Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Λίγα λόγια με τον καφέ


  • Καλημέρα σε όλους. “Λίγα λόγια με τον καφέ” η νέα στήλη του Blog, μια στήλη μέσα από την οποία θα μπορώ να σχολιογραφώ καθημερινά, πιο χαλαρά, πιο χιουμοριστικά και πιο άμεσα σε σχέση με τις αναρτήσεις της αρχικής σελίδας.
  • Πέρασες ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όλα πάνε όπως τα περίμενα. Πολλά θετικά μέτρα έχουν αρχίσει να καταθέτονται, έγιναν και τα πρώτα λάθη , άρχισε και η πρώτη λάσπη από τους γνωστούς ξερόλες της blogόσφαιρας και της TV.
  • Και που να τελειώσουν και στη Ν.Δ. με την εκλογή νέου προέδρου…
  • Τα 3 σημαντικότερα προβλήματα-λάθη που φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής η νέα κυβέρνηση είναι η κακή επικοινωνιακή τακτική της, η -πρόσκαιρη έστω- δυσλειτουργία της Ιπποκράτους και η αργοπορία στο ορισμό γενικών γραμματέων και αρμοδιοτήτων.
  • Το δεύτερο φαίνεται να λύνεται σιγά σιγά με την εκλογή του νέου Γραμματέα του Κινήματος. Τα άλλα 2 είναι σε συνάρτηση μεταξύ τους. Με την επιλογή των νέων Γραμματέων, η οποία ελπίζω να πάει μέχρι τέλους με τον τρόπο που προκηρύχθηκε, θα αρχίσει να “ρολάρει” πιο αποτελεσματικά η κρατική μηχανή.
  • Την επικαιρότητα σήμερα απασχολεί κυρίως η αναδιανομή του πλούτου που επιχειρεί το οικονομικό επιτελείο. Μια απόφαση που “έθιξε” τα επιμελητήρια και την Εκκλησία όπως διαβάζουμε.
  • Μεγάλα ζόρια για τον εμπορικό κόσμο. Δεν τους έφτανε ο χαμηλός τζίρος του καλοκαιριού και η οικονομική κρίση, ήρθε και η απεργία στο λιμάνι να τους τελειώσει. Ελπίζω να βρεθεί λύση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
  • Τον τίτλο της πιο πετυχημένης υπουργού ως τώρα μάλλον δικαιούται η κ.Μπατζελή, η οποία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα και την αρνητική προκατάληψη πολλών συνδικαλιστών και απλών αγροτών, τα πηγαίνει μια χαρά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
  • Στις περισσότερες πόλεις της επαρχίας έχει αρχίσει η μάχη των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη του 2010. Μεγάλο θέμα αν αυτές θα διεξαχθούν με το υπάρχον σύστημα ή με νέο. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπάρχουν πολλοί που βλέποντας το νικηφόρο κλίμα ψάχνουν το χρίσμα. Στη Ν.Δ. είναι αφοσιωμένοι πιο πολύ στην εκλογη προέδρου.
  • Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε αν τα χρίσματα στη Ν.Δ. θα πάνε σε εκλεκτούς του της νέας αρχηγού ή θα μοιραστεί η πίτα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών.
  • “40 χρόνια ΕΔΕΚ” σήμερα όπως μας πληροφορεί το blog “Σίβυλλα”. Να ευχηθώ δύναμη, θάρρος και καλούς αγώνες στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Κύπρου, το οποίο εδώ και δεκαετίες παλεύει με ξεκάθαρες θέσεις μέσα σε ένα κλίμα πολωμένο, για το καλό του νησιού.
  • Τέλος ο πρώτος μας “καφές”. Άντε και τη φάγαμε τη βδομάδα, αχνοφαίνεται η Παρασκευή. Τα λέμε!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.