Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Εν κρυπτώ και παραβύστω (in a hole-and-corner manner, sub rosa): _________Η "αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας"___________


Το ερώτημα, ένα και μόνο είναι: 
Τι περισσότερα θα είχαμε υποστεί, εάν ακόμη ήταν 
η κυβέρνηση του κουρασμένου Καραμανλή;

Ο δίγλωσσος τίτλος μας (εν κρυπτώ και παραβύστω = in a hole-and-corner manner, sub rosa) αναρτήθηκε. ώστε να είναι κατανοητός και από τους αμερικακανοτραφείς της παρέας GAP, κυβερνητικούς και μυστικοσύμβουλους, τον δανειστήκαμε (nickel) για να ξεκαθαρίσουμε ότι τους "πιάσαμε στα πράσα".

Βέβαια, δεν φταίνε αυτοί, αλλά η όλη άφεση του νεοέλληνα για να διεκδικήσει τα αυτονόητα και να υπερασπιστεί την χαμένη του υπερηφάνεια.

Όλα έχουν προσχεδιαστεί, έχουν καταγραφεί, και εκτελούνται κατά γράμμα.
Στο ιστολογιό μας έχουμε καταγράψει όλο το υλικό (σχετικό ΕΔΩ και ΕΔΩ)
Ακόμη και η διαδικτυακή τηλεόραση μας στο 114 news (βρες σχετικά)

Άρα το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά ο εφησυχασμός και η έλλειψη αγωνιστικότητας του νεοέλληνα.

Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Εάν είχαμε ένα σύνταγμα που θα το εφαρμόζαμε πιστά, σήμερα θα είχαμε ακόμη τη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και εκλογές τον Οκτώβρη του 2011 (σχετικό)

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών ανακοινώθηκε αιφνίδια από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος[1] στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009 [2]. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε ως λόγους για την απόφασή του:

  • Την δυσχερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, λόγω της Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008 - 2010.
  • Ακόμα κυριότερα όμως, την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει επίσημα από το καλοκαίρι του 2009, ότι τον Φεβρουάριο του 2010 δεν θα ψήφιζε τον Κάρολο Παπούλια, αποκλειστικά και μόνο για να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης και μετά τις εκλογές θα τον ψήφιζε εκ των υστέρων. Όπως τόνισε ο Καραμανλής, «η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μία προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο, η οποία θα απέβαινε καταστροφική για την οικονομία μας». (από Βικιπαίδεια)
 Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι, μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε την απόφαση του να μην συμμετάσχει στις εκλογές χαρακτηρίζοντάς τες ως "ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη".[4 
Εκ του αποτελέσματος, η απόφασή του ήταν απόλυτα σωστή, τόσο για την ίδια τη παράταξή του, αλλά κυρίως η πρόβλεψη του για τη πορεία της χώρας θα μείνει ιστορική και θα βαρύνει όλους αυτούς που δεν την απέτρεψαν.

 Η νίκη ΠΑΣΟΚ ήταν προβλέψιμη, για οριακή πλειοψηφία, αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν πολύ μεγαλύτερη και πρασίνισαν τον εκλογικό χάρτη (σχετικό).

Τα μετά των εκλογών και η στροφή του Παπανδρέου να διαγράψει την ιστορική του διαδρομή, θεωρείται από πολλούς  αυτοκτονική.


Τα τυχόν ερωτήματα, "ήξερε δεν ήξερε" για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι φαιδρά και ΜΗ άξια λόγου κριτικής. Τα συνθήματα , όπως "λεφτά υπάρχουν", τα προεκλογικά spots και οι προεκλογικές καμπάνιες (σχετικό) ήταν και αυτά μέσα στην επικοινωνιακή τακτική των χειρόγραφων λόγων ενός ψεύτη και κακόβουλου αρχηγού, που όλοι μας τώρα (υποστηριχτές, φίλοι και πολλά κομματικά μέλη) τον μετονομάσαμε από ΓΑΠ και ΠΑΣΟΚ σε GAP και GAPsok.

Η πληροφορία μας για "μια θέση στον ΟΗΕ", ήταν από το kalami τον Ιούλιο του 2010 ( Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010 (Στη Νέα Υόρκη, 19 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Γ. (GAP) Παπανδρέου,..(βλέπε και ΟΗΕ... τυχαίο;) και πάρα πολλές αναφορές σε ανάλογους τίτλους,  μας επιβεβαίωναν καθημερινά (σχετικό).  

Τα έγραψα όλα αυτά, για τους φίλους αναγνώστες μας, οι οποίοι μας τιμούν με την παρουσία τους και μας διαβάζουν. Η όπως και άλλες σχετικές (114news) έχουν καταγράψει όλα όσα είχαν περιέλθει σε γνώση μας.

Το τελευταίο που θα μείνει και αυτό ως ιστορικό ντοκουμέντο, είναι:  (Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011) Δ.Ν.Τ. η κρυφή αλήθεια - Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης

Τίμιε αναγνώστη μας,  τώρα ξέρεις όλη την αλήθεια, οι σχετικοί σύνδεσμοι περιλαμβάνουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει, ως ελάχιστα, για να δεις ξεκάθαρα και να αποφασίσεις.

Το ερώτημα, ένα και μόνο είναι:

Τι περισσότερα θα είχαμε υποστεί, εάν ακόμη ήταν η κυβέρνηση του κουρασμένου Καραμανλή;


Αυτά προς το παρόν 


Νάσος

Από το Ποντίκι:  «Απόφαση της κυβέρνησης η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας»
Με αφορμή τις ανακοινώσεις της τρόικας την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων κάνει λόγο για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι για πωλήσεις ή ξεπούλημα, ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.
Ερωτηθείς ο κ. Πεταλωτής γιατί δεν ενημερώθηκε το υπουργικό απάντησε ότι «δεν πρόκειται για πώληση ώστε να χρειάζεται διευρυμένη νομιμοποίηση και στην αξιοποίηση θα εμπλακούν πολλά υπουργεία».

Παράλληλα σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας υπερέβησαν κάποια όρια καθώς «πρόκειται για υπάλληλους των φορέων των δανειστών μας και στο παρελθόν είχε γίνει σύσταση να αποφεύγουν τους σχολιασμούς». ...

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για την καθυστέρηση της απάντησης από την κυβέρνηση τόνισε ότι «σημασία έχει ότι απάντησε και αν γίνεται διάλογος για την ώρα της απάντησης αδικείται η ουσία».
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και των εκπροσώπων της τρόικας,  συντηρώντας έτσι το θέμα που έχει ανακύψει με την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως το non paper το οποίο διακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών είχε διακινηθεί και από άλλα υπουργεία πριν από την παρέμβαση της τρόικας.

«Εκτός από το υπουργείο οικονομικών το συγκεκριμένο έγγραφο διακινήθηκε και από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο το απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του. Είναι σαφές πως το έγγραφο μοιράστηκε κεντρικά» τόνισε ο κ. Μιχελάκης καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.
Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι «είναι απαράδεκτο να κοιμάται ο τεράστιος πλούτος της χώρας η αξιοποίηση του είναι μία επιταγή», πρόσθεσε όμως ότι «η αξιοποίηση με την πώληση έχει διαφορά. Με την πώληση μία και έξω μειώνεις το χρέος, αλλά χάνεις ένα περιουσιακό στοιχείο».

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.