Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Καραμανλής: «Μένω αν με θέλουν και οι άλλοι»

«Είμαι μαχητής, και θα μείνω αν με θέλουν και οι άλλοι», ήταν η απάντηση του Καραμανλή στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ALTER και στο Νίκο Χατζηνικολάου, σε ερώτηση για την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Όμως το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει ο Καραμανλής στις 5 Οκτωβρίου, ή τι θα κάνουν οι δελφίνοι (χαρά στους δελφίνους!) της ΝΔ με τον Καραμανλή.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τη ΝΔ την επομένη των εκλογών, επειδή το μέλλον της ως κόμμα διαγράφεται δυσοίωνο. Το χειρότερο ακόμη είναι πως το κόμμα της αυριανής αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε αποσύνθεση, συν τοις άλλοις και λόγω έλλειψης μη
σαφούς και υγιούς ιδεολογικού στίγματος.

Μαρία Σεφέρου*
Τι θα πει «φιλελεύθερη παράταξη»; Είναι ιδεολογία ο «φιλελευθερισμός»; Είναι ιδεολογία η ασυδοσία της αγοράς; Είναι ιδεολογία η κερδοσκοπία, η αισχροκέρδεια; Είναι ιδεολογία το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας; Έλεος κύριοι και κυρίες της ΝΔ! Το κόμμα σας χρειάζεται ανασύσταση εκ θεμελίων, αν πρόκειται να παίξετε σοβαρό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας στην κρίσιμη για την ανθρωπότητα περίοδο που έχουμε εισέλθει.

Από τις οκτώ σήμερα το πρωί είχα αρχίσει να σερφάρω στο Διαδίκτυο, ψάχνοντας να βρω το κείμενο της χθεσινοβραδινής συνέντευξης του κ. Καραμανλή στον ALTER, για να το μελετήσω καλύτερα, μπας και ανακαλύψω επιτέλους την υπευθυνότητα για την οποία ο Πρωθυπουργός επαίρεται. Αφού περιπλανήθηκα πάνω από μισή ώρα χωρίς αποτέλεσμα, μπήκα στην ιστοσελίδα της ΝΔ, βρήκα ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τηλεφώνησα. Η στιχομυθία εξελίχτηκε ως εξής:
--«Θα ήθελα το κείμενο της συνέντευξης του κ. Καραμανλή στον Alter για να το σχολιάσω. Το έχετε;»
--«Μμμ, δεν ξέρω.»
--«Τίποτα δεν ξέρετε. Μεσάνυχτα θα φύγετε. Κοιμόσαστε όρθιοι.»
Απτόητη από τη νωθρότητα της υπαλλήλου, βρήκα άλλο τηλέφωνο στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ και ξανατηλεφώνησα. Αφού περίμενα κάμποση ώρα και ήμουνα έτοιμη να το κλείσω, απάντησε μια άλλη κοπέλα, κι εγώ επανέλαβα το ερώτημά μου.
--«Ποια είστε και τι τη θέλετε τη συνέντευξη;», με ρώτησε.
--«Είμαι η τάδε και θέλω να τη σχολιάσω.»
--«Θα αναρτηθεί αργότερα, ίσως μετά το μεσημέρι.»
--«Δε μπορώ να περιμένω μέχρι το μεσημέρι, θέλω να γράψω τώρα»,
της είπα.
--«Για πάρτε το τάδε τηλέφωνο στη Γραμματεία θα ξέρουν να σας πουν ακριβώς.»
Τηλεφωνώ στη Γραμματεία, ξανακάνω την ερώτησή μου και η απάντηση ήταν : «Δε νομίζω ότι βάζουμε συνεντεύξεις, αφήστε όμως να ρωτήσω και πάρτε αργότερα.»
Μετά από μία ώρα επανήλθα για να πάρω την απάντηση:
--«Οι τηλεοπτικές αυτές συνεντεύξεις δεν αναρτώνται.»
--«Είστε σίγουρη;»
--«Ναι είμαι σίγουρη.»

Κι εγώ με τη σειρά μου είμαι πια σίγουρη ότι στη ΝΔ, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, συνεχίζουν να κοιμούνται όρθιοι ή καθιστοί. Ανεξαρτήτως στάσης, πάντως κοιμούνται!!! Και ερωτώ τον Κ. Καραμανλή: πόσοι είδαν τη συνέντευξή του στον ALTER; Για την πλειοψηφία των πολιτών που δεν την είδαν, την κρατάει μυστική; Δε θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός τι είπε για να υπερασπιστεί την πολιτική της ΝΔ και τα πεπραγμένα του ως πρωθυπουργός της χώρας; Δεν έχει αυτοπεποίθηση; Ή μήπως οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις του είναι απλά και μόνο για εσωκομματική κατανάλωση, για να δείξει στους δελφίνους πόσο “μαχητής” είναι;

Κρίμα, κύριε Καραμανλή. Μα ούτε την τελευταία στιγμή πριν από την ήττα δε μπορείτε να φουλάρετε τις μηχανές του κόμματός σας; Γιατί τέτοια νωθρότητα στην παράταξη; Κατά τ’ άλλα μας τονίσατε ότι είστε και θα παραμείνετε “μαχητής”; Μα ακόμη και ένας μοναδικός αληθινός μαχητής δεν αρκεί για να κινητοποιήσει ένα κόμμα που κοιμάται όρθιο και ξυπνάει μόνο όταν πρόκειται για λαμογιές. Δεν το καταλαβαίνετε αυτό;

Καθώς παρακολουθούσα, με θλίψη ομολογουμένως, τη συνέντευξη, αναρωτιόμουνα μέσα μου: "Τι άραγε δεν πάει καλά με αυτόν τον άνθρωπο που, ενώ αρθρώνει έναν τόσο συγκροτημένο και χειμαρρώδη λόγο, ενώ δείχνει τόσο δυναμισμό και αποφασιστικότητα όταν μιλάει, κολλάει σε θέματα που χρειάζονται απλά κοινό νου και στοιχειώδες περί δικαίου αίσθημα;" Και δε μιλάω για τα λάθη, τις παραλείψεις και τα σκάνδαλα της ΝΔ, που οπωσδήποτε με έχουν εξοργίσει και δεν τα συγχωρώ, αλλά που ως ένα σημείο μας έχουν συνηθίσει, δυστυχώς, όλες οι άχρηστες κυβερνήσεις που "κυβέρνησαν" αυτή τη δύσμοιρη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Μιλάω για τη συνεχιζόμενη αδυναμία του πρωθυπουργού και των συνεργατών του ν' αναγνωρίσουν κάποια από τα λάθη που έγιναν και να τα επανορθώσουν κάπως, έστω να τα μπαλώσουν. Αντί αυτού, αντί έστω να τηρήσουν σιγήν ιχθύος για δαύτα, τα διαφημίζουν κιόλας στα προεκλογικά τους σποτ ως επιτεύγματα! Δηλαδή δεν καταλαβαίνουν τίποταααα! Παραθέτω δύο από τα προκλητικά σποτ της ΝΔ.

Διαφημίζουν την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών, εν μέσω οικονομικής κρίσης!

Και διαφημίζουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική των μηδενικών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, που όμως έδωσε 500 ευρώ σε χαμηλόμισθους με εφάπαξ αφορολόγητο επίδομα, το οποίο, όπως λέει το σποτ, ισοδυναμεί με αύξηση μέχρι 7,14%!
"Το Πασόκ τάζει αύξηση στους μισθωτούς και συνταξιούχους που θα καλύπτει τον πληθωρισμό που είναι 0,8%. Για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους το πρόγραμμά μας προβλέπει σαφώς καλύτερη μεταχείριση. Φέτος πήραν αφορολόγητη ενίσχυση 500 € που ισοδυναμεί με αύξηση μέχρι 7,14%.
Κώστας Καραμανλής
Νέα Δημοκρατία
Απόφαση Ευθύνης"

Σημειωτέον ότι αυτή την αύξηση, που υπόσχεται να την επαναλάβει και του χρόνου, τη δικαιούνται όσοι έχουν συντάξεις έως και 800 ευρώ. Όσοι έχουν σύνταξη 801-1100 ευρώ παίρνουν επίδομα 300 ευρώ. Κι όσοι ατύχησαν και παίρνουν σύνταξη 1101 ευρώ και πάνω, δεν παίρνουν τίποτα! Δείτε εδώ. Κι αυτό ο Καραμανλής, μαζί με το ανοικονόμητο οικονομικό επιτελείο του, το θεωρούν κοινωνική δικαιοσύνη! Φαίνεται είναι αδύνατοι στα μαθηματικά και δεν τα καταφέρνουν με κλιμακωτές αυξήσεις, έστω και μικρότερες, αλλά δίκαιες. Κι ούτε τους απασχολεί που οι “τυχεροί” χαμηλοσυνταξιούχοι που πήραν το εφάπαξ επίδομα θα επιστρέψουν στο προ του επιδόματος χαμηλό επίπεδο σύνταξης μετά από δύο χρόνια, και τότε θα τους κακοφανεί διότι οι φουκαράδες είχαν καλομάθει πια ν' αγοράζουν ένα γιαουρτάκι την ημέρα, και τώρα θα τους λείψει!

Γι’ αυτό είπα ότι κάτι δεν πάει καλά με το DNA της ΝΔ. Τουλάχιστον οι υπουργοί Οικονομίας του Καραμανλή κάπου χάνουν. Αντί ν’ αναπροσαρμόσουν έστω το ΕΤΑΚ - αφού δε θέλουν να επαναφέρουν το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που κακώς κατάργησαν - ώστε η φορολόγηση όλων των ακινήτων να γίνεται τουλάχιστον με προοδευτική κλίμακα, αντί να επαναφέρουν και να αυξήσουν το φόρο εκκλησιαστικής περιουσίας, καυχώνται για τις σπασμωδικές, αλλοπρόσαλλες και άδικες παροχές τους, ενώ συγχρόνως κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνες και επικίνδυνες υποσχέσεις! Μήπως εδώ ισχύει εκείνο που λέει: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»; Διότι περί σκαστής νεοδημοκρατικής μωρίας πρόκειται…

Πριν κλείσω το σύντομο τούτο άρθρο, θέλω να ζητήσω συγνώμη από όσους αναγνώστες τα έχουν χαμένα με τα άρθρα μου και κοντεύουν να πάθουν υπερκόπωση μετακομίζοντάς με καθημερινά από το ένα κόμμα στο άλλο, χωρίς να γνωρίζουν πού θα τους κάτσω και τι χρώμα τελικά θα πάρω. Ε, τι να κάνω; Έχω κι εγώ το κουσούρι να μην προσκυνάω κανέναν. Άνθρωπος είμαι. Λίγη κατανόηση ζητώ, κι ας μη με αγαπάτε...
Καλή καρδιά!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.