Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Λάρισα.


Χθες, Κυριακή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στην Λάρισα.


Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική την κυβέρνησης και στα αδιέξοδα που οι πολιτικές της ΝΔ έχουν οδηγήσει και τους αγρότες. Αναφέρθηκε στα ειδικά προβλήματα της ευθύτερης περιοχής. Εξήγησε γιατί είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι Σοσιαλιστές πρώτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο:

"Εμείς, οι δημοκράτες σοσιαλιστές ζητάμε μία Ευρώπη, που θα αναθεωρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας. Διεκδικούμε εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ευρώπη. Διεκδικούμε ευρωπαϊκή πολιτική για την πράσινη ανάπτυξη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2020, με μαζική επένδυση στην πράσινη ανάπτυξη.

Απαιτούμε μια ευρωπαϊκή πολιτική, που θα βάλει τέλος στους φορολογικούς παράδεισους. Ζητάμε τη διαφάνεια στη διαχείριση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων σε όλη την Ευρώπη. Ζητάμε την ενίσχυση της πρόσβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις πιστώσεις.

Διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ένταξη των μεταναστών, αλλά και την προστασία των συνόρων μας, την διασφάλιση των συνόρων μας. Διεκδικούμε ένα Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, παράλληλο με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ."

Κλείνοντας την ομιλία του προέτρεψε του πολίτες να μην μείνουν θεατές των εξελίξεων:

"Μπείτε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Να φτάσει παντού το μήνυμα της νίκης. Οργανώστε πρακτικούς τρόπους για να βοηθήσουμε κάθε πολίτη να πάει να ψηφίσει, να κάνουμε συντριπτική την πλειοψηφία που διαμορφώνεται.".

Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα.
Η μάχη είναι κρίσιμη. Πρέπει όλοι μαζί να την κερδίσουμε!

Ομιλία Γιώργου Α Παπανδρέου στη Λάρισα
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.