Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

25η Μαρτίου 2012 - γνώση, μνήμη, καταστολή


Σήμερα λοιπόν, είναι λέει ημέρα εθνικής μνήμης, εξύψωσης του έθνους, προβολή όλων των αρετών της φυλής μας η οποία περήφανη εξεγέρθηκε το 1821 εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  Τώρα τι από όλα αυτά είναι η ακριβής αλήθεια είναι μεγάλη κουβέντα, για αυτό προτρέπουμε όσους δεν πιστεύουν τα πράματα όπως τα μάθαμε στο σχολείο, να διαβάσουν και να ψάξουν στις πηγές σε βιβλία όπως του Σκαρίμπα, και απομνημονεύματα των αγωνιστών και όσων τέλος πάντων προσπάθησαν τον 19ο αιώνα να γράψουν για την ελληνική επανάσταση.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι δόθηκε πολύ αίμα και πολύ πίστη στην ελευθερία αυτού του τόπου από τον ντόπιο λαό, ενάντια σε όλες τις αρνητικές συγκυρίες.

Στο σήμερα όμως και στο ελληνικό κράτος του 2012, συνεχίζεται ένας θεσμός ξενόφερτος όπως οι παρελάσεις μαθητών και στρατού ως φόρο τιμής στους αγώνες του έθνους, μόνο που αν ψάξει κανείς θα δει είναι πως οι αγωνιστές το λιγότερο παρελάσεις ήθελαν από τους απογόνους τους.
 Όπως και να χει, σήμερα σε όλη τη χώρα οι κυβερνώντες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν έκαναν επίδειξη δύναμης με την εμφάνιση ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας σε όλη τη χώρα και ιδίως στην Αθήνα. Σήμερα είχε καλό καιρό, γεγονός που οδήγησε τον περισσότερο κόσμο, που μπορεί να έχει μια κάποια οικονομική ευχαίρια, σε βόλτες ηρεμίας και χαλάρωσης παρά να έρθει αντιμέτωπος με ισχυρότατες δυνάμεις καταστολής. ...
Ήταν μια ευκαιρία σήμερα για το κράτος να αποδείξει ότι έχει τον έλεγχο των υπηκόων του κινητοποιώντας μεγάλο τμήμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού και να δείξει και στην Ευρώπη ότι έχει τον έλεγχο εκείνο ώστε να γίνουν εκλογές αλλαγής φρουράς και όχι ανατροπής συσχετισμών.

 Να θεωρείται πρέπει δεδομένη πλέον η διαστρέβλωση των εννοιών και των ιδανικών που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821, όταν αυτές συγκρίνονται με το χρέος και τη δύσκολη θέση της χώρας - αυτά βέβαια από πλευράς της πολιτικής ελίτ. Έτσι όταν ο κ. Παπούλιας λέει ότι θα τα καταφέρουμε όπως οι αγωνιστές του 1821 και η ομοψυχία του λαού τότε θα μας οδηγήσει στην νίκη, πρέπει να τονιστεί ότι παίρνει άριστα στον γκεμπελισμό και στην διαστρέβλωση.  Σαφώς και θα τα καταφέρουν και θα νικήσουν η πολιτική και οικονομική ελίτ του τόπου - οι υπηρέτες του διεθνούς κεφαλαίου και των διεθνών συμφερόντων των μεγαλοεπενδυτών και πολυεθνικών, αφού βλέπουν να παιρνάνε και να ισχύουν η μια μετά την άλλη οι αποφάσεις τους εις βάρος του ελληνικού λαού χτυπώντας όλα τα κοινωνικά στρώματα και δη τα πιο αδύναμα.

Η παρακαταθήκη του Καραϊσκάκη δεν ανήκει σε αυτούς που την επικαλούνται καλώντας τον λαό σε αγώνες για να σώσουν το διεφθαρμένο καθεστώς εκμετάλλευσης και ελέγχου που τόσα χρόνια εξυπηρετούν. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα για την οποία έδωσαν την ζωή τους και αν αυτός ο τόπος εύκολα ξεχνά και κρεμά τους ήρωές του, άλλο τόσο παίρνει μπρος μονομιάς και σκοτώνει τους βασανιστές του.

Πάντως είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια από διάφορα κέντρα πολιτικά, κομματικά, διάφορων αποχρώσεων να αποδείξουν με το έτσι θέλω την κυριαρχία τους επί του κοινωνικού πεδίου ως οι συνεχιστές των Ελλήνων και του αγωνιστικού DNA, με κυρίαρχους τους θιασώτες της ακροδεξιάς που δημιουργούν ένα μπάχαλο μπλέκοντας αξίες και ιδανικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με την άθλια ιδεολογία τους.

Η ιστορική παρακαταθήκη ανήκει μόνο σε όσους τη σέβονται, μαθαίνουν από αυτήν και κινούνται βάσει αυτής, όχι σε αυτούς που την έχουν ως εργαλείο για πλυντήριο της βρωμιάς τους.

Εμείς πάντως σταθερά δηλώνουμε την αντίθεση στις μαθητικές παρελάσεις, στις στρατιωτικές, στην εθνικιστική έξαρση και στον λαϊκισμό του ελληνικού DNA, και δηλώνουμε την ανάγκη να μορφωθεί ο λαός μας και να μάθει πραγματικά ποιοι ήταν οι πρόγονοί του, αν είχαν σημαίες και αν άφηναν τυράννους να τους κυβερνάν.

Παρακάτω τα λόγια ενός πραγματικού καλλιτέχνη και η περσινή μας ανακοίνωση

Για τη σημαία (video με τον ηθοποιό Βασίλη Διαμαντόπουλο)

Η πρότασή μας για τις παρελάσεις*με αφορμή την 25η Μαρτίου 2011 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.