Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Σύντροφοι» άρχισαν τα πρωτοβρόχια στο Στάλινγκραντ!

Γράφει ο Δευκαλίων
Μόλις στο χθεσινό άρθρο μας αναφέραμε:
·        «Ο επικείμενος νομισματικός πόλεμος πιέζει πλέον για πληθώρα λόγων και αιτίων, -που τα έχουμε εξηγήσει σε πληθώρα παλαιότερων άρθρων-, τις τιμές (δηλ. αυξάνει τις αποδόσεις και τα επιτόκια δανεισμού) των κρατικών ομολόγων και εντόκων γραμματίων των προβληματικών δημοσιονομικά κρατών της ΕΕ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ως γνωστόν και η Ελλάδα»
Και ήρθε για μία ακόμα φορά η πραγματικότητα να μας επιβεβαιώσει.
Σήμερα 10 Νοεμβρίου, η Πορτογαλία προχώρησε σε δημοπρασία κρατικών ομολόγων 6-ετούς και 10-ετούς διάρκειας. Δανείστηκε με αυτόν τον τρόπο μέσω
·        6-ετών ομολόγων 556 εκατ. ευρώ με μέση απόδοση 6,156 % (την αμέσως προηγούμενη φορά είχε δανειστεί με 4,371 %)
·        10-ετών ομολόγων 686 εκατ. ευρώ με μέση απόδοση 6,80 % (την αμέσως προηγούμενη φορά είχε δανειστεί με 6,242 %)
Βλέπουμε ότι σε ακόμα μία προβληματική δημοσιονομικά χώρα της ΕΕ, την Πορτογαλία, οι αποδόσεις άρα και τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.
Στο ίδιο άρθρο αναφέραμε επίσης
·        «Πιθανόν ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, να πίστευαν ότι τα spread θα αποκλιμακώνονταν γρήγορα όταν θα αποκάλυπταν ότι δεν είχε πραγματική βάση η πολιτική μπλόφα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών και η Ελληνική Δημοκρατία θα προλάβαινε να δανεισθεί με χαμηλότερα (σε σχέση με τα σημερινά) επιτόκια»
Σ’ αυτό το σημείο μας επιβεβαίωσε η πραγματικότητα και με άλλα γεγονότα, πέραν του υψηλού επιτοκίου με το οποίο δανείστηκε η Ελληνική Δημοκρατία στην δημοπρασία εντόκων γραμματίων της 9ης Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα:
·        Το spread των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 είχε διαμορφωθεί περίπου στις 904 μβ. Την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και την Τρίτη 9 Νοεμβρίου αποκλιμακώθηκε ελάχιστα και διαμορφώνονταν  περίπου στις 892 μβ. Όμως την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου το spread των Ελληνικών 10-ετών Κρατικών Ομολόγων επανήλθε στις τιμές της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου αφού στις 17.20 είχε τιμή 901 μβ.
Θα το ξαναπούμε για ακόμη μία φορά παρ’ ότι πιθανόν να γινόμαστε κουραστικοί.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, θέτοντας θέμα προώρων Βουλευτικών Εκλογών και προκαλώντας κλίμα πολιτικής αστάθειας, συνέβαλαν άθελα τους στην διεύρυνση του spread των Ελληνικών 10-ετών Κρατικών Ομολόγων έναντι των αντίστοιχων Γερμανικών. Η διεύρυνση όμως του spread των Ελληνικών 10-ετών Κρατικών Ομολόγων έναντι των αντίστοιχων Γερμανικών ήταν βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων κάτι που είχαμε πολύ έγκαιρα προβλέψει (Δευκαλίων 28 Οκτωβρίου).
Όμως, όπως αποδεικνύουν τα παραπάνω μετά την αποκάλυψη της πολιτικής μπλόφας, η δανειοληπτική θέση της Ελληνικής Οικονομίας δεν πρόλαβε να επανέλθει στα προ της δημοσιοποίησης της πολιτικού εκβιασμού του Γιώργου Παπανδρέου περί πρόωρων Βουλευτικών Εκλογών επίπεδα, αφού ταυτοχρόνως ενέσκηψε ο από πολλούς αναμενόμενος νομισματικός πόλεμος, ο οποίος  εκτοξεύει τις αποδόσεις και τα επιτόκια των προβληματικών δημοσιονομικά κρατών της Ευρωζώνης προς τα πάνω.
Η στήλη πολύ έγκαιρα είχε προβλέψει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, δεν θα προχωρούσε τελικά στην διενέργεια προώρων Βουλευτικών εκλογών. Την Κυριακή το βράδυ 7 Νοεμβρίου η πρόβλεψη αυτή επαληθεύτηκε με δημόσια δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου
Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, η στήλη επανήλθε και τοποθετήθηκε δημόσια. Συγκεκριμένα, σε άρθρο με τίτλο «Σύντροφοι» καλώς ήρθατε στον Χειμώνα του Στάλινγκραντ, πρόβλεψε ότι όπως οι ναζί αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της πολιορκίας του Στάλινγκραντ, έναν από πλευράς φυσικών συνθηκών πολύ σκληρό χειμώνα και ένα αλύγιστο αντίπαλο, τον Κόκκινο Στρατό, έτσι και η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει, από πλευράς οικονομικών συνθηκών, έναν εξ’ ίσου βαρύ χειμώνα και ένα αδυσώπητο αντίπαλο, την διεθνή οικονομική κρίση.
Οι ναζί έκαναν το λάθος να επιμείνουν στην επίθεση και να μην υποχωρήσουν, οδηγούμενοι στο τέλος στην ήττα και την ατιμωτική παράδοση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, κάνουν το λάθος να επιμένουν σε μία αδιέξοδη και αντιλαϊκή οικονομική πολιτική που οδηγεί πρωτίστως την χώρα στην χρεοκοπία, αλλά και την δημοκρατική παράταξη στον ιστορικό όλεθρο. Τα πρώτα οικονομικά γεγονότα δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις της στήλης και τον ιστορικό παραλληλισμό.
«Σύντροφοι» άρχισαν τα πρωτοβρόχια στο Στάλινγκραντ!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.