Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η ραγδαία χαφιεδοποίηση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Με το παραπάνω τίτλο το Blog :taxalia.blogspot.com
(To N.1 BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
) σχολιάζει τη αλαζονεία της δημοσιογραφίας όταν τους ασκούν κριτική οι πολίτες αναγνώστες τους.

Με τιμητική αναφορά στο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" επισημαίνει :

" . . . Θέση στην όλη υπόθεση και πολύ τεκμηριωμένα
παίρνει το blog stoxasmos, εδώ>>> "

και στη συνέχεια τονίζει με έντιμο και καθαρό λόγο τα εξής :

". . . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ:
Είναι η πολλοστή φορά, τις τελευταίες ημέρες, που δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας, εμφανίζονται εξοργισμένοι να ζητούν την επέμβαση της "εξουσίας", επειδή δεν τους αρέσει ο "αντίλογος". . ."

Είναι από τα blogs που οι αναρτήσεις τους διέπονται από 9 προτεινόμενες θέσεις για τη δεοντολογία των Ελλήνων Bloggers, τις οποίες έχουμε και εμείς υιοθετήσει και εφαρμόζουμε πιστά με τη προσθήκη μίας ακόμη της επωνυμίας.

ΣΗΜ : Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε την θλίψη μας για τα δημοσιογραφικά χτυπήματα που δέχθηκε το blog "ventetta" (και για τους δικούς του λόγους ανέστειλε τη λειτουργία του.) Για εμάς όταν κλείνει ένας ιστοχώρος, ο οποίος εκφράζει πολιτικές απόψεις, (άσχετα αν συμφωνούμε μαζί του ή ΟΧΙ) η δημοκρατία μας καθίσταται φτωχότερη και περισσότερο ευάλωτη στις πιέσεις των ισχυρών συμφερόντων.

Τους ευχαριστούμε θερμά και αναδημοσιεύουμε την ανάρτησή τους :

Ένα σύντομο χρονικό:
Το blog sibilla, που ασχολείται με τα γεγονότα στη Γάζα, έκρινε ότι ένα δημοσίευμα της δημοσιογράφου Γεωργίας Δάμα, της Ελευθεροτυπίας, ήταν "δημοσιογραφική απάτη", καθώς η δημοσιογράφος, ισχυριζόταν ότι πήρε συνέντευξη από μαχητή της Χαμάς, μέσα στο "Γενικό Νοσοκομείο της Γάζας" (δεν υπάρχει τέτοιο νοσοκομείο!).
Το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, εδώ>>>
Το δημοσίευμα του sibilla, εδώ>>>. Σε αυτό το sibilla, αμφισβητεί τη δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας.
Στη συνέχεια η δημοσιογράφος, απαντά με απειλές αγωγών. Η απάντησή της και η ανταπάντηση του sibilla, εδώ>>>.
Θέση στην όλη υπόθεση και πολύ τεκμηριωμένα παίρνει το blog stoxasmos, εδώ>>>
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ:
Είναι η πολλοστή φορά, τις τελευταίες ημέρες, που δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας, εμφανίζονται εξοργισμένοι να ζητούν την επέμβαση της "εξουσίας", επειδή δεν τους αρέσει ο "αντίλογος".
Όταν αμφισβητείται λοιπόν το αλάνθαστο των συντακτών της, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ καταγεύγει με ευκολία σε απειλές δικαστικής και αστυνομικής συνδρομής.
Κάτι που χλεύαζε δηλαδή η ίδια εφημερίδα, όταν κάποιος εμφανιζόταν ενοχλημένος από δημοσιεύματά της! Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα άπειρα προκλητικά δημοσιεύματα των ΙΩΝ; Την υπόθεση Κώστα Μαργαρίτη;

===============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.