Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Συμπαιγνία και λαϊκή κοροϊδία... Γιώργο πρόσεχε...


Ο παππούς, απ' τον πατέρα μου (μακάριος, πάνω από πενήντα τόσα χρόνια) έλεγε σε περιόδους δύσκολες: "...να φτύσω κάτω, φτύνω τα γένια μου...να φτύσω πάνω φτύνω το θεό, αλλά ποιον θεό;... έφυγε και αυτός και μας εγκατέλειψε...άσε να το καταπιώ για μένα που ΔΕΝ μπόρεσα να τους φτύσω όλους αυτούς που μας κατάντησαν έτσι..."
...έλεγε και ξανάλεγε για τη κακοδαιμονία αυτής της χώρα.
Τόσο επίκαιρος σε μία εποχή που επαναλαμβάνεται σε ένα άθλιο φαύλο κύκλο της ίδιας άθλιας πολιτικής με τους αθλιότερους εκφραστές της.

Σοφός άνθρωπος που έβγαζε τη πίκρα του με τέτοιες ρήσεις που μου έμειναν και με προβληματίζουν. Είναι σαφώς, σαν κι' αυτόν τότε, αλλά και σήμερα, τίμιοι άνθρωποι που πίστευαν και πιστεύουν στο τίμιο ιδρώτα και το μεροκάματο. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που σέβονται και υπακούουν τους νόμους γιατί ελπίζουν κάτι καλύτερα από την εκάστοτε εξουσία.

Είναι όλοι αυτοί που απογοητεύονται στα αναπάντητα "αν"... αλλά και ελπίζουν...

Αν πάρουμε τα τελευταία χρόνια μετά τη συνέχεια της χούντας, βγάζουμε τα κάποια συμπεράσματά μας, από τα Πέτρινα χρόνια δηλ. στα χρόνια του μπετόν αρμέ και του υαλοχυτοσίδηρου.
Αν πάλι είχαμε κτηματολόγιο και περιουσίολόγιο θα βγάζαμε ακόμη πιο σαφή συμπεράσματα.
Αν καταγράφαμε πόσοι νόμοι επιβραβεύουν το σωστό πολίτη και πόσοι επικροτούν και καλύπτουν άνομα συμφέροντα και μεθοδεύσεις θα είχαμε και πάλι εκπληκτικά συμπεράσματα.

Σήμερα υπάρχει ένας υποψιασμένος λαός που αρνείται να βγει στα πεζοδρόμια και στις διαδηλώσεις, ξέροντας ότι τα συνδικάτα και οι οργανώσεις τους είναι υπό αμφισβήτηση. Βλέπει πολλούς (πρώην από δαύτους) σε βουλευτικά έδρανα και σε κυβερνητικές θέσεις και σε κατοικίες που οι μπανιέρες τους είναι στην αυλή.

"Έγινε apolitic ο Έλληνας!!!" λένε τα αριστερά βολεμένα κοράκια της εξουσίας με τους παχυλούς μισθούς και τα παραφουσκωμένα Ε9, ΔΕΝ είναι πολιτικά αμέτοχος ο σημερινός Έλληνας... είναι ο συνειδητοποιημένος πολίτης που αντιδρά με απαξίωση στη πολιτική των πολιτικών. Είναι η νέα αντίδραση που θυμίζει το γέρο Γκάντι που γκρέμισε μια αυτοκρατορία.

Διαβάζουμε σε άρθρο, με τίτλο:
Μια χρόνια ασθένεια...

Tου Πασχου Μανδραβελη kathimerini.gr

Kατά μία έννοια, οι καταπατητές και οικοπεδοφάγοι λειτούργησαν σαν τον Μεγαλέξανδρο. Μέχρι να αποφασίσουν επιστήμονες, πολιτικοί, δικαστές και δημοσιογράφοι για τον ορισμό του δάσους, αυτοί το... έχτισαν. Έλυσαν έτσι με το σπαθί τους τον γόρδιο δεσμό της μεταπολεμικής Ελλάδος, απάντησαν στην πολυετή απορία «τι είναι δάσος;» Μας είπαν, δηλαδή, ότι δάσος είναι αυτό που οι άνθρωποι αποφασίζουν να είναι δάσος. Απλώς αυτή η απόφαση μπορεί να ληφθεί οργανωμένα από το κράτος (όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου) ή άναρχα όπως γίνεται στην Ελλάδα. Ολα τ’ άλλα, το ύψος των θάμνων, το μήκος των χόρτων και το πλάτος των λίθων είναι νομικές ασκήσεις επί χάρτου. Σε δουλειά, δηλαδή, να βρίσκονται πολιτικοί και δικαστήρια.

Το σύστημα γης-δάσους-στέγης-κράτους νοσεί. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα την εποχή των πυρκαγιών, τότε που σύμπας ο πολιτικός κόσμος και ο ελληνικός Τύπος ανακαλύπτει τους οικοπεδοφάγους. Κάθε καλοκαίρι έχουμε φωτιές, έχουμε την ελεεινολόγηση των σκοτεινών εχθρών του περιβάλλοντος, τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων που συμπυκνώνονται στο «άπαξ δάσος, πάντοτε δάσος» και το φθινόπωρο, εκεί που υπήρχε δάσος, χτίζονται μεζονέτες.

Οι πυρκαγιές είναι ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας που δέρνει το σύστημα «γη-στέγη-δάσος-κράτος». Είναι κάτι σαν πληγές, που ανοίγουν κάθε καλοκαίρι. Υπάρχει όμως κι ένας επίμονος πυρετός στον οποίο δεν δίνουμε ποτέ σημασία. Οι υψηλές τιμές στην αγορά γης, σημαίνει υπερβάλλουσα ζήτηση για γη και μικρή προσφορά. Οποιοσδήποτε ξέρει στοιχειώδη Ιστορία, θα κατανοεί ότι όταν η υπερβάλλουσα ζήτηση δεν καλύπτεται από τη νόμιμη προσφορά δημιουργούνται κυκλώματα μαύρης οικονομίας. Στην Αμερική φτιάχτηκε κοτζάμ Μαφία από τη ζήτηση για αλκοόλ, θα γλίτωνε η Ελλαδίτσα από τα κυκλώματα των οικοπεδοφάγων;

Τα δεδομένα είναι απλά: έχουμε μια πρωτεύουσα στην οποία συγκεντρώθηκε ο μισός πληθυσμός της χώρας και την οποία απαγορεύσαμε να αναπτυχθεί οικιστικά και οριζοντίως και καθέτως. Δεν θέλουμε ουρανοξύστες στην Αθήνα, αλλά επιθυμούσαμε (αόριστος, πλέον) να κρατήσουμε και τα δάση ανέπαφα.

Αυτό φυσικά δημιούργησε προβλήματα, αλλά εμείς δεν μάθαμε ποτέ να τα λύνουμε (απλώς ελεεινολογούμε την εικόνα των προβλημάτων: Πω πω! Αυθαίρετα!). Υπάρχει μια διάχυτη λαϊκίστικη ηθικολογία που συνάντησε την οικολογία κι έγινε ένας περίεργος αχταρμάς απόλυτων απαγορεύσεων στα χαρτιά κι απόλυτου μπάχαλου στην πράξη.

Η ζήτηση για νέες κατοικίες αναγκαστικά θα εκτονωνόταν στις όμορφες αλλά και πιο απόμακρες περιοχές, όπως είναι η Πεντέλη, η Πάρνηθα κ.ά. Εκ των πραγμάτων οι πρώτοι που θα κάλυπταν αυτές τις περιοχές θα ήταν οι έχοντες και κατέχοντες. Εκεί μπαίνει και ο λαϊκίστικος φθόνος προς τον πλούτο που έγινε πολιτική απαγόρευση ικανοποίησης μιας πραγματικής ανάγκης. Ετσι τα πάντα αναγορεύθηκαν σε περιβαλλοντικό θησαυρό που δεν πρέπει κανείς να αγγίξει. Και, φυσικά, όλα καταστράφηκαν.

Αντί οι οικιστικές πιέσεις να εκτονωθούν οργανωμένα ορίζοντας αυθαίρετα, αλλά επακριβώς τι θέλουμε να είναι δάσος και τι θέλουμε να είναι οικισμός, όλα έγιναν άναρχα. Εκεί που απέτυχε η οργανωμένη κοινωνία (δηλαδή το κράτος) πέτυχαν οι καταπατητές και οικοπεδοφάγοι αλλά με επιπλέον παράπλευρο κόστος· διαφθοράς και φυσικά πυρκαγιών...

Σχόλιο: Τώρα που καταρρέει η κυβέρνηση Καραμανλή βλέπουμε και την επόμενη μέρα ως ακόμη χειρότερη και αδιέξοδη. Το χειρότερο σήμερα ΔΕΝ είναι να υποφέρεις από ένα άδικο σύστημα διακυβέρνησης... αλλά να απογοητευτείς από ένα άλλο που θεωρείς ότι θα σε βγάλει από τα αδιέξοδα. Αυτό είναι το χειρότερο γιατί θυμίζει μέρες Καραμανλή 2004.

ΔΕΝ είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Καραμανλής ήθελε να αποτύχει. Αυτό θα ήταν εμπάθεια και αμετροέπεια. Το σύστημα τον έσυρε πίσω από ένα άρμα διαπλοκής και άνομων συμφερόντων. Το σημερινό σύστημα "αρχηγικού κόμματος" είναι η παγίδα των κομμάτων. Τα ανοιχτά κόμματα ΔΕΝ προχωρούν γιατί οι αλήθειες φρενάρουν τη ψεύτικη ελπίδα. Η κοροϊδία αποκαλύπτεται.

Τα ΜΜΕ σήμερα κατασκευάζουν ηγέτες σε τηλεοπτική εικόνα και ύποπτες συναλλαγές. Το τελευταίο παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα από τα 18% στα 4% είναι η απόδειξη.
Υπάρχει και το κόμμα του "ψωριάρη" (με τη έννοια της παρέας) αφήστε μας μόνους ΜΗΝ ασχολήστε μαζί μας (οικονομικά και επιχειρήσεις μας)

Τα χειρότερα έρχονται από μια ηγετική ομάδα φίλων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που τον καθησυχάζουν "για όλα είναι υπό έλεγχο" και προσπαθούν να απαξιώνουν φωνές που του φωνάζουν: Γιώργο πρόσεχε...

Καλά αυτό είναι επιλογή του. Το 2007 είναι η πρόσφατη εμπειρία του και ας καταγράψει τις δυνάμεις του από το 2004 ίσαμε σήμερα.

Όλοι βλέπουν αυτό που έρχεται... το βλέπουν όμως το ίδιο;

Η εξουσία είναι το όχημα για πολλούς οι χρυσοφόρες καρέκλες και τα οφίτσια. Έχουν κλείσει ή προσπαθούν να κλείσουν τα ρεζερβέ τους. Φαύλος κύκλος...

Ας βάλουμε μια παρένθεση και σε αυτό και θα την ανοίξουμε όταν, "Δρυός πεσούσης πας ανήρ (και γυνή παίζει μέσα) ξυλεύεται" (Όταν πέσει η βαλανιδιά όλοι μαζεύουν ξύλα). Αλλά εδώ ΔΕΝ είναι τα ξύλα στα καμένα... αλλά η ουσία σε αυτή τη παροιμιώδη φράση εννοεί: "Όταν χάσει κανείς τη δύναμή του, όλοι τρέχουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία εις βάρος του. Όταν ο άνθρωπος παύσει να έχει δύναμη και εξουσία τότε όλοι τον εκμεταλλεύονται και επωφελούνται από την αδυναμία του." Στη θέση αυτή είναι ο νυν και πιθανόν ο επόμενος... ΔΕΝ εξαιρείται από τη ξύλευση.

Έχουμε ζητήσει πολλές φορές και μάλιστα πολλές γραφές (φωνές) έχουν διαπιστώσει ότι κάποιοι φροντίζουν επιμελώς να μας αποσιωπούν. Έχει ο καιρός γυρίσματα και θα εκδηλωθούν. Εμείς από δω θα συνεχίσουμε να γράφουμε τις δικές μας αλήθειες.

ΔΕΝ χρωστάμε τίποτα και ΔΕΝ ελπίζουμε προσωπικά σε τίποτα.


Αυτό να γίνει καθαρό όπως καθαρή και κρυστάλλινη είναι η φωνή μας.

Πίσω λοιπόν από κάθε ολιγωρία ή παράλειψη, κακοδιοίκηση ή καταστροφή, όπως αυτή των πυρκαγιών βρίσκεται και ένα ΦΕΚ που φέρνει συγκεκριμένες υπογραφές.

Ο κόσμος που απέχει το γνωρίζει αυτό όπως και εμείς καταγράφουμε τη φωνή του.

Εμείς και στα βατοπεδινά σκάνδαλα αλλά και σε όλα τα άλλα της σημερινής κυβέρνησης επισημάναμε συγκεκριμένα ΦΕΚ που φέρνουν συγκεκριμένες υπογραφές. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω! ο ΜΗ έχων ας πράξει κατά συνείδηση.

Στο παραπάνω άρθρο υπάρχει ΦΕΚ και αυτό το ΦΕΚ φωνάζει!!! υπάρχει κάποιος να μας πει αν αυτό θα αλλάξει ή θα παραμείνει το ίδιο;

Καλές οι επισημάνσεις και τα λογίδρια... Ίδωμεν.

Σχετικά:

Δασική Νομοθεσία: Ν. 3208/03 ή ένα έγκλημα με ονοματεπώνυμο

Αυτό το έγκλημα στο Βαρνάβα έχει ονοματεπώνυμο λέγεται ΧΥΤΑ..

...η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία της τραγωδίας...

Νάσος

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.