Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου - το σύνθημα : «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι, όσο ποτέ άλλοτε στη μεταδικτατορική περίοδο, επίκαιρο.!!!

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η

ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να υποστηρίζεται από πολιτικά κόμματα ότι το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει αδικαίωτο. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Μόνο που φέτος κανένας δεν διανοείται, υποθέτουμε, να ισχυριστεί ότι υπάρχει έστω και μικρή δόση υπερβολής στην επισήμανση ότι το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι, όσο ποτέ άλλοτε στη μεταδικτατορική περίοδο, επίκαιρο. Εγγυάται γι αυτό η δεινή κατάσταση στην οποία περιέρχονται όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας εξαιτίας της διεθνούς, και όχι μόνον, οικονομικής κρίσης.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην Παιδεία είναι διαχρονικά προβληματική και η κύρια αιτία ήταν η υποχρηματοδότησή της. Ωστόσο, τα τελευταία πέντε χρόνια η κατάσταση εξελίσσεται ακόμη χειρότερα, καθώς μειώνεται συνεχώς το ύψος των προβλεπόμενων από τον προϋπολογισμό κονδυλίων. Το 5% που υποσχόταν ο Κ. Καραμανλής για την Παιδεία αποδείχθηκε ακόμη μία προεκλογική απάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ή και σημαντικά καλύτερα ήταν τα πράγματα στον οικονομικό τομέα. Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή επιδείνωσε κι εδώ την κατάσταση. Και ήδη στην κυβερνητική ανεπάρκεια και ανικανότητα προστίθενται τώρα και οι παρενέργειες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Κοντά στη σταδιακή μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος λόγω της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, προστίθεται πια και ο εφιάλτης της ανεργίας, που όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα εκτοξευτεί στα ύψη μέσα στο 2009.

ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, όταν η εργασιακή αβεβαιότητα διευρύνεται και οι πολίτες υποχρεώνονται να συμβιώνουν με την ανασφάλεια για το μέλλον, αναπόφευκτα αισθάνονται τα περιθώρια των ελευθεριών τους να περιορίζονται και ακόμη και αυτονόητες κατακτήσεις τους ν αμφισβητούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και την καθιέρωση νέων και ελαστικότερων μορφών απασχόλησης προωθούν μεγάλες επιχειρήσεις με το πρόσχημα της επερχόμενης κρίσης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, κατά συνέπεια, προβάλλονται και σήμερα τα ίδια με τότε κοινωνικά αιτήματα. Τα χρόνια πέρασαν, η πολιτική πραγματικότητα άλλαξε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν ίδια με τότε. Και ο πολίτης πρέπει ν αγωνιστεί σκληρά για το μέλλον του.

=============================================================

Εξηγείται λοιπόν γιατί δεν κατάφερα μέχρι σήμερα να κυβερνήσω την Ελλάδα και έγινα μπλόγκερ.
=============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.