Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Πρωθυπουργικο-δημοσιογραφικές κουτοπονηρίες

Καραμανλής: «Είμαι πρόεδρος της ΝΔ για περισσότερα από 12 χρόνια. Έχω κουραστεί. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου στη μάχη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω». (Πηγή)

Εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αναταραχής, ένας ανεύθυνος Πρωθυπουργός φέρεται να εξομολογείται σε "στενούς" του συνεργάτες ότι είναι κουρασμένο παλικάρι, και πως αν χάσει τις επόμενες εκλογές θα μας αδειάσει τη γωνιά! Οι "στενοί" συνεργάτες του Πρωθυπουργού στη συνέχεια πουλάνε την είδηση σ’ έναν μεγαλοδημοσιογράφο που το παίζει μεγαλοπαράγοντας των πολιτικών εξελίξεων, και ο τελευταίος βάζει την είδηση πρωτοσέλιδη στο Realnews! (Μήπως ο "στενός" συνεργάτης ήταν ο ίδιος ο εκδότης;)

Ερώτηση: Το έκανε χωρίς να ρωτήσει τον Πρωθυπουργό αν την επιβεβαιώνει και αν του επιτρέπει να δημοσιοποιήσει την off the record εξομολόγηση που εκμυστηρεύτηκε στους "στενούς" του συνεργάτες ; Κι αν τον ρώτησε και εκείνος δεν την επιβεβαίωσε, τότε γιατί ο Πρωθυπουργός δεν έγινε έξω φρενών ούτε από την προδοσία των "στενών" του συνεργατών ούτε από την ψευδή είδηση της εφημερίδας; Άρα όλα διέρρευσαν με τη συναίνεσή του, κι αυτά τα κουτοπόνηρα ότι τάχα τα είπε εμπιστευτικά σε "στενούς" του συνεργάτες είναι ιστορίες για αφελείς.

Ας πούμε, όμως, ότι γινόταν το θαύμα και ο Ελληνικός λαός του ξανάδινε μια ακόμη πύρρειο νίκη στις επόμενες εκλογές. Πώς θα κυβερνούσε άλλα τέσσερα χρόνια αφού μας είπε πως είναι ήδη κουρασμένος; Προφανώς, και εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Καραμανλής μας λέει "μη με ψηφίσετε διότι κουράστηκα"! Ενδεχομένως ο "σεμνός και ταπεινός" κ. Καραμανλής να ενοχλείτο και από τα σχιζοφρενικά γκάλοπ που πεισματικά τον έφερναν ως τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό και θέλησε να τα ανατρέψει, μπας και συμβεί το μοιραίο και την τελευταία στιγμή οι αναποφάσιστοι ψηφίσουν υπέρ του και δεν τον αφήσουν να πάει σπίτι του να ξεκουραστεί... Αυτός ο άνθρωπος φαίνεται ν' απολαμβάνει το μαστίγωμα του ΠΑΣΟΚ, διότι αλλιώς δεν θα πέταγε τέτοιες κοτσάνες... Με δυο μαγικές κουβέντες, "έχω κουραστεί", είναι σα να τους λέει: "Βαράτε κι άλλο"! Και ποιος θα μπορούσε στην προκειμένη περίπτωση να τους κατηγορήσει ότι έχουν άδικο;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Realnews, ο Κ. Καραμανλής ήταν, λέει, δηκτικός σχετικά με τον Γ. Παπανδρέου, διότι η στάση του αυτή την περίοδο βλάπτει την εθνική υπόθεση. «Δεν έχει καταλάβει το βάθος της κρίσης. Είναι ανεύθυνη και ανώριμη η συμπεριφορά του. Και πιστεύω ότι αν είχε την ευθύνη να διαχειριστεί αυτός την κρίση θα υπήρχε πρόβλημα». Όλα τούτα τα βαρύγδουπα "φέρεται" να τα έχει πει, και δεν θα μάθουμε ποτέ αν όντως τα είπε και πώς τα είπε. Ας πούμε όμως ότι τα είπε, αφού δεν διαψεύστηκαν. Άλλωστε τα έχει πει και δημοσίως από το βήμα της Βουλής. Ώστε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου βλάπτει την εθνική υπόθεση - κι εδώ που τα λέμε όντως τη βλάπτει - ενώ ο ίδιος με τα καμώματά του, και τελευταία με τη χαριστική βολή που έριξε στον εαυτό του, λέγοντας ότι έχει κουραστεί, δεν τη βλάπτει!

Ο Πρωθυπουργός "φέρεται" να είπε και το άλλο. Ότι ο κ. Παπανδρέου θα χρεωθεί σημαντικό πολιτικό κόστος αν οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μα γιατί να μην το κάνει, κύριε Καραμανλή, αφού ομολογείτε ότι είστε κουρασμένος; Και το γιατρό σας αν ρωτήσετε θα σας πει να κατεβείτε το συντομότερο δυνατό από το άλογο της εξουσίας λόγω υπερκόπωσης.

Το έχω ξαναγράψει, και ειλικρινά λυπάμαι: Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής πασχίζει ώστε να γραφτεί τ’ όνομά του στην ιστορία με μικρά γράμματα και σε κάποια υποσημείωση. Εμείς, όμως, ο λαός, τι φταίμε να πληρώνουμε τόσο ακριβά την επιπολαιότητα και ανευθυνότητά του;
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.