Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Φίλοι της ιστοσελίδας, φίλοι του Δημήτρη Λιαντίνη

 Αντί για ευχαριστώ.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε δέκτες ενός ενδιαφέροντος για το έργο του Λιαντίνη που δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Δεν είναι μόνο τα μηνύματά σας και η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας που το μαρτυρούν. Είναι τα θετικά σχόλια που αυξάνονται και οι συζητήσεις που πληθαίνουν για τον Λιαντίνη σε όλο το χώρο του Ελληνικού διαδικτύου.

Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ανακαλύπτουν τον θησαυρό της σκέψης του Έλληνα στοχαστή κόντρα στην αμήχανη απαξίωση από ΜΜΕ και άλλους επίσημους φορείς. Αυτός ήταν και είναι ο στόχος μας: να παρακάμψει το έργο του Λιαντίνη τον παρακμιακό τρόπο αναμετάδοσης της «γνώσης» και να χτυπήσει κατ’ ευθείαν στην αγνή αναζήτηση του καινούριου και ρηξικέλευθου από τη γενιά που καταδίκασαν να καταναλώνει το ένα ψέμα μετά το άλλο (υλικό και πνευματικό).

Η νέοι σήμερα δεν τρώνε κουτόχορτο ή, τουλάχιστον, δεν επιθυμούν να τρώνε. Όσο τους επιτρέπουν τα αδιέξοδα των σημερινών καιρών, αναζητούν την αλήθεια πίσω από τα φαινόμενα, τις αξίες πίσω την απαξία όλου του συστήματος.

Φίλοι του Liantinis.org.  ...Πριν ένα χρόνο αποκτήσαμε νέο domain, και καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όχι μόνο να επαναφέρουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας αλλά και να την αυξήσουμε θεαματικά. Μπορεί η προσπάθεια να ήταν δική μας, αλλά η επιλογή ήταν δική σας.

Τα «ευχαριστώ» σε όλους εσάς που στηρίξατε τη νέα μας προσπάθειά, θα μπορούσαν να έχουν νόημα αν εισπράτταμε την επιτυχία εμείς. Ατομικά και επώνυμα. Όμως, δεν διεκδικήσαμε ποτέ επαίνους και τιμές. Ο δρόμος όλων όσων κατανοούν, έστω και στο ελάχιστο, τη σκέψη του είναι περήφανα μοναχικός. Μακριά από τη χυδαιότητα προβολέων που φωτίζουν ασημαντότητες και τις πολλαπλασιάζουν.

Τα «ευχαριστώ» όλων μας οφείλουν να έχουν έναν αποδέκτη, το Λιαντίνη. Αυτόν που άνοιξε νέους δρόμους στη ζωή μας. Αυτόν που άλλαξε τη ζωή μας.

Στο πεδίο του «πράττειν», «ευχαριστώ» στον Λιαντίνη, σημαίνει ότι ακολουθώ τον δρόμο που έδειξε σε όλους μας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον δρόμο της αρετής και της γνώσης. Ή αλλιώς: γίνε καλύτερος άνθρωπος – μάθε περισσότερα πράγματα. Και μη βιαστείς, αναγνώστη, να προσπεράσεις με βιασύνη το δρόμο αυτό, όσο κι αν δείχνει απλοϊκός. Άλλωστε, αυτός για εμάς είναι ο Λιαντίνης και έτσι θα ερμηνευτεί κάποτε ο αυτοθέλητος θάνατός του.

Το νέο έτος μάς βρίσκει ακόμα πιο αποφασισμένους στους στόχους που έχουμε χαράξει.

Ανακοινώνουμε σήμερα την ύπαρξη των ομιλιών του Λιαντίνη στο κανάλι μας στο YouTube στην πλήρη διάρκειά τους, με ενιαία θέαση (όχι τμηματική) και στη μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Κάντε κλικ εδώ

Είναι αυτονόητο ότι για όλα τα βίντεο επιτρέπεται η αποθήκευση και αναπαραγωγή τους είτε δημόσια είτε ιδιωτικά (με εξαίρεση την αποθήκευση και προβολή για εμπορική εκμετάλλευση). Ξέρουμε καλά πόσοι ξεκίνησαν από αυτή τη γωνιά του διαδικτύου και πόσοι χρωστούν στο Liantinis.org τη γνωριμία τους με το έργο του Λιαντίνη. Ναι, είναι πολλοί και έρχονται συνεχώς περισσότεροι. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η σοβαρή μελέτη του Λιαντίνη αρχίζει και καταλήγει στο έργο του.

Φίλοι της ιστοσελίδας, φίλοι του Δημήτρη Λιαντίνη.
Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε μια άλλη πρωτοβουλία μας – τη μεγαλύτερη ως τώρα. Αυτό θα είναι το δικό μας μεγάλο «ευχαριστώ».

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.