτηση, όπως και όταν βλέπουμε στις τηλεοράσεις ή σε άλλα ΜΜΕ δημοσιογράφους (στο πλαίσιο υποτίθεται της λειτουργίας τους να ελέγχουν την εξουσία) να χρησιμοποιούν μεθόδους και εκφράσεις που ΔΕΝ συνάδουν με την ευπρέπεια των ερωτήσεων αλλά προσωπικών αντίθετων πολιτικών θέσεων ή και άλλες φορές να βλέπουμε πολιτικούς ή άλλα δημόσια πρόσωπα να τους αφαιρούν το λόγο ή να τους μειώνουν κλπ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το blog σίβυλλα άσκησε καλόπιστη κριτική και έθεσε εύλογα ερωτήματα.

Περιμένουμε μία δεοντολογική απάντηση και ΟΧΙ νομικές απειλές για κυρώσεις ή άλλου είδους συμπεριφορές.

Η δημοσιογραφία ελέγχει και ασκεί κριτική, όπως με την ίδια συνταγματική επιταγή και οι πολίτες έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ασκούν κριτική και να λαμβάνουν πειστικές απαντήσεις.

Αυτή είναι η δεοντολογία των ελεύθερων πολιτών , αυτό επιτάσσει το σύνταγμα, αυτό απαιτεί η δημοκρατία μας.

Νάσος Ζαγγογιάννης
=============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.