Η καταχρεωμένη ελληνική οικονομία έλαβε ανέλπιστη υποστήριξη από την Κίνα, σημειώνει ανταπόκριση της Guardian από την Αθήνα. Οι δύο χώρες υπέγραψαν ένα πακέτο συμφωνιών ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε τομείς όπως η ναυτιλία, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες και το εμπόριο, σημειώνει το ρεπορτάζ της Έλενα Σμιθ.
Οι συμφωνίες -μεταξύ των οποίων είναι και η εξαγωγή ελαιόλαδου στην Κίνα - "ανακούφισαν" την κυβέρνηση που βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moody's, σημειώνει το ρεπορτάζ.
Οι Δυτικοί επενδυτές μπορεί να απαξιώνουν την Ελλάδα, αλλά η μεγαλύτερη αναδυόμενη οικονομία του κόσμου δίνει "ψήφο εμπιστοσύνης".Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Ντεγιάνγκ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στις προσπάθειες της Αθήνας να βγει από την κρίση. "Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες", είπε ο Κινέζος ... αντιπρόεδρος και πρόσθεσε: "Η κινεζική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τους κινέζους επιχειρηματίες να έρθουν στην Ελλάδα για να επενδύσουν".
Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, οι 14 διακρατικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν αποτελούν την μεγαλύτερη επένδυση που έχουν κάνει οι Κινέζοι στην Ευρώπη, σημειώνει η Guardian.
Σημαντικός πελάτης για ΟΤΕ
Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι στον τομέα των τηλεπικοινωνιών η κινεζική εταιρεία Ηuawei, που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιακού υλικού από το 2005, αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς πελάτες του ΟΤΕ. Μόλις χθες η Ηuawei ανέλαβε το έργο εγκατάστασης του προηγμένου συστήματος Ιnternet Ρrotocol (ΙΡ) Μultimedia Subsystem (ΙΜS) του ΟΤΕ.
Η Ηuawei είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών λύσεων παγκοσμίως. Τα προϊόντα και οι λύσεις της διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες και εξυπηρετούν 36 από τους 50 κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους διεθνώς. Το 2008 έκλεισε συμβόλαια ύψους 3,3 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων 75% προέρχονταν από διεθνείς αγορές.
Η εταιρεία βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2005 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 70 υπαλλήλους, εκ των οποίων 75% είναι Ελληνες.
Εμπορευματικό κέντρο στον Πειραιά
Επίσης, η κινεζική κατασκευαστική εταιρεία ΒCΕGΙ σχεδιάζει να κατασκευάσει από κοινού με την ελληνική εταιρεία Ηelios Ρlaza μεγάλο εμπορευματικό κέντρο στον Πειραιά.
=========================================="O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.