Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Γ. Παπαγιάννη : «πες μου ποιον κάνεις παρέα να σου πω ποιος είσαι !!!»

Τελευταία μέρα του χρόνου σήμερα και θα ήθελα να τελειώσει με τη ευχή, ο Θεός των έντιμων Ελλήνων με το νέο έτος, να δώσει τη χάρη, να τελειώνουμε με τα φαινόμενα σήψης και διαπλοκής.

Το φαινόμενο "λαμογίασης", ευτελισμού και αλληλοεξάρτησης, μπορεί να είναι βέβαια διαχρονικό, έχει όμως μεγεθυνθεί τα τελευταία χρόνια φτάνοντας στο Μέγιστο βαθμό του και έχει γίνει κάτι σαν ίωση. Έχει διαβρώσει, εκτός από τα κόμματα, σχεδόν το μεγαλύτερο τμήμα του κρατικού μηχανισμού και έχει παρασύρει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε μιμητισμό και αιτιολογήσεις.

Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας βλέπει το φαινόμενο, αντιδρά στις παρέες του, στα καφενεία ή όπου αλλού συχνάζει και καταλήγει σε μία αυτοκαταστροφική, πλην όμως αυτονόητη, ισοπέδωση και εξομοίωση.

Βέβαια σε όλη στην Ελλάδα σε κάθε χώρο και δραστηριότητα έχουμε άποψη «επι παντός του επιστητού». Επειδή λοιπόν και εγώ είμαι ένα γρανάζι του συστήματος, περιφερειακό βέβαια και ακίνδυνο, όποτε και να σπάσει λίγο το κακό και η ωφέλεια είναι μικρή, ανεπαίσθητη έως και μηδαμινή.

Το άρθρο αυτό ΔΕΝ έχει να κάνει με κάτι συγκεκριμένο, αλλά με την υποκρισία κάποιων, που το παίζουν άγγελοι της κάθαρσης, βάζουν το εαυτό τους ως μέτρο σύγκρισης και επιτίθενται στη κοινωνία. Αυτό ΔΕΝ είναι κατ΄ ανάγκη κακό, όταν βεβαίως γίνεται από ξεκάθαρη ανιδιοτέλεια, καθαρότητα λόγου και αναμφισβήτητη τιμιότητα.

Επειδή το θέμα είναι τεράστιο, έως και ανεξάντλητο θα έλεγα, θα ασχοληθώ σήμερα με τη περίπτωση ενός δημοσιολόγου - τηλεαστέρα των ραδιοτηλεοπτικοακουστικών ΜΜΕ. Υπάρχει αρκετό υλικό για κάθε "γούνα" και ιδιαίτερα για μερικούς που το παίζουν "δήθεν" και αδιάφοροι.

(Και ο νοών νοείτο).

Με αφορμή λοιπόν μία διαδικτυακή επιτυχία του "βλαχοκυριλέ" :

Άρτο οι Ρωμαίοι κουτόχορτο οι Ρωμιοί. !!!

Παράλληλοι βίοι και εποχές ξεπεσμού και ξεφτίλας !!!

έστειλα μερικά e-mails σε κάποιους καλούς φίλους, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική blogging, και κάποια άλλα στους γνωστούς μασκοφόρους του διαδικτύου, για να μετρήσω περισσότερο αντιδράσεις !!!


ΣΗΜ : Το θέμα Blogging είναι πολυσύνθετο έως πολυδαίδαλο. Ελπίζω να το καταλάβουν οι bloggers και να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.


Βέβαια ο Γ. Παπαγιάννης, για να πούμε και του στραβού το δίκιο που λένε, αναγκάστηκε να παραδεχθεί τον ιστοχώρο του και το έχει γράψει.


Ίσως σήμερα έπρεπε να αρχίσω από αυτούς που κρύβονται (εμεις οι υποψιασμένοι τους ξέρουμε αλλά μας λείπει η απόδειξη) αλλά επειδή ακολούθησε μία σχετική αλληλογραφία, ΟΧΙ φυσικά από τον ίδιο αλλά από την ομάδα του, θέλω να του κάνω την εξής ερώτηση :


Κύριε Γ. Παπαγιάννη, η ομάδα αυτή είναι μισθωτοί ; υποαπασχολούνται σε σας; έχουν κάποια σύμβαση έργου ; είναι δηλωμένοι ως εργαζόμενοι ; ή σας υπηρετούν αφιλοκερδώς με το δικό τους ψώνιο σε ένα αποκαλυπτικό δημοσιογράφο όπως λέτε ;


Αυτά σαν πρώτο σκέλος της ερώτησης.


Τώρα από τα e-mails τα οποία απεστάλησαν από το λογαριασμό του ιστοχώρου του, σε απάντηση δική μου εκτός των προσωπικών δεδομένων των συνεργατών του, κοινοποιήσιμα είναι τα εξής :


Πρώτα η δική μου πρόκληση :


"Παπαγιάννη ΔΕΝ τα εννοείς αυτά εσύ

Κολλημένος και συ με τη μπάλα στη αυλή του Κουρή !!!

Ψωμάκι είναι αυτό !!! . . . καλά κάνεις με τους αφεντικούς σου.

και κουτόχορτο σε μας ;

λάθος φίλε μου . . . Η
blogόσφαιρα έχει σκεπτόμενους πολίτες.

Χαιρετισμούς στο σπίνο και το γαμπρό του κουρή."


καθώς και δύο δημοσιεύσεις μου : πρώτη - δεύτερη


Υγεία -ίνεται και καλή χρονιά να αυγατίσετε τα υπάρχοντά σας . . .


Βέβαια περίμενα μια δικαιολογία την οποία ως άνθρωπος θα την κατανοούσα, αλλά κάποιος εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του (έμμισθος ή ΜΗ ;) απαντούσε αντί αυτού. Προφανώς ενημερωνόταν γιατί αν ο εν λόγω αποστολέας ή ήταν ο ίδιος ή αυτός που απαντούσε το έκανε αυτοβούλως που στην περίπτωση αυτή είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.


Προσωπικά ως blogger τον προκάλεσα, όπως και από εδώ και κάτω θα τον προκαλέσω από το ιστολογιό μου και από όσα blogs έχουν την τόλμη να το αναρτήσουν, με τη γλώσσα που οι τίμιοι, ελεύθεροι και ανεξάρτητοι Bloggers γνωρίζουν :


Γ. Παπαγιάννη, το ότι ΔΕΝ σχολίασες το θέμα ΔΕΝ είναι κακό, το ότι όμως παριστάνεις τον δημοσιογράφο αντί τον ελαφρύ δημοσιολόγο ΜΜΕ ή που χαίρεσαι την επιτυχία της ''καρακολιάς'' και του ωτακουστικού κουτσομπολιού, τότε τζάμπα Σπούδασες φίλε μου!! όπως γράφουν οι υπάλληλοί σου. . .να πρωινάδικο ως πανεπιστήμιο και ένα μεταπτυχιακό με μεσημεριανάδικο θα ήταν αρκετό για την δημοσιολογία που μας πουλάς)

είναι κάτι που επιδέχεται καλόπιστης κριτικής. ΔΕΝ άντεξες τη πρόκληση να τα βάλεις με τα ΜΜΕ που νομίζεις ότι πολεμάς

(Εσύ ξέρεις το ''τι'' και το ''πως'' πολεμάς – πρέπει κάποτε να μάθουνε και οι άλλοι το ''πώς'' και το ''τι'' πολεμάς !!!)


Λυπάμαι για τα συμπλέγματα σου και για λογαριασμό σου Γ. Παπαγιάννη, μας κοινοποιείς ότι απόκτησες τρία πανεπιστημιακά πτυχία με άριστα και ένα διδακτορικό επίσης με άριστα (όλα από τα δημόσια Πανεπιστήμια της Σορβόννης, των Βρυξελλών και του Στρασβούργου), και παρόλα αυτά νομίζεις ότι είσαι ή μάλλον παριστάνεις τον δημοσιογράφο, και τον δήθεν αποκαλυπτικό, χωρίς όρια σεβασμού και αξιοπρέπειας, ξεπερνώντας ακόμη και αυτούς τους κουρήδες.


Αλλά η παροιμία λέει «πες μου ποιον κάνεις παρέα να σου πω ποιος είσαι !!!»

Κρίμα γιατί φαινόσουν τόσο εύελπις στην αρχή, αλλά κατάντησες κυρά μεσημεριανού και καφετζού (σε κακέκτυπο στυλ Βασιλειάδου) για την γρήγορη ανέλκυση σου στο κιτρινισμό και την ευτέλεια.


Από τη μια φίλησες κατουρημένες ποδιές και ανάρτησες φωτογραφίες θλιμμένης μυξοκλαίουσας μωράς παρθένας, και από την άλλη λοιδορούσες τη REAL τάδε όταν σε σουτάρανε, (ενώ πριν και μετά την εκθείαζες ) !!!

SCRIPTA MANENT. 1 2 3 4 5 6 (μερικά που βρήκα πρόχειρα - το κλάμα σου ΔΕΝ βρήκα το κατέβασες ε ? )


Ο «ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ» είναι προσωπικό ιστολόγιο και ΔΕΝ εξαρτάται από κανέναν . . . είναι μία ελεύθερη φωνή η οποία μπορεί να πρόσκειται φιλικά στη δημοκρατική παράταξη, αλλά διατηρεί την αυτοτέλεια και την ελευθερία της δικής του άποψης.


Σε χαρακτηρίζω ως "Καραγκιοζάκο" της δημοσιολογίας, εκδοτικό φερέφωνο, διαφημιστή εντύπων και Ρ/Τ ΜΜΕ των εκδοτοκαναλαρχών.

Εγώ θα γράφω ελεύθερα μέχρι να ξεβρομίσει το σινάφι των αρουραίων δημοσιολόγων (γιατί Δημοσιογράφοι είναι αυτοί που γράφουν άρθρα και έχουν άποψη).

Τη κατινιά της πατσαβούρας και του αυριανισμού την έχουμε χορτάσει και προσωπικά τη φτύνω.

Όσο για σένα κρυπτόμενε Παπαγιάννη πίσω από συγκεκριμένα και άλλα ιστολόγια, ας ξεπεράσεις πρώτα τα κόμπλεξ σου με τους γνήσιους δημοσιογράφους. Το "τι" είναι είδηση άστο στους δημοσιογράφους των έγκυρων ΜΜΕ και εσύ ασχολείσου με αυτό που ξέρεις καλά να κάνεις με τα τα δήθεν αποκλειστικά σου ρεπορτάζ
.


ΔΕΝ σας φτάνει η κρατική πίτα ;

διαφημίσεις και άλλα τερτίπια από τα blogs ; ένα ελεύθερο χώρο που ηθικά και μόνον να το πάρεις, είναι για όλους εμάς τους ΜΗ επαγγελματίες που ΔΕΝ μας αρέσει η μπόχα της ποδιάς κανενός ιδιοκτήτη ΜΜΕ.


ΔΕΝ θα σου πω εγώ το τι θα κάνεις ή θα σου υποδείξω το τι κάνουν οι έντιμοι και οι καθαροί δημοσιογράφοι, άλλοι είναι αρμόδιοι, αυτό που μπορώ, είναι να σου ασκήσω την αυστηρή μου κριτική, η οποία ξεχείλισε όταν διάβασα :

Πες μου τι είδηση είναι
αυτό ; και ειδικά το σοβαρό ντοκουμέντο !!!


είναι αποκάλυψη πολιτικής αυτό ;


Σε πήρε ο πόνος για τη Βάσω Παπανδρέου δήθεν : ". . . για να προσέχει μερικά καλόπαιδα από το ΠΑΣΟΚ που διαρρέουν πληροφορίες και χαρτιά με στόχο να την κάψουν επειδή βρίσκεται δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου . . . " ;


Είναι δεοντολογικά σωστό να αναρτάς προσωπικά δεδομένα πολιτών ή ακόμα και πολιτικών ;


Αλλά ποιος να σας πειράξει εσάς !!!


Πρέπει να δημιουργηθεί ξανά το κράτος δικαίου, με όποιο κόστος και να έχει αυτό. . .

Δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας τη λέω εγώ, για τα άλλα, ας τα πει η ίδια η πολιτικός, που την διέσυρες ανερυθρίαστα και με τις . . . γελοίες επιβεβαιώσεις σου.


Μπράβο κατιναριό Παπαγιάννη !!!


Αυτά . . . και όσο αφορά τις μεθόδους σου, έχω να επισημάνω τούτο :

Ντροπή σου άθλιε, που βάζεις μπροστάρηδες νεαρούς που τους θεωρείς τάχα επιτελείο σου, σε αυτό το κατάπτυστο ιστολόγιο με τις τσανακογλείφτικες ασυναρτησίες σου , και που τους εξαναγκάζεις να απαντούν αντί για σένα.


ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΘΛΙΕ ΚΟΥΡΙΕ !!!


Αυτά προς το παρόν Και σου εύχομαι πρώτα από όλα ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ και καλά μυαλά με τη ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Είσαι πολύς μικρός ακόμη να επηρεάσεις τα πολιτικά πράγματα, σχεδόν αδαής και δεοντολογικά αφελής αν νομίζεις ότι παράγεις έτσι πολιτική !!!


Η δημοσιολογία σου είναι κατάπτυστη . . . Sorry, αλλά είσαι για δέσιμο φίλε...


Νάσος Ζαγγογιάννης


==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

3 σχόλια:

 1. Φίλε "Στοχασμέ" φαίνεται πως υπάρχουν και αρκετές κρατικές υπηρεσίες που παίζουν το ρόλο τους. Εννοώ κρατικές υπηρεσίες που μισθώνουν με τα χρήματά μας υπηρεσίες δημοσιογράφων και άλλων για να παρακολουθούν, να παίρνουν και να περνούν πληροφορίες ... .
  Μπροστά στο επί χρήμασι εθνικό υπηρεσιακό πληροφοριακό "καθήκον" είναι σαφές πως οι άνθρωποι αυτοί δεν λογίζουν τίποτε άλλο.
  Δεν πρόκειται περί κατηναριού, αλλά περί εμμίσθου εντολής και οι υπηρεσίες αυτές φροντίζουν, ώστε να μην υφίστανται και διώξεις ή μάλλον: όσοι μιλήσουν συναντούν τις υπηρεσίες στο διάβα τους ... .
  Φως στις υπηρεσίες θα ήταν ένα από τους καλούς στόχους του νέου έτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γεια στο στόμα σου Νάσο.Που μου έγιναν όλοι μπλόγκερς,τρομάρα τους.Αει σιχτίρ πια.
  Και συμφωνώ και απόλυτα και με την προσέγγιση του φίλου dialogoskoinonia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι χαρακτηριστικό οτι μετά τον σχολιασμό της απίστευτης αλητείας απο το blog του γνωστού δημοσιογράφου δεν βρέθηκε ούτε ένας/μια απο την δημοκρατική ΕΣΗΕΑ να παρέμβει και να τον στείλει στο Πειθαρχικό. Αντιθέτως το καθικι καμαρωνε οτι αντέγραψε το αποκλειστικο τουη εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή