Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις για το Μαλιακό. Την άλλη βδομάδα δίνει την έκθεση το ΕΛΚΕΘΕ.

Σιωπούν ακόμη οι υπεύθυνοι. Τι φοβούνται οι ειδικοί

Ούτε ένας κρατικός λειτουργός αρμόδιος για τέτοια θέματα δεν πήρε σαφή θέση στα ερωτήματα για το Μαλιακό. Αντίθετα προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν την κατάσταση οι ανάδοχοι συγκεκριμένων εργασιών, οι πολιτικοί και οι εμπλεκόμενοι.

Πρόκειται ουσιαστικά για τους εκπροσώπους 2 εταιριών η μία είναι ιδιωτική και οι άλλοι να του δημόσιου οι οποίοι περιμένουν να υπογράψουν σχετικές συμβάσεις για διαρκή παρακολούθηση. Δηλαδή η κρίση στο Μαλιακό έχει βγάλει και νέες δουλειές λόγω κυρίως της αδυναμίας της πολιτείας αλλά και της νομαρχίας να ανταποκριθεί σε στοιχειώδη ελέγχους.
Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα από τους δημάρχους Μώλου και Στυλίδας οι οποίοι ζητούσαν επίσημο έγγραφο όπου αυτά τα οποία λέγονται με το στόμα να υπάρχουν και σε χαρτί με σφραγίδα και υπογραφή.

Δυστυχώς όμως τέτοιο έγγραφο δεν μπορούν να εκδώσουν οι αναρμόδιοι. Έτσι η πολυδιαφημισμένη σύσκεψη που έγινε στη νομαρχία μόνο πανικό και ερωτήματα προκάλεσε και συγχρόνως θεμελίωσε τις ενδεχόμενες αμφιβολίες.

Συγχρόνως ανέδειξε τον πανικό των αρμοδίων για ένα ενδεχόμενο δεύτερο και τρίτο χτύπημα που θα είναι καταστροφικό πλέον για τον τόπο.

Η μοναδική πρακτική αξία της χθεσινής σύσκεψης είναι ότι οι ψαράδες της Στυλίδας ετοίμασαν κακαβιά με ψάρια από το Μαλιακό και την προσέφεραν στους τοπικούς άρχοντες.

Σε ό,τι αφορά τα δύο ερωτήματα αν δηλαδή τρώμε ψάρια Μαλιακού και κάνουμε μπάνιο την ώρα που οι αρμόδιοι σιωπούν και παραπέμπουν σε μελλοντικές ανακοινώσεις οι παριστάμενοι επιστήμονες σημείωσαν ότι δεν έχει φανεί άλλο σημάδι, η αιτία είναι το μικροφύκος chatonella και ότι η συγκεκριμένη προσβολή έχει τελειώσει. Είπαν ακόμη ότι δεν έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία από το 1954 μέχρι τώρα επιδράσεις στον άνθρωπο εκτός από κάποιες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί περιορισμένα αναπνευστικά προβλήματα όμως μέσα σε όλα τα άλλα οι ίδιοι κρύβουν ένα φόβο για τις μελλοντικές εξελίξεις χωρίς όμως να τον προσδιορίζουν. Ίσως να φοβούνται την περιοδικότητα ενός τέτοιου φαινομένου.

Σχετικά Video από LamiaNews
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.