Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Εποχούμενοι..."Γιάννηδες - Αγιάννηδες"

Ερασιτέχνες ληστές "χτύπησαν" και έφυγαν.

Αυτό που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί δείχνει το Μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας.
Η κατασταση του ΑΤΜ τα λέει όλα:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το δικό μας από περίοικους, η βομβαρδισμένη όπως αρχικά δείχνει η αρχική εικόνα, είναι έργο άπειρων ληστών.

Κατέστρεψαν όλη την πρόσοψη της τράπεζας για να ξηλώσουν το ΑΤΜ του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην περιοχή της Πεύκης.

Όπως μας είπαν από την Αστυνομία, "οι δράστες έφτασαν με ένα φορτηγάκι στο νούμερο 46 της Λεωφόρου Ειρήνης. Με φόρα έκαναν όπισθεν, σπάζοντας την τζαμαρία της εισόδου και στη συνέχεια προσπάθησαν να το αποκολλήσουν…".

Η εικόνα από μόνη της δείχνει το μέγεθος της απειρίας τους, αλλά και η έκταση των ζημιών την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να το αποσπάσουν βιαίως.



Στη περιοχή κατέφθασαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και περιέφραξαν με σχετικές κόκκινες απαγορευτικές  κορδέλες τη περιοχή και στη συνέχεια υπάλληλοι της υπηρεσίας σήμανσης συνέλεξαν τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των παρολίγον ληστών.

Η επισήμανση που έκανε ένας κάτοικος της περιοχής είναι το ότι και σε περίπτωση που βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα με δεδομένο το ότι οι δράστες είναι μάλλον "πρωτάρηδες" θα είναι δύσκολο να βρεθούν και συνέχισε λέγοντας η αστυνομία εάν βρει το φορτηγάκι ίσως φτάσει πιο γρήγορα στη διαλεύκανση της ταυτότητας των δραστών.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η αποδοχή της πράξης ως μία λύση ανάγκης για επιβίωση.

"Σε λίγο θα μας ανοίγουν τα ψυγεία για λίγα τρόφιμα" μας είπε με θλίψη κουνώντας με νόημα το χέρι του.

Η ιστορία αυτή, παρά την έκνομη πράξη της, αναδεικνύει το οικονομικό πρόβλημα και μας προβληματίζει.

Νάσος

=======================

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.