Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, Ιούνιο... Αναστέλλει τη λειτουργία του, το ΣΑΕ USA;

- Αναστέλλει την λειτουργία του το ΣΑΕ ΗΠΑ; Σημαντική απόφαση-ψήφισμα πλειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου.
- Ο Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, 21-22 Ιουνίου '10, γιά την σύνοδο της ''Σοσιαλιστικής Διεθνούς''.
- Μετά την επίσκεψη Ερντογάν ο ανασχηματισμός.

Σημαντική απόφαση-ψήφισμα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συντονιστικού Συμβούλιου
Αναστέλει την λειτουργία του το ΣΑΕ ΗΠΑ; Αναμονή και γιά γνώμη ΥΠ.ΕΞ.
Δημιουργείται νομικό και διαδικαστικό ζήτημα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ


«Απόφαση της 7ης Μαϊου 2010, της συνεδριάσεως του Περιφερειακού Συντονιστικού Συμβουλίου ΗΠΑ του ΣΑΕ.


Υπό το φως των τρεχόντων παγκοσμίων γεγονότων και της καταστάσεως που η Ελλάδα έχει βρεθεί επί του παρόντος, καθώς και στην προσπάθεια να βοηθηθεί η Ελλάδα και οι πολίτες της μέσω δημοσιονομικά υπεύθυνων και συνετών δράσεων, η ακόλουθη απόφαση θα διατηρηθεί σε ισχύ, μέχρις ότου δοθεί επιπρόσθετη οδηγία από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ή μέχρις ότου και όταν η Γενική Συνέλευση της περιφέρειας ΗΠΑ εξουσιοδοτηθεί και ενημερωθεί από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ή μέχρις ότου το περιφερειακό συμβούλιο ΗΠΑ του ΣΑΕ αποφασίσει ως σώμα να ακυρώσει την απόφαση...


Με το παρόν αποφασίζεται να διακόψει πάραυτα όλες τις δραστηριότητες και δαπάνες  του, το ΣΑΕ ΗΠΑ.


Αποφασίζει περαιτέρω ότι καμία από τις οικονομικές αναφορές, προϋπολογισμούς και δαπάνες γενόμενες από τον συντονιστή κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, επικυρώθηκαν ποτέ από το παρόν συντονιστικό συμβούλιο από την εκλογή του και έναρξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2007.


Αποφασίζει περαιτέρω όπως το Συντονιστικό Συμβούλιο και ο Συντονιστής με το παρόν, δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιούν το όνομα, τα σύμβολα ή κατ' άλλο τρόπο να αντιπροσωπεύουν εαυτούς ως εκπρόσωποι του ΣΑΕ ΗΠΑ.

 
Αποφασίζει περαιτέρω ότι όλα τα φόρουμ, συμπόσια και παρόμοιες δραστηριότητες του ΣΑΕ ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και δραστηριοτήτων του Δικτύου Νεολαίας, με το παρόν διακόπτονται και δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένα.

 
Αποφασίζεται περαιτέρω ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο και ο Συντονιστής δεν συνάπτουν ή προχωρούν σε επιπλέον χρεώσεις, προσημειώσεις ή δάνεια, και
Αποφασίζει περαιτέρω ότι αυτό το ψήφισμα θα διαβιβαστεί στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελλήνων του Εξωτερικού».
Προτάθηκε από τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη και δευτερώθηκε από τον Μιχάλη Γαλανάκη.
Το ψήφισμα-απόφαση εγκρίθηκε με πέντε ψήφους υπέρ, τρεις κατά και μία αποχή
(έλειπε ένα από τα μέλη).

 
Ψήφισαν υπέρ:

Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Μιχάλης Γαλανάκης, Σπυρίδων Γαρυφάλλης, Γκας Καραλέκας, π. Ν. Κυρίτσης... Ψήφισαν κατά: Δρ. Πίτερ Καραβίτης, Στέλλα Κοκόλη, Θεόδωρος Λαλιώτης. Απείχε: Αλίκη 'Αντριους.
(Διαβάστε το κείμενο στ' αγγλικά)

sae
Το ΣΑΕ ΗΠΑ στοιχίζει στους 'Ελληνες φορολογούμενους 1.000+ δολ. καθημερινά, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στην Ομογένεια, μ' εξαίρεση ''μηνύματα'', ''ανακοινώσεις'', ''συνεδριάσεις'' και άλλα φαιδρά...


Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει ο Συντονιστής του ΣΑΕ ΗΠΑ
: Θα σεβαστεί την απόφαση του εκλεγμένου από την βάση (Ομογένεια) Συμβούλιου ή πάλι θα τους γράψει στα παλαιά του υποδήματα, παραβιάζοντας και τους νόμους των ΗΠΑ και θα εξακολουθεί να ''αποφασίζει και διατάζει'';
Φυσικά, λόγο έχει και η ελληνική κυβέρνηση, της οποίας το ενενεργό ΣΑΕ είναι ''θυγατρική επιχείρηση'' αποβλάκωσης των Απόδημων και διάλυσης των Οργανώσεών τους. Τονίζουμε ότι το παγκόσμιο ΣΑΕ, με μηδενικό έργο-προσφορά στον απόδημο Ελληνισμό και χωρίς ...νομική υπόσταση στην Ελλάδα(!), στοιχίζει 4-5 εκατ. ευρό (τα φανερά) κάθε χρόνο στους 'Ελληνες φορολογούμενους.


Σημ. σύντ.: Θα υπάρξει μεγάλο (νομικό) πρόβλημα, αν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ασχοληθούν και διαπιστώσουν ότι μία κυβερνητική Οργάνωση άλλης χώρας, που χρηματοδοτείται από αυτήν, κάνει ''λόμπι'' στις ΗΠΑ ή παρεμβαίνει γιά υποστήριξη υποψήφιων (όπως έγινε τα τελευταία χρόνια, με καταχωρήσεις ως ΣΑΕ σε αμερικάνικες εφημερίδες γιά όνομα Σκοπίων, επιστολή ΣΑΕάρχη στον πρόεδρο ΗΠΑ με ''παράπονα'', υποστήριξη εκλογής Γιαννούλια μ' επιστολόχαρτο ΣΑΕ κ.ά.). Να θυμίσουμε και την ''ελαφριά'' δήλωση του πρ. γεν. διευθυντή της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στην περιφερειακή Συνέλευση (Νοέμβριο 2008, Σικάγο): ''Αφού οι Οργανώσεις-μέλη του ΣΑΕ είναι νόμιμες στις ΗΠΑ, άρα είναι και το ΣΑΕ''.


(Περισσότερα στο 24ωρο ραδιόφωνο 24-7Radio.us 9-11 βράδυ ώρα Νέας Υόρκης)

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.