Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Την πρόκρισή της στον τελικό της Eurovision 2011 διεκδικεί η ελληνική συμμετοχή - Στον τελικό της Eurovision το “Watch my Dance”

[από ΑΝΤ1]Ο Λούκας Γιώρκας με τον Stereo Mike και το τραγούδι τους “Watch my Dance” πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του 56ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.
Από τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου δέκα από τις 19 διαγωνιζόμενες σε αυτόν χώρες.
Ο Λούκας Γιώρκας με τον Stereo Mike, και το τραγούδι τους “Watch my Dance”, κατάφεραν να βρεθούν μεταξύ των δέκα αποστολών που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό. Τη μουσική του “Watch my Dance” έχει γράψει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη. Η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου, και επί σκηνής, τους δύο καλλιτέχνες πλαισίωσαν τέσσερις χορευτές.
Αναλυτικά, οι δέκα χώρες που πέρασαν από τον α ημιτελικό στον μεγάλο τελικό του 56ου διαγωνισμού της Eurovision είναι οι εξής: Σερβία, Λιθουανία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φιλανδία, Ρωσία και Ισλανδία. ...

Την Πέμπτη 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο β ημιτελικός της Eurovision, όπου μετέχει και η Κύπρος. Από τον β ημιτελικό θα προκριθούν στον τελικό επίσης δέκα χώρες.
Στον τελικό της 14ης Μαΐου συμμετέχουν απευθείας οι “Big Five”: η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.

[από τα ΝΕΑ] Το χορό τους είναι έτοιμοι να δείξουν οι Λούκας Γιώρκα και Stereo Mike, οι οποίοι την Τρίτη θα ερμηνεύσουν το Watch my dance στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2011, που θα αρχίσει στις 22:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Φορτούνα Αρένα» του Ντίσελντορφ. Η ελληνική συμμετοχή θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Το Watch my dance είναι σε σύνθεση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Τον Λούκα Γιώρκα θα πλαισιώσουν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί 19η στη σειρά, όπως προέκυψε από κλήρωση. Η σειρά εμφάνισης των χωρών έχει ως εξής:

1. Πολωνία, 2. Νορβηγία, 3. Αλβανία, 4. Αρμενία, 5. Τουρκία, 6. Σερβία, 7. Ρωσία, 8. Ελβετία, 9. Γεωργία, 10. Φινλανδία, 11. Μάλτα, 12. Σαν Μαρίνο, 13. Κροατία, 14. Ισλανδία, 15. Ουγγαρία, 16. Πορτογαλία, 17. Λιθουανία, 18. Αζερμπαϊτζάν, 19. Ελλάδα.

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να ψηφίσουν από σταθερό τηλέφωνο αλλά και με γραπτό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο. Οι γραμμές για την ψηφοφορία και στον Ημιτελικό και στον Τελικό θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν περίπου 15 λεπτά μετά την παρουσίαση και του τελευταίου τραγουδιού.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.